שלום, שאלה לגבי הודו

Wallace1

New member
שלום, שאלה לגבי הודו

אז ככה, אני רוצה לנסוע עם עוד חבר להודו בסביבות דצמבר... אבל הבנתי שצפון הודו מומלצת עד ספטמבר... מה הבעייתיות של לנסוע לצפון הודו בספטמבר..? עד כמה זה בעייתי...? ואני אשמח לשמוע על דרום הודו קצת, ממי שירצה לספר חוויות אישיות.. כי כל הסיפורים שאני מכיר זה על הודו זה סיפורי סטלנים מפושקר, מנלי, דרמסלה וכו'... תודה עמית

aviron

New member
צפון הודו בדצמבר

קר. אבל : אפשר לטייל ואולי אפילו יותר טוב מהתקופה החמה יותר (40מעלות+). אז מקסימום רוכשים שמיכת-מעיל כמו של המקומיים והכל מסתדר.

hudol

New member
השאלה היא...

מה אתה בדיוק מגדיר כצפון הודו....? דלהי..? בהימליה קר מדי בדצמבר.

kogawa

New member
הודו בדצמבר

ככלל, דצמבר היא תקופה נפלאה בכל הודו פרט להימלאיה (קשמיר לדאק וזאנסקר, כמו גם דארג'ילינג וסיקים הסגורים עקב שלגים) הודו היא יבשת בה תוכל למצוא הכל. למקדשים, קונראק, קג'ורהו, מאונט-אבו, אג'נטה ואלורה, סרבנהבלגולה, הלביד, בילאור, מקדשי ההוייסלה, מהבליפורם, קאנצ'יפורם, כולם מתאימים לתקופה ונפלאים למתעניינים. ארמונות- החל מדלהי, כל ערי ראג'אסטאן, ארמונות מייסור, אגרה, הארנאקולם, ומה לא? טבע הררי במרכז קרנטאק, בשיפולי ההימלאיה, ועוד ועוד, טבע מישורי ברחבי ראג'אסטאן וגוג'ראט, מדאי פראדש, ודרום מערב בנגל. טבע טרופי בחופי קרלה וטאמיל-נאדו, חופים לכל אורך היבשת, חיות בשמורות רבות המאכלסות פילים, טיגריסים, אריות, ציפורים מדהימות, וטריליון סוגים ומינים. נוף אנושי בכל מקום, מאכלים גם כן, רוחניות יותר אפילו מנתיבות בהילולה של הבאבא-סאלי, אומנות, טרקים, ריקוד ומוזיקה יחודית, ועשרות דתות, מנהגים ושפות. אבל מכיוון שאיני מכיר אותך, וסטטיסטית מרבית הישראלים מחפשים את "ישראל הקטנה" בה דוברים עברית, הצ'אראש, גאנג'ה ובול-שיט זמינים, ולא צריך חס-וחלילה ממש להתחכך בהודים שמקלקלים את החוויה ההודית, והשבטים הללו נודדים ממסיבת פולמון לשניה, ונושאי השיחה הם שרשרות, חרוזים, סטלאנות, מסיבות ומקורות החומר הטוב, אז פשוט תגיע לנקודת הרישום בהארי-ראמה בפאהר-גאנש (הרחוב השוק המוזנח של דלהי), ותתעדכן. אם בכל זאת יש לך שאלות ספציפיות על תכנון מסלול, ציין תחומי עניין נקודות כניסה ויציאה וזמן העומד לרשותך ואשמח ליעץ לך. נכתב ע"י מישהו שהיגיע לראשונה להודו לפני 20 שנה ועדיין אוהב אותה

לאחר התרשמות מטורפת:../images/Emo20.gif

אאלץ לשגע אותך! רק קצת. מעוניינת לטוס בתחלת יולי (כמובן להספיק את הצפון), טיול של חצי שנה בלבד כך שחודשיים לצפון יספיקו לי. (נראה לי) חיסונים- מתי להתחיל לעשות? כרטיס טיסה- מתי לקנות? (חלק אומרים לי כבר עכשיו ויש שלועגים על הזריזות בעקבות ההתרגשות) כרטיס טיסה 2- עם מי לטוס ירדנים/אוזבקים? איך אני קונה כרטיס בכלל? תודה תודה תודה (בלי לעשות copy)

muga

New member
כמה תשובות

כרטיס טיסה - תזמיני כבר עכשיו. הטיסות מתמלאות במהרה. חיסונים - כדאי להתחיל לפחות חודש וחצי לפני הטיסה. חברת תעופה - אני אישית מעדיפה את הירדנים, מכיוון שהשירות יותר טוב וההמתנה קצרה יותר. אבל, הם קצת יותר יקרים. גם החברה האוזבקית סבבה, יותר זולים, וזמן המצנה של בערך 4-5 שעות בטשקנט.. קניית כרטיס טיסה - אפשר לרכוש בכל סוכנות נסיעות... טיול נעים

למעלה