ומוסיפה על מה שכבר נכתב...
שלב צמיחת השערה נקרא: אנגן. (אחרי שלב האנגן מגיע שלב שנקרא קטגן-שלב ביניים ואח"כ טלוגן-שלב מנוחה+בסופו נשירה) שלב האנגן הוא השלב שבו מתחלקים התאים בבסיס השורש של השערה. לכל אדם קצב צמיחת שיער משלו, כאשר הממוצע הוא סנטימטר אחד בחודש. גם משך השלב הזה הוא אישי ומשתנה בין אדם לאדם. הוא יכול להמשך מעשרים חודשים ועד לחמש שנים. תקופה זו קובעת למעשה את אורך השערה. קצב גידול השערה ואורך תקופת האנגן הם תורשתיים וזו הסיבה שישנם אנשים שמסוגלים לגדל שיער ארוך וצפוף ולעומתם אחרים ששערם דליל וקצר. בנוסף להבט התורשתי, ישנם גורמים נוספים שמשפיעים על שלב האנגן ןהם: תזונה,מצב נפשי,גיל,שינויים הורמונליים ואקלים.
מצב נפשי-מתחים,דכאונות,חרדות וכו' עלולים להאט את קצב צמיחת השערה (ממש כפי שהם משפיעים על קצב הגוף בכל מיני מישורים אחרים).
מין-אצל נשים קצב צמיחת השיער הוא בד"כ מהיר מאשר אצל גברים.
גיל-יחס הפוך: ככל שהגיל עולה קצב צמיחת השיער יורד
שינויים הורמונליים-כאשר יש עליה בכמות ההורמונים (למשל אצל נשים בהריון) קצב צמיחת השיער עולה ואכן בד"כ בתקופת ההריון השיער מלא יותר(מה גם שיש גם השפעה על שלב הטלוגן, כלומר-הנשירה מאד מצומצמת. בגיל המעבר למשל יש ירידה בכמות ההורמונים הנשיים ולכן קצב צמיחת השיער יורדת.
אקלים-חשיפה לשמש מגבירה את קצב צמיחת השיער. אבל שימו לב:לא מדובר על להחשף לשמש באופן מגמתי. בארצנו שטופת השמש, מספיק להיות בחוץ מספר דקות כדי לקבל את מנת השמש ההכרחית. אולי כדי לדייק יש לומר שחוסר קיצוני בחשיפה לשמש מאיט את קצב צמיחת השיער יותר מאשר להפך. בנוסף, בעונות מעבר יש יותר נטיה לנשירת שיער ולעיתים עקב הנשירה נדמה כי קצב הצמיחה איטי יותר (למרות שבד"כ זה לא כך).