שלום, שאלה בקשר לצביעה במחשב...

Tooolip

New member
שלום, שאלה בקשר לצביעה במחשב...

שלום, יש לי שאלה ואשמח להתייעץ אתכם, אתם בטח מומחים לדבר, הרבה יותר ממני...
אני מציירת. אני ממש לא מציירת במחשב ואף פעם לא ממש ניסיתי. תמיד ציירתי וצבעתי ביד, בעפרונות או בטושי PANTONE. לאחרונה הציעו לי עבודה בתחום האיור, אבל זו עבודה שדורשת צביעה רבה וזה לא קל. לאחרונה הבחנתי שהרבה מאיירים מוכרים, כמו דוד פולונסקי ורחלי פלאוט, עובדים בשיטה של ציור ביד וצביעה במחשב. אני כמעט בטוחה שהם משתמשים לשם כך בפריהנד. החלטתי שכדאי גם לי לנסות, אבל בגלל שמעולם לא צבעתי בתוכנה כזאת, אני לא ממש יודעת איך. יש לי פוטושופ 5.5 (עלוב, אני יודעת...) ואני יודעת לעבוד איתו ברמה בסיסית מינוס. יש לי גם עט למחשב אם זה עוזר, אבל לא מאד איכותי ולא מאד נוח.
רציתי לשאול-באיזו תוכנה אתם ממליצים לי לעבוד רק לשם צביעת הציורים, פריהנד או פוטושופ? ואיזו גרסה של פריהנד ופוטושופ היא הכי טובה? כמו כן, אין לי מושג איך עובדים עם התוכנות האלה, אז ידוע לכם במקרה על ספר שמלמד את העבודה בתוכנות האלו? (המדריכים באנטרנט לא מספיק טובים, אני רוצה לשלוט בתוכנה). זהו, אני מבקשת שתענו לי ברצינות על השאלה, כי העסק הולך לעלות לי הרבה כסף (התוכנות האלו יקרות!) ואני די תפרנית
, ולא בא לי לבזבז כסף לחינם. תודה רבה מראש!

DaHunter

New member
בהינתן הבחירה מבין השניים, פוטושופ... אבל!

לצביעה, אני הייתי ממליץ בחום לנסות את Corel Painter. תוכנה מקצועית לציור וצביעה. עכשו, מאוד חשוב שתחליטי לבד עם מה את מעדיפה לעבוד. את יכולה להוריד גרסאות מוגבלות לזמן (30 יום) מהאתרים של החברות. פוטושופ ופריהנד אפשר להוריד מwww.adobe.com. פיינטר אפשר להוריד מ- www.corel.com. ספרים אפשר להשיג בחנויות הספרים (לגבי פריהנד ופוטושופ, למשל, אני בטוח שראיתי בצומת ספרים). מקסימום (אם אין עדיין ספרים עבור הגרסאות האחרונות), יש amazon.com. בהצלחה!

בקי22

New member
ספרים

אם את מחפשת ספרים אני ממליצה לך על הספרים של "מנטור" אני קניתי כמה ואני מאוד מרוצה. יש להם ספרים חדשים לחבילה של הCS2 . גם קורסים טובים ומקצועיים יש שם. בהצלחה!

למעלה