שלום- שאלה לגבי מיץ עשב חיטה

חצלצילה

New member
שלום- שאלה לגבי מיץ עשב חיטה

איזו כמות רצוי לשתות? האם יש להתחיל באופן הדרגתי? האם יש תופעות לא נעימות (מלבד בחילות)? ניסיתי לברר בכמה מקומות, מקווה שמכם תבוא הישועה תודה רבה

lightflake

New member
אולי זו הישועה:

אם זה דוחה אותך ועושה לך בחילה אז לא רצוי לשתות את זה כלל. יש לך מערכת מתוכחמת שהתפתחה בהתאמה למזונות הטבעיים בכדור הארץ (ועשב החיטה הוא חלק מאותם מזונות). אם לאחר מליוני שנות אבולוציה המערכת שלך צועקת לך בכל כוחה "לא" על מזון מסויים (בצורה של דחייה ובחילה), אני ממליץ להקשיב לה.

לקשמי

New member
../images/Emo45.gif

כך למשל מומלץ לאכול הרבה צ'יפס שוחה בשמן, כי הרי גם זה מאכל טבעי שהמערכת מאוד אוהבת, ולראייה היא מבקשת ממנו עוד ועוד ברגע שהתחלת.

lightflake

New member
ממתי צ'יפס זה מאכל טבעי?

תחשבי על מאכלים שהיו שם כשגופנו התפתח במהלך מליוני השנים האחרונות. וחוץ מזה, זו דעתי, ואני לא חושב שאני אדם מאוד טיפש, ובכל מקרה את מוזמנת להביע דיעה שונה אם יש לך במקום רק להיות צינית. (נראה לי שאנשים שוכחים אבל זו המהות של פורומים)

חצלצילה

New member
תודה

אך לא לגמרי ישועה. זה לא דוחה אותי וגם לא עושה לי בחילה, פשוט תופעת לוואי ראשונית ששמעתי עליה אצל אחרים. שמעתי רק דברים טובים על מיץ עשב החיטה (מלבד בחילה בשבוע הראשון אצל אחדים) ולא כל כך הגיוני בעיני שיש רק מעלות. לכן רציתי לדעת האם מישהו מכיר את הצד השני של הדברים.

חצלצילה

New member
לאחר מחשבה מעמיקה עוד יותר

הגעתי למסקנה שהדברים שלך אינם נכונים גם באופן כללי. למשל במדינות העולם השלישי לאחר גיל מסויים מפסיקה פעילות האנזים שמפרק לקטוז ונוצרת אצל אחוז גבוה מהאוכלוסיה רגישות לחלב. ברור לנו שחלב אינו מזיק ואף יכול לגוון ולהעשיר תזונה. כלומר האבולציה לא משתנה רק בהתאם לאופטימום (אני מקווה שלא עירבבתי יותר מידי את הפרטים, אך הרעיון בנוגע לרגישות לחלב נכון באופן כללי בוודאות). בכל אופן, זו רק דוגמא שיכולתי לחשוב עליה כרגע, אני בטוחה שיש רבות אחרות.

d a p h n a

New member
המסקנה שלך לא כל כך עובדת בפורום הזה

כאן יושבים לא מעט אנשים שחושבים שחלב הוא מאוד מזיק ולא מעשיר כלל ואסור לאכול אותו מסיבות בריאותיות ולא רק מוסריות והם אף נוטים להתייחס לעבודה של אי-הסבילות ללקטוז באסיה כהוכחה לכך. למען הסר ספק, אני נוטה להסכים איתך שחלב יכול להעשיר תזונה ואינו מזיק (כמובן בכמויות סבירות), אבל יש כאן לא מעטים שאינם מסכימים.

חצלצילה

New member
הנחתי שחלק לא יסכימו

זה לא משנה את העובדה שאי הסבילות ללקטוז שהתפתחה באסיה הינה כתוצאה מטעמים כלכליים. בעולם המערבי אחוז הרגישים ללקטוז נמוך מאוד וככל שנסתכל על מדינות יותר עשירות הוא נמוך אף יותר. העניין הוא שיכולת לעכל לקטוז מהווה יתרון בעולם המערבי ולכן נשמר באבולוציה, לעומת זאת במדינות עולם שלישי (משום שלרוב האוכלוסייה אין נגישות לחלב) אין יתרון לאלה שמסוגלים לעכל לקטוז ולכן אצלם זה לא נשמר.

lightflake

New member
גם אם כן וגם אם לא

זה לא סותר את התיאוריה הכללית שרואה קשר בין טעם ומשיכה למזון לבין התאמתו לגוף.

חצלצילה

New member
שבע דקות זה די מעמיק

זה הזמן המדוייק שלקח לי להזכר בנושא, לא להבין אותו מאפס לפתח את תיאוריית האבולוציה ולהשליך על המקרה. את הנושא למדתי באופן מעמיק במשך שעות על גבי שעות.

אין לי כל נסיון אישי, אבל

את מוזמנת לקרוא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs16-Ayin/Heb-Ayin-Wheatgrass.htm http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c22Mt.html ושאלה - מישהו יודע מה הקשר (אם בכלל) בין עשב חיטה לחיטה? וליתר דיוק - האם עשב חיטה מכיל גלוטן? אני נוטה להניח שלא, שכן הוא עשב ולא דגן, חסר עמילן ודל חלבון באופן כללי, אבל השם מעלה חשדות...

אני שותה מיץ עשב חיטה מרוכז...

זאת אומרת שאני מקבלת אותו באבקה וכל יום בבוקר מוהלת אותו במיץ תפוזים. ביומיים הראשונים הטעם היה קצת מגעיל... אבל התרגלתי וכבר חודשים שאני שותה את זה בלי בעיה.

מה שקרה...

הבחנתי בכמה תופעות חיצוניות. למשל הומעטה לי נשירת השיער, עור הפנים שלי יותר נקי. ואני בטוחה שזה משפיע גם מבפנים

lightflake

New member
אפקט פלאסבו זו תופעה מעניינת

חוקרים ראו שלתרופות יש השפעה על אחוז מסויים של אנשים גם אם התרופה לא מכילה שום חומר פעיל. בגלל זה כשבודקים יעילות תרופה תמיד נותנים לקבוצה מסויימת מהנבדקים גם תרופות דמה (שעשויות מחומר לא פעיל, נגיד סתם סוכר) והנבדקים לא יודעים אם הם מקבלים תרופה או תרופת דמה ואז בוחנים את התרופה החדשה לעומת קבוצת הפלאסבו. עוד דבר מעניין שראו הוא שככל שתרופת הדמה הייתה גדולה יותר וצבעונית יותר השפעתה החיובית הייתה גדולה יותר. עוד דבר אפילו עוד יותר מוזר הוא שראו שכאשר גם הרופא שנותן את התרופה חושב שזו תרופה אמיתית ולא פלאסבו אז התוצאות אפילו טובות יותר... בקיצור, לפי הסטטיסטיקה בסביבות 30-35 אחוז מהאנשים יושפעו לטובה מתרופה שלא מכילה שום חומר פעיל. אז אם נחשוב שאת מאמינה שהמיץ אמור לעזור ותוסיפי לזה את הטעם המר וצבע הנורא.. ביחד את מקבלת אחלה פלאסבו משופר שמנקה לך את הדם ומשפר לך את הבריאות.. אגב, האפקט הזה נוסה גם בניתוחים וזה עבד גם שם. אנשים שסבלו מחולי מסויים שהצריך ניתוח, עשו להם ניתוח-דמה, רק חתכו להם את העור ותפרו.. והפלא ופלא הבעיה נפתרה..

למעלה