שלום . שאלה דחופה בקשר לביטוח בתאילנד

יוסי7778

New member
שלום . שאלה דחופה בקשר לביטוח בתאילנד

היה לי ביטוח רפואי מישראל והוא נגמר. בשיחה לישראל . אחרי 6 העברות מנציג לנציג. ( כבר הרגשתי שבתאילנדית אני מתבטא יותר טוב) אמרו לי שאם אני רוצה הארכה אני ישלח טפסי מצב רפואי - הם כבר "יבדקו" את זה. וכמו כן גם לחתום על מסמכים שהחברה תשלח באימייל - פקס ולפקסס חזרה. בקיצר - לא מתאים לי הכאבי ראש האלה . ומי שחי בתאילנד באמת שלא יאהב את הבירוקרטיה של החברות בישראל. ולאו דווקא בגלל המחיר. הוא נשאר בערך אותו הדבר. בכיוון לדפיקה מצד הישראלים. אז איך עושים ביטוח מתאילנד? איזה חברות מומלצות? ממה כדאי להיזהר? אני פותח את שירשור הביטוח הגדול. בחיפוש שלי בטאגליינס לא מצאתי כלום

Benkok

New member
ביטוח

ממה שאני מכיר - הכי פופולרים לזרים בתאילנד הם BUPA. אני עשיתי איתם ביטוח BUPA PLATINUM שעולה לי 37 אלף באהט לשנה וכולל 25,000 ביקורי רופא (OPD - ללא אישפוז), במקרה של אישפוז זה מכסה לי חדר של 12,000 באהט ליום (שזה מינימום חדר פרטי בבית חולים הכי יקר בתאילנד. אם אתה הולך לבית חולים ברמה יותר נמוכה אז 12 אלף ליום יכסו לך סוויטה עם סלון...בבומרונגראד חדר פרטי עולה 5000 ליום. היתי מאושפז בשנה שעברה וזה היה יופי של חדר), כיסוי טיפול בית חולים של 5 מיליון באהט, 20 אלף באהט חדר מיון ועוד כל מיני כאלה. אני מניח שזה מכסה אותי רק בתאילנד...לי אישית אין צורך בביטוח בינ"ל כי יש לי ביטוח בישראל ואני לא ממש נוסע למקומות אחרים. במקרה שאני כן נוסע אני עושה ביטוח פרטני למדינה שאני נוסע אליה. אין לי צורך לשלם עוד אלפי דולרים בשנה בשביל נסיעה של 5 ימים... הרבה ישראלים מבוטחים עם דיוויד שילד, מדינים בפורום ישראלים בחו"ל עולה שהשירות שלהם לא משהו אבל לא ניסיתי אותם אף פעם אז אני לא יכול להמליץ לכאן או לכאן.

קרלטון

New member
כן

BUPA מכסים את המבוטח עם אותם סכומים גם מחוץ לתאילנד (חוץ מבארה"ב, שם הם מכסים רק פגיעות מתאונות). כמובן שעלויות האשפוז והטיפול מחוץ לתאילנד עשויות להיות גבוהות בהרבה. הקטע היפה הוא שכשהגעתי לתאילנד לטיול של חודש ורציתי להשתמש בביטוח של כרטיס האשראי (שמגיע לי חינם) הם סיפרו לי את הסיפור ש"הביטוח הרגיל שלנו מכסה אשפוז בתאילנד עד לרמה של 1,500 דולר ליום *בלבד*, כאשר יום אשפוז ממוצע בתאילנד הוא פי 2 או יותר, אז כדאי שתשדרג לביטוח המורחב שלנו".. הבנאדם לא הבין למה נקרעתי מצחוק על המשפט הזה...

rambling

New member
ביטוח בינלאומי

אני עשיתי בחברה מחוץ לתאילנד כי אני צריך כיסוי בינלאומי וזה הביטוח היחיד שלי. לחברה קוראים Multinational Underwriters. וזאת התוכנית. לא יצא לי להגיש claim ככה שאין לי ממש נסיון אם הם בסדר או לא. מ"שיחות" באימיליים ובירורים איתם לגבי כל מני שאלות וגם בדיקה של מי המבטח re שלהם הם נראו לי בסדר. היתרונות מעבר לכיסוי בינלאומי כולל במדינת המוצא היו כיסוי לבעיות קיימות אחרי תקופת צינון, סכום גבוה יחסית של 5 מיליון דולר בלי הגבלה שנתית, חילוץ וגם שהם מתחייבים לחדש את הכיסוי, כלומר אם יש בעיה רצינית שמטפלים בה ואחרי כמה זמן מגיע זמן חידוש הם לא יכולים לסרב לחדש או להוציא את הבעיה מהכיסוי. עלה 900 דולר לשנה עם השתתפות עצמית של $250 לשנה במקרה של תביעה. לא ממש זול אבל מתוך אלו שבדקתי (די הרבה גם בתאילנד וגם בחו"ל) הם נתנו את השילוב של כיסוי + מחיר הכי אטרקטיבי שמצאתי. צריך לקרוא בדקדוק את כל הסעיפים של הפוליסה (לא רק החומר השיווקי), במיוחד ה-exclusions. בדרך כלל החברות האלה אוהבות להבליט מה הם מכסים וצריך לנבור בשביל למצוא מה לא.

rambling

New member
שכחתי להוסיף

אם אתה צריך ביטוח שמכסה אותך גם במדינות אחרות תבדוק גם את: AXA PPP ,Allianz Health, IMG ו-goodhealthworldwide.com בשביל משהו יותר פשוט, זול אבל עם יותר הגבלות יש גם את WorldNomads.com

rambling

New member
לחודש פלוס השתתפות של $250?

אם אני זוכר נכון. אני חושב שגם היה להם כיסוי מסוים לשיניים שזה לא נפוץ. אנשים הולכים על זה למרות המחיר היקר כי שומרים לך זכויות בארץ ולא צריך לחכות או לשלם סכום כסף לחידוש הביטוח הרפואי הממשלתי הרגיל. עם כיסוי בינלאומי זה לא רלוונטי כי זה מכסה מלא גם בארץ כולל רפואה פרטית, השתלות וכו'. הקיצר צריך לבדוק טוב טוב מה מקבלים ומה לא ומה הצרכים הספציפיים שלך.

אMור

New member
לא שווה כלום אם אתה לא מפרט...

לי אין שום בעיה איתם. תבעתי אותם 3 פעמים בחצי שנה והכל שולם חזרה תוך ימים. בלי שאלות ובלי קונצים.

היי יוסי,

ביטוח מתיאלנד, ניתן לבצע בטלפון מול רב חברות ביטוח בינלאומיות. מומלצות, אנחנו כמובן (עם כל המרכיבים המיועדים לישראלים) ו-Bupa. כדאי להיזהר מפוליסות, בעלות: • תקרות כיסוי נמוכות. • פוליסת בסיס עם מגוון של תוספות / ריידרים שכל אחד אמור לדאוג לנושא אחר. • פוליסה שמוגבלת למקום טיפול ספציפי. • פוליסה שאינה מכילה אלמנט של פינוי והטסה למקום בעל רמת טיפול מתאימה (במידה ואינך בערים אלה באיים...). לתשומת הלב, חלק מהחברות הבינלאומיות עושות ביטוחים מקומיים (לדוגמא רק עבור תיאלנד), חשוב לבדוק את הכיסויים וההבדלים בין הכיסוי הבינלאומי למקומי של אותה חברה שכן לעיתים ישנם הבדלים מהותיים. בהצלחה.

rambling

New member
מה הבעיה עם ריידרים?

להיפך, לרוב הלקוחות עדיף פוליסת בסיס עם אפשרות לקסטומיזציה של ריידרים בהתאם לצרכים האישיים במקום שבלונה אחת לכולם. הלוואי והיה יותר אפשרות לריידרים עם רמות כיסוי משתנה. הרי כל כיסוי כלשהו בפוליסה מתרגם לאלמנט פרמיום בטבלאות אקטוארים אז למה לשלם על משהו שלא צריכים ולא לשלם על משהו ייחודי שכן?

למעלה