שלום! שאלה בקשר לתשלום לספקית אינטרנט

הקיזומ

New member
שלום! שאלה בקשר לתשלום לספקית אינטרנט../images/Emo26.gif

הסיפור בקצרה: התקשרה אליי ספקית אינטרנט אליה הייתי מחובר עד לפני כשלוש שנים והציעה לי הצעת מחיר כלשהי. הסכמתי. קיבלתי מחדש השם משתמש שלי. עדיין לא יכול לגלוש משום שהם צריכים להגדיר אצלי כל מני דברים טכניים כדי שאוכל לגלוש. התקשרתי לחברה שבה אני נמצא כעת כדי להתנתק. הם הציעו הצעה טובה עוד יותר. לכן, התקשרתי חזרה אל הראשונים כדי לומר שאני בעצם לא רוצה להצטרף אליהם ושאלתי האם אהיה מחוייב בכל זאת עבור תקופת ההתחייבות שהיתה בהצעה שלהם. הם אומרים לי שכן. שאני אחוייב. האם זה חוקי? בפועל אין לי כלל אפשרות טכנית לגלוש באמצעותם. האם גביית התשלום שלהם תהיה חוקית? האם קיימות תקנות/חוקים שנוגעים לתשלום? האם ה"הסכמה" הטלפונית נחשבת כהתחייבות שלי לתשלום, למרות שאין לי אפשרות טכנית לגלוש דרכם?

Spidi man

New member
תגובה.

יש לך זכות לבטל את העסקה הזאת. זוהי עיסקה מרחוק ועיסקה במסמך חסר, לפי מה שאני מכיר, ניתן לבטל זאת. * אני לא עורך דין.

הקיזומ

New member
כן. מצאתי את זה.

אפילו בפרטים שהחברה ההיא מפרטת באתר שלה. חוצפה שהם לא אמרו לי את זה בעצם וניסו לסחוט אותי. רק על זה מגיעה להם תביעה. כתוב שתוך שני ימי עסקים ניתן לבטל עסקה מרחוק, בלי כל תשלום. ועוד, ניתן לבטל גם מעבר לכך ועד שבועיים בלי תשלום אם היה פגם בשירות ובאיזה שהוא קנס עם לא היה פגם. תודה רבה לך!

יפה מאד

תמיד כדאי לקרוא ושיהיה לך בהצלחה. הערה קטנה ואולי שולית. על "רק על זה מגיעה להם תביעה". ידידי, תביעה זה לא משהו שמגיע או לא מגיע למישהו. תביעה היא אמצעי לקבלת סעד משפטי בעקבות עילה. אם לא נגרם לך נזק, אין לך עילת תביעה במקרה הזה ואין לך איזה סעד לתבוע בכלל. חוץ מזה, השאלה היא האם לך מגיעה תביעה, כי תביעה משפטית לרוב היא "עונש" לתובע לא פחות ממה שהיא לנתבע. אולי חשוב לחשוב על הדברים האלה לפני שמתלהמים.

sh a ch a r

New member
תביעה לא

אבל אני הייתי מנסח את זה "רק על זה מגיעה להם תלונה במשטרה על נסיון להוצאת דבר במרמה". שחר

למעלה