שלום, שאלה בקשר לפירוק אקורדים בפסנתר

Dark Potato

New member
שלום, שאלה בקשר לפירוק אקורדים בפסנתר ../images/Emo13.gif

שלום לכולם, קוראים לי אור, אני בן 15, ומעולם לא למדתי פסנתר או תיאוריה. יש לי פסנתר בבית, ולמרות שלא למדתי פסנתר אני התאמנתי המון והצלחתי ללמד את עצמי פחות או יותר. אני לא מנגן יצירות קלאסיות, ולא קורא מתווים, אני לא יודע לקרוא אקורדים או סולמות (לפי האותיות האלה) אבל אם מתחשק לי לנגן שיר מסויים, אני קודם כל מנסה למצוא את המנגינה של יד ימין, בלי ליווי של אקורדים, ואחרי שאני מוצא את זה משמיעה אני מנסה למצוא את האקורדים של השיר על הפסנתר משמיעה. בד"כ זה מצליח ונמשע טוב, אבל, אחרי שאני מוצא את התווים של יד ימין ואת האקורדים של יד שמאל, אני פשוט מנגן את המנגינה, ואחת לכמה שניות מחליף אקורד. רציתי לדעת האם יש איזושהי תבנית שאוכל להפוך מהאופן שבו אני מנגן עכשיו, לליווי של השיר בלבד, שיהיה אפשר לשיר עליו, ע"י פירוק אקורדים ולא לנגן את המנגינה של יד ימין. אם יש איזושהי דרך, אשמח לקבל הסבר או קישור למאמר. אם אפשר, לנסות להסביר פחות במונחים שקשה להבין כמו ספטימה וכל אלה
חחח ד"א, נרשמתי לשנה הבאה לקונסרבטוריון לפיתוח קול וזה כולל תיאוריה, אז אני אתחיל ללמוד תיאוריה מהשנה הבאה. תודה לכל מי שמנסה לעזור, אור

SHEX

New member
אין איזו נוסחה מסוימת../images/Emo95.gif

כעקרון, פירוקי אקורדים עושים בעיקר לפי התחושה, מה שנשמע לך הכי מתאים.. פשוט במקום לנגן את כל האקורד כמו שהוא, מנגנים כל צליל בנפרד, ומשתדלים לפרוש את זה על יותר מאוקטבה, תוך כדי הכפלת חלק מהצלילים.. אני יכול להסביר לך על המשמעות של הכפלת כל צליל מסוים בכל אקורד, אבל זה מצריך ידע מסוים בהרמוניה ואקורדים, אז אם את מעדיפה להתחיל קודם את הלימודים בקונסרבטוריון, יהיה לך יותר קל בכל מקרה.. ובכל מקרה, את יותר ממוזמנת לשאול פה כל דבר שיעלה לך =]

Dark Potato

New member
אני בן ../images/Emo13.gif

כתבתי את זה בהודעה. מממ... אם אתה יכול לנסות להסביר לי אני אשמח, אם אני אסתבך הכי הרבה אני אבקש מהעוזרת בית שלי שתסביר לי פחות או יותר כי היא יודעת תווים. מממ.. כשאמרת שהפירוק צריך להפרש על יותר מאוקטבה, אם אני עושה את זה בסדר עולה או יורד זה נשמע יותר מדיי מאולץ ולא טבעי, וגם, לפעמים גם בפירוק לוחצים על האקורדים כמו שהם ובנוסף לוחצים אח"כ על התווים של האקורדים במקומות אחרים. חוץ מהדבר הזה, יש למשל ליווים שנשמעים כאילו יש להם תבנית, למשל אם אתה מכיר את השיר Prayer של סליון דיון (לא The Prayer), זה נשמע כאילו הפסנתר עושה אקורד, ואז עוד תו, ואז שוב פעם אקורד, ועוד תו. וזה נשמע לי כאילו יש תבנית כזאת.. בכל מקרה, הסתבכתי.. אם אתה יכול לנסות להסביר אני אשמח
אין לי בעיה של לשבת ולהתאמן ולנסות להבין. אני תמיד מוכן להשקיע

למעלה