שלום. שאלה להורים לילדים בפעוטון/גן

שלום. שאלה להורים לילדים בפעוטון/גן

או משפחתון. בתחילת ספטמבר בע"ה, עודד ילך לפעוטון. עד עכשיו הייתי אתו בבית. מעבר ללחץ הטבעי על שליחתו למסגרת אחרת (שהיא לא אני), אני לחוצה בעניין הנעליים. האם המטפלות יקפידו על נעילת הנעליים ועל החזרת הנעליים בזמן, האם הן תסתדרנה עם הנעליים בכלל? כיצד אדע שהן לא שכחו להחזיר לו את הנעליים? כיצד אדע לכמה זמן הן הורידו כדי שאני אדע כמה זמן נותר לו? אני מאד פדנטית בעניין (תצחקו אבל אני מכוונת שעון). אינני יודעת כמה זמן יצטרך להיות עם הנעליים בספטמבר (הוא יהיה בן שנה). אשמח לשמוע מנסיונכן כיצד היה לכן ואם יש לכן טיפים חשובים. תודה, יפעת.
 
זהו שלא בטוח.

מישהי כאן שמטופלת אצל וינטרוב סיפרה שהוא הולך להדק את החגורה ורק בגל שנה+ הוא מוריד את הנעליים רק ללילה.
 

sarahlev

New member
הורדת נעליים בגיל שנה

התעדכנתי אצל ווינטרופ שכנראה רק לקראת גיל שנה + יובל יהיה בלי הנעליים במשך 10 שעות ביממה. שויינטרופ אומר "לילה" הכוונה היא לנעילת הנעליים בשנת לילה וגם בשנת הצהריים (סה"כ 14 שעות) עד גיל שנתיים. אני גם מאוד מתלבטת לגבי מסגרת וחלק מהחלטתי להשאר בבית היא הרצון לפקח על ענין הנעליים. האם לדעתכן כאשר ילדים אחרים יראו את הבר יתייחסו לילדנו שונה? יובלי שלנו רק בן חצי שנה, כך שיש עוד זמן עד שייכנס למסגרת, ואם זאת אני כבר חושבת מתי ואיך זה יהיה עבורו להיות במחיצת ילדים ללא בר ואיך לתמרן שהמטפלת/גננת בכלל לא תיגע בבר על מנת למנוע אי דיוק בזמנים!!
 
מאילן וחנה אהני זוכרת

שאפרת היתה במעון מגיל שלושה או אבעה חודשים והיתה כל הזמן מוציאה נעל אחת. ההוראה שלהם לגננת היתה שאם אפרת מוציאה נעל יש להוציא לה גם את השנייה וכשהם יחזרו הם ישימו לה את הנעליים. לאחר שלושת החודשים הראשונים עם הנעליים השעות יורדות ל14-18 שעות. (כל אחד סבור אחרת). מינימום 6 שעות חופש. אחרי שהילד עומד הוא צריך לנעול את הנעליים רק כשהו ער. ולנעול אותן כל זמן שהוא יישן עד גיל 4. כך שאם עודד יעמוד תוכלי להיות רגועה יותר ובכלל לא לשלוח אותו עם הנעליים. רק להקפיד שיהיה בבית עם הנעליים כשהו יישן. (רצוי 12-ש4 שעות אך זה ממש קשה, מי כמונו יודע
שהעייפות שוכנת גם אצלינו).
 

simchamiryam

New member
נעליים במשפחתון

שמחה מרים במשפחתון מגיל שלושה חודשים לא הייתה לה בעיה עם הנעליים ומעולם לא הוציאה אותם בבית או בחוץ. היום כשהיא כבר עומדת ובלי הנעליים ביום, המטפלת שמה לה את הנעליים בזמן שנת הצוהוריים ואין עם זה שום בעיה. נראה לי שפשוט צריך לשבת פעם אחת ולהסביר ואחר כך מדי פעם להזכיר וזהו. אולי באמת צריך שתהיה בשביל זה מטפלת שאפשר לסמוך עליה, כמו שיש לנו תודה לאל, אך נראה לי שבימינו צריך שתהיה מישהי כזו בכל מקרה ! לגבי היחס של הילדים האחרים לדעתי בגיל שנה הם עוד לא ממש מבינים וזה תלוי ביחס של האמא והמטפלת אם הם יתייחסו רגיל גם הילדים יתייחסו רגיל. בהצלחה
 
למעלה