שלום, שאלה לגבי היריון ולידה.

yarden 111

New member
שלום, שאלה לגבי היריון ולידה.

אני משתכרת כ- 17,000 ש"ח (ברוטו) ממקום העבודה. יתכן שאיאלץ לצאת לשמירת היריון כשלושה וחצי חודשים לפני הלידה. הבנתי שה"גימלה לשמירת היריון" שאקבל מהביטוח הלאומי עבור תקופה זו תהיה נמוכה ממשכורתי, וכן שלא תכסה את השבועיים הראשונים של שמירת ההיריון. שאלתי היא לגבי דמי הלידה שאקבל עבור חופשת הלידה (=אחרי שאלד): האם סכום דמי הלידה יחושב ע"פ המשכורת שלי ברוטו (כפי שהיא כיום, קרי: 17,000 ש"ח לחודש), או ע"פ סכום ה"גימלה לשמירת היריון" שאקבל בשלושת חודשי ההיריון האחרונים מן הביטוח הלאומי? (שהיא נמוכה מכך בהרבה). תודה על תשובתך.

דמי לידה

ההוראה בחוק הקובעת את דמי הלידה היא סעיף 53 לחוק הביטוח הלאומי: (א) דמי הלידה ליום הם שכר העבודה הרגיל של המבוטחת אך לא יותר מהסכום הנקוב בלוח ג'; השר, באישור ועדת העבודה והרווחה, רשאי לעדכן את הסכום הנקוב בלוח ג', בשים לב לתנודות בשכר העבודה או לסכום המרבי הנקוב בלוח י"א מדמי לידה מנכים מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי. הנתון האחרון שיש בידי לגבי לוח ג' הוא 557.07 ש"ח ליום, אינני בטוח שנתון זה מעודכן. באתר המוסד לביטוח לאומי, במדור אמהות, תמצאי "מחשבון" דמי לידה המאפשר לך לחשב את דמי הלידה שיגיעו לך. יש קישור לאתר הביטוח הלאומי בטאגליינס.

yarden 111

New member
תודה, אך אחדד את שאלתי:

נכנסתי כבר ל"מחשבון" הזה, אבל לא הבנתי אם אני אמורה להזין את השכר שלי כיום, או את השכר שאקבל מביטוח לאומי בשלושת חודשי ההיריון האחרונים. במילים אחרות: האם דמי הלידה יחושבו ע"פ השכר כיום או ע"פ השכר שאקבל מביטוח לאומי בשלושת חודשי ההיריון האחרונים? קיים פער משמעותי בין חישוב כזה לבין חישוב כזה. תודה על הקדשת זמנך.

שכר העבודה הרגיל

התשובה הקצרה היא: סעיף 48 מגדיר את "היום הקובע" כך היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה לדמי לידה לכן אותם חודשים שבהם היית כבר בהריון, אולם הפסקת עבודתך, לא יבואו בחשבון לצורך חישוב דמי הלידה. זו התשובה הקצרה, אם תצטרכי פירוט נוסף אשמח לעזור.

למעלה