שלום!!!שאלה חשובה.

pink floyder

New member
שלום!!!שאלה חשובה.

אמממ... יש לי שאלה קטנה וחשובה... אני בן 15 וחצי אני לא בטוח בגובה שלי אבל נראה לי מטר 69 או קצת יותר, מבנה רחב, ואני שוקל בסביבות ה70, הבעיה היא שיש המון שומנים- המון. התחלתי פעילות ספורט ודיאטה עצמית, כלומר אני רץ\הולך כל יום, ואוכל רק בשעות 14:00, ו18:00(לא במדיוק, בסביבות השעות האלו.) וגם בבית ספר. יש לי כח רצון רב- וקבעתי שאני לא אוכל בין הארוחות, אבל אני פוחד שאני מזיק לעצמי... אני מאגיש טוב חוץ מתחושות רעב... האם לאחר שאני ארזה תחושות הרעב ייפסקו? תודה מראש.

mereng

New member
לא סיגל, אבל יש לי הצעה -

גש לרופא המשפחה שלך, ובקש ממנו הפנייה לדיאטנית של קופ"ח. הדיאטנית תרכיב לך תפריט מסודר, שמתאים לצרכים שלך (סדר יום, העדפות באוכל וכו') - שלא יפגע בגדילה שלך. בגיל הזה הכי מסוכן לשחק עם הגוף ולעשות דיאטות מטורפות !!!! לדוגמא, אתה כבר עושה טעות בזה שאתה אוכל רק פעמיים ביום. זה דופק את חילוף החומרים. מה שמומלץ הוא לאכול ארוחות קטנות, בתכיפות גבוהה, כלומר כל שעתיים שלוש. רק שתבין שאין לך את הידע המתאים לבצע דיאטה עצמית, לעדיף להתייעץ עם מומחים שזה המקצוע שלהם. ואף דיאטנית באינטרנט לא תוכל לעזור לך כמו דיאטנית בפגישה אישית פנים אל פנים. ועיצה כללית - ספורט זה מצויין, במיוחד ספורט אירובי- שחייה, הליכה, ריצה, משחקי כדור, רולרבליידס. אתה יכול לוותר בשקט על שטויות כמו עוגות, עוגיות, ג'אנקפוד, פיצה, בורקסים ושתייה מתוקה.

pink floyder

New member
הכוונה היא...

שאני אוכל אוכל חם בצהריים, אוכל קר(קורפלקס, לחמנייה וכ'ו...) בערב, או הסדר הפוך... וזהו. אני חושב שאני אתייעץ עם רופא המשפחה. תודה.

mereng

New member
אל תתלבט אפילו - גש לייעוץ עם הרופא

וכמובן - בהצלחה. אל תגרום נזקים לגוף, חבל.

pink floyder

New member
חחח- לא קורנפלקס מתוק...

אלא הקורנפלקס הצהוב הרגיל הזה... אבל פעם הייתי אוכל כל הזמן בין הארוחות: עוגיות, לחם, שתייה מתוקה, מלא דברים מתוקים ומשמינים, אז זה מביא אותי לשאלה הבאה: האם הארוחות ביניים הלא בריאות הם הגורם המשמין? או שמה שאוכלים בארחוה עצמה?(כמובן לא פיצה המבורגר וכ'ו...) ועוד שאלה: אחרי שאני ארזה,נגיד 5 קילו, אני עדיין ארגיש צורך לאכול בין ארוחות או שההרגל יפסק? ועוד שאלה: שרשום נגיד על מוצר כלשהו"150 גרם"- זה כאילו הקלוריות שלו? כמה שהוא מוסיפ לגוף? או שזה כמה שהוא שוקל?

כל הקורנפלקסים הם לא בריאים*

ומכילים סוכר ככה שאל תשלה את עצמך עם פרסומות של הבחורות הרזות בטלויזיה. כמובן , מה שאוכלים בארוחה עצמה . כי כאשר אוכלים שוקלוד לא מרגישים שבעים ולכן אוכלים עוד. נ.ב. עוד לא שמעתי על אחד שהוא בריא .

pink floyder

New member
לא דיברתי על שוקולד, אלא על אורז...

וכ'ו... לא משנה כבר- חחח. תודה בכל אופן.

mereng

New member
טוב, אז ככה-

אם כבר קורנפלקס - אז הכי טוב זה פיבר1. אמנם הוא לא הכי טעים, אבל הוא הכי משביע והכי מומלץ. כוס של פיבר1 עם יוגורט = אחלה ארוחה קטנה ומשביעה מאוד. ועכשיו לשאלות שלך - * בהחלט יתכן שארוחות הביניים שלך גרמו להשמנה. ממליצה לאכול בין הארוחות פרי, יוגורט, פרוסה עם גבינה - בקיצור נישנושים בריאים בניגוד לאוכל הלא בריא והמשמין שתיארת. * גם אחרי שמרזים יש תיאבון - הוא לא נעלם כי זה מנגנון טיבעי ובריא של הגוף. אבל- אם תאכל בין הארוחות אוכל בריא, תצליח לשמור על משקל תקין ולא תעלה הכל חזרה. * 150 גרם זה המשקל של המוצר, ולא מעיד על הערך הקלורי. הערך הקלורי של המוצר מפורט בטבלה בד"כ, וכתוב שם כמה קלוריות יש ב-100 גרם של המוצר.

pink floyder

New member
תודה תודה תודה!

אכלתי היום- לחמנייה עם שוקולד(לא אשמתי, אמא שלי הכינה לי.) מעט פירה עם אפונה ושניצל קטן. שתי מנות קרונפלקס ומעדן דנונה בר. ורצתי הרבה. מה אתם חושבים? שהגזמתי?

Tombac

New member
וואלה

גם אני רוצה להוריד בצוואר ובפנים בדיוק באתי לפתוח נושא כזה.. אני רואה שמעריצי פינק פלויד קוראים מחשבות

mereng

New member
אני חושבת שאתה אוכל מעט מידי,

ולא מאוזן ל-ח-ל-ו-ט-י-ן , ואם תמשיך ככה תהרוס את חילוף החומרים שלך , שלא להזכיר פגיעה בצמיחה. לך דחוף לרופא משפחה !!!!!!!!!!!! ושיתן לך הפניה לדיאטנית.

שלום תשובה חשובה!!!ההה

כנראה שלא סתם אתה מרגיש ר-ע-ב... לא ניתן לדעת אילו כמויות אתה אוכל בצהריים ובערב ומה וכמה אתה שותה אךך מה שברור וכפי שכבר ענו לך נכונה כל שרשור העונים לפניי עלייך לגשת לייעוץ מקצועי על מנת שיתאימו לך תפריט נכון לך, לגילך, להרגייך וכו'.

למעלה