שלום, שאלה ברשותכם על חופשה בחו"ל

דליההה9

New member
שלום, שאלה ברשותכם על חופשה בחו"ל

אני רוצה להפתיע את בעלי שעוד חודשיים חוגג יום הולדת 40 בע"ה ואני חושבת על חופשה של 4-5 ימים בחו"ל. אני מתלבטת קודם כל אם לקחת את הילדים (אחד בן 5 ואחד בן 3) או לטוס לבד. במידה והחופשה עם ילדים על איזה יעד הייתם ממליצים שיש בו גם אטרקציות לילדים?
במידה וזה בלי ילדים אני מחפשת משהו רומנטי עם קצת מוזיאונים וארכיטקטורה יפה.
תודה לעוזרים!

נכון!!!

מסכימה!

שונית211

New member
רעיון נהדר

לא לקחת את הילדים, אם ניתן למצוא להם סידור אז עדיף לבד...
ממליצה על איטליה, אפשר לשכור רכב ולטייל בין הכפרים הקטנים היפים. אנחנו פעם עשינו את זה, שכרנו רכב וכל פעם באופן ספונטני הגענו לכפר יפה אז מצאנו צימר קטן שמצא חן בענינו ונשארנו לישון ולמחר המשכנו.

השאלה היא לאן אתם טסים?

אני יכולה להגיד שבאירופה יש לך הרבה מקומות לנסוע עם הילדים.
למשל במשפחה שלי, עשינו טיול כמה משפחות לספרד. התמקדנו בברצלונה, והיינו שם חמישה ימים (למרות שאני חושבת שצריך יותר ימים!) והילדים מאוד התחברו למקום, וגם בגלל שסדרנו עוד מהארץ, שיהיה לנו רכב (אם אני לא טועה קראו לחברה אלבר ויש לה קשר לחברה בינלאומית טריפטי, משהו בסגנון הזה, בן זוגי טיפל בכל העניינים האלה) אז יצאנו מהעיר וגם ראינו אחוזות, והילדים מאוד נהנו מלראות את הטבע, ההיסטוריה ובכלל, אהבו את הטיולים בברצלונה. בשבילם זאת הייתה בהחלט חוויה.

דליההה9

New member
אני חושבת

שבאמת עדיף להשאיר אותם בבית. אני עדיין צריכה לבדוק עם הסבים אם זה מסתדר להם ולכמה ימים. כי אחרי חופשה עם ילדים צריך עוד חופשה כדי לנוח בלי הילדים.. בכל מקרה ברצלונה זה באמת מקום שטרם טסנו אליו. באיטליה הייתי בעבר (בדרום) והיה מדהים!! מה יש לראות מחוץ לברצלונה? כמה עולה להשכיר רכב ליום את יודעת במקרה?

עופר1002

New member
הילדים קטנים ועדיף להשאיר אותם אם אפשר-

ברצלונה מדהימה.לא צריך שם רכב נוסעים ברכבת תחתית ובאוטובוסים.יש חברות ישראליות שעושות העברה מנמל התעופה למלונות בחינם. הם מציעים מספר טיולים כולל מדריך בעברית ליום אחד מחוץ לעיר וחוזרים בערב.נוסעים לחירונה למוזיאון של דאלי ,לקוסטה בראווה כולל שייט.צריכה לברר אם הטיולים תקפים גם בעונה שאת רוצה לצאת.בהצלחה

אולי כדאי לברר אם יש שם מקומות יהודיים לראות

בספרד היו יהודים שגורשו ע"י האינקוויזיציה בשנת 1492, ויכול להיות שיש בברצלונה או בסביבה מקומות שקשורים לזה ואפשר לבקר בהם. אני לא מכירה אבל, כדאי לברר את זה. חוץ מזה שאני יודעת שיש בטולדו את בית הכנסת וכיכר הרמב"ם שחי שם עד לגירוש וגם זה שווה בירור.
חוץ מזה שלדעתי לנסוע בלי הילדים ולפצות אותם באיזושהיא דרך.

למעלה