שלום, שאלה בקשר לציור נפרד על בצק

שלום, שאלה בקשר לציור נפרד על בצק

סוכר (נדמה לי שקוראים לזה 'סוכרייה' אבל אני לא בטוחה). אני רוצה לצייר ציור על בצק סוכר בנפרד מהעוגה, ורק אח"כ להניחו על העוגה.
לאיזה עובי צריך לרדד את הבצק שעליו רוצים לצייר?
מהו תהליך העבודה? כלומר, לרדד הבצק, להעתיק עליו הציור, ואז לחתוך מסביב לציור? הבצק לא מתייבש בזמן הזה (ואז, בזמן החיתוך נוצרים סדקים?)?
מתי כדאי להניח את הציור על העוגה, לפני שאני מציירת (ואז תהליך הציור מתבצע על העוגה עצמה)? או אחרי שהציור מוכן ומיובש? הוא לא יישבר בזמן ההעברה לעוגה? איך לחבר בין העוגה לציור, במים?
האם להניח את הציור על עוגה יבשה לגמרי?
האם יש אפשרות להכין את הציור מס' ימים מראש? הוא לא הופך קשה מדי?
על השאלות הרבות, אשמח לקבל עזרה ועצות. תודה מראש, אמא של אסף ויואב

לילית462

New member
כמה תשובות על קצה הממזלג

קודם כל היכנסי למאמרים וקראי בנושא, ויש שם הרבה הסברים בשפה ברורה ובהירה.
את הבצק את יכולה לרדד לעובי של כס"מ אחד, אפילו קצת פחות, את צריכה "להרגיש" את זה, ולראות שזה לא עבה מידי , שלא יצא לך איזה בטטה, מצד שני אם יהיה דק מידי זה יכול להקרע.
התהליך הוא בדיוק כמו שתארת לרדד - להעתיק - לחתוך, לחתוך כשעוד טרי
את הציור יש לצייר בנפרד ולא על העוגה, ולהעביר אותו כשהוא מוכן, אני אישית אף פעם לא מחכה שיתיבש לחלוטין, אבל אם ה'סוכריה' יותר גדולה מעוגה וצריכה לעמוד באויר, היא חייבת להתיבש לחלוטין לפני שאת מעבירה, אם זה באותו גודל או יותר קטן אין בעיה להעביר גם שעוד לח, את העברה את יכולה לעשות עם שני תרוודים בעדינות רבה, לא לשכוח להכין את ההדבקה לפני שמרימים את הציור. הדבקה פירושו - להרטיב טיפה את העוגה אם זה עוד לח, ולשים רויאל אם זה כבר יבש.
וכן, אפשר להכין את הציור כמה ימים מראש, אין שום בעיה, ואז את מדביקה עם ריואל.בהצלחה

הרבה יותר מקצה המזלג ../images/Emo51.gif ולגבי

ה-cmc, איזו כמות אני צריכה להוסיף לבצק (למשל לציור שגודלו כחצי נייר A4)? ושוב תודה, אמא של אסף ויואב

net the jet

New member
זה בסדר...../images/Emo13.gif הבצק לא חייב להיות

יבש, אבל רצוי שיהיה קשה, שלא תגרמי בטעות ל"חורים" עם תלחצי מיד.. ( בעיקר עם העפרון בשלב ה 1 של העתקה )

נטע sorry, לא הבנתי משהו ../images/Emo163.gif

הרי אני צריכה לחתוך את הבצק מסביב לציור כשהוא רך עדיין (על-מנת להימנע מסדקים/קרעים), אבל איך אני אחתוך אם הרגע כתבת לי שרצוי לצייר עליו כשהוא מתקשה קצת?

net the jet

New member
כשאני מעבירה ציור אני שמה את הציור

כלפי מטה ( שעברתי עליו עם עפרון ) וכאילו "מגהצת" אותו אל הבצק הלח. וא זבעצם יש לך את המסגרת של הציור, ולפי זה את יכולה לחתכוך אבל לא חייבת מיד לצבוע.

net the jet

New member
בהצלחה ! כנסי רגע...

נורא מצחיק.... אבל כשהייתי ילדה היה לי חבר אסף שהיה לו אח יואב, ועכשיו לבת שלי יש חבר יואב-שיש לו תאום אסף...

../images/Emo6.gifשני השמות האלו "הולכים יחד" טוב.

אני מכירה 2 זוגות אחים (מלבד הבנים הפרטיים השלי) בשמות אסף ויואב. לא יודעת מה נעשה כשיהיה בן שלישי... בכל אופן, תודה רבה על העזרה.

שני שמות מדהימים

אסף קראנו לאחי (אני הצעתי), ויואב היה אקס מיתולוגי
, השם עדיין אהוב עלי מאד

net the jet

New member
תשובות

לרדד לעובי 4-5 מ"מ. תהליך עבודה-רידוד, חיתוך, ציור, יבוש העברה-בזהירות רבה ( רצוי להוסיף לבצק cmc אז לא יקרה כלום ) אתיכולה להניח על עוגה יבשה אבל שימי כמה טיפות קויאל או אפילו קצת אבקת סוכר עם מים שיהיה "דבק"... את יכולה להניח את זה כשאת גומרת לעטוף, ואז מספיק קצת מים עם מברשת. אין בעיה להכין את הציור כמה ימים מראש !

למעלה