שלום + שאלה לחבר´ה הטכניים שביניכם

• פותח הנושא CZ2
  • פורסם בתאריך

CZ2

New member
שלום + שאלה לחבר´ה הטכניים שביניכם

שלום לכולם, אני חדש בסצינת הבלוגים הישראליים (האתר שלי רק הוסב לבלוג בשבוע שעבר), ורציתי לומר שלום לכולכם
כמו כן, שאלה לאילו מכם שמבינים בHTML ובקונפיגורציה של סקריפטים: אני מנסה להתקין את Movable Type באתר שלי בתור תוכנת הבלוג (אני משתמש כרגע ב-GreyMatter), אבל משום מה אני לא מצליח לראות טקסט עברי ב-ENTRIES שלי כאשר אני פועל מתוך סביבת ה-CGI (אין לי שום בעיה לראות אותו באתר עצמו, אבל אם אני רוצה לערוך ולשנות אותו, הוא מופיע כג´יבריש). אין לי בעיה כזו עם ה-GreyMatter, אבל ה-Movable Type נראה לי סקריפט יותר טוב ואני מעוניין לעבור להשתמש בו במקום. רעיונות?

איה@

New member
אור - ברוך הבא ../images/Emo140.gif

בענינים הטכניים לצערי לא אוכל לעזור לך, תיכף יגיעו ה"תותחים" בתיקווה שלהם יש את התשובה. אבל תרשה לי להגיד לך שהפלת אותי מהכסא
העבודות שלך מדהימות! הציור של אחותך - פשוט יצירה - אני מעריכה אותה יותר כיוון שגם אני עובדת עם פוטושופ ומכירה את היכולות של התוכנה. אתה פשוט גדול! והקריקטורה של לינדה
גדול!! פשוט ענק!! (גם אותה עיצבת בפוטושופ?) חברה´ רוצו לראות! אני - אני מקווה לראות אותך משתלב כאן בפורום, ושנראה אותך הרבה. ואם תרצה ספר לנו על עצמך קצת, הבנתי שאתה גם "ישראלי בחו"ל"? ובכלל על טכניקות העבודה שלך.
איה.

CZ2

New member
תודה איה ../images/Emo13.gif

קודם כל,
על המחמאות... הציור של אחותי צויר באמצעות טבלה של וואקום, שהיא ללא ספק הגאדג´ט הכי טוב שהומצא עבור המחשב מאז העכבר. הוא לקח לי בערך שבוע, כשאני יושב על המחשב כל ערב עד 2 לפנות בוקר. באשר לקריקטורות, אני בדרך כלל מצייר אותן בעיפרון כדי למצוא את הזווית הטובה ביותר, ואז סורק אותן למחשב, וצובע אותן בפוטושופ. וכן, גם אני "ישראלי בחו"ל" - אני חי בקריית מלאכי המקורית, לוס אנג´לס.

djyaniv

New member
אור, גם אני משתמש ובדיוק עכשיו

התייאשתי כבר מלפתור את זה ובינתיים גם בפורום שלהם לא הצליחו למצוא לי פתרון, אבל אולי כדאי שתעקוב אחרי השרשור שם....

ohad m

New member
היי אור

דבר ראשון טוב לראות אותך פה. אני בודק כבר כמה ימים את האתר שלך ונהנה ממנו. הבחנתי גם שאתה נהנה משלי לפחות באותה המידה
בכל אופן - לתשובה. הממשק ב-CGI משתמש בגופן שלא תומך בעברית. בספרייה של MT יש קובץ שנקרא styles.css ששולט בממשק המערכת. פשוט תחליפו אותו בקובץ המצורף וזה אמור לעבוד. דרך אגב, אני כולי תקווה לעברת בקרוב את המערכת הנפלאה הזו. אוהד נ.ב: אל תשכחו לשנות את שם הקובץ לפני שאתם מעלים אותו.

אולדמן

New member
מסתבר שהחלפת הסגנונות אינה

מספיקה. יש להכנס גם אל תיקיית Templates של MT בשרת, לפתוח באמצעות מעבד טקסט פשוט את כל קבצי tmpl. הנמצאים בה ולהוסיף בכולם במקטע HEAD את המטא-תאג הבא: <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; CHARSET=windows-1255"> זה אמור לפתור את הבעייה.

CZ2

New member
תודה

תודה, אוהד ניסיתי להוסיף מטא-תגיות במקטע הHEAD שיאמרו לתבניות לתמוך בעברית, אבל טרם ניסיתי לשנות גופנים. כולי תקווה שזה יעבוד. נתקלת בעוד בעיות עם העברית?

CZ2

New member
עדיין לא עובד

אוהד, ניסיתי את קובץ ה-CSS שלך, ניסיתי קובץ CSS משלי, הוספתי את המטא-תגיות עבור העברית לתבניות, ועדיין כלום לא עוזר. הבעיה שלי זהה בדיוק לבעיה של יניב: כאשר אני מנסה לערוך רשימה קיימת, היא מופיעה בג´יבריש (כבר בקוד המקור, לא מדובר בקידוד של הדפדפן). ברגע שיוצאים לאתר, הטקסט מופיע בעברית ללא בעיות, אבל חוסר האפשרות לקרוא ולערוך אותו דרך הסקריפט מהווה פגם די רציני מבחינתי. האם האתר שלך בנוי על מנוע Movable Type? יש לך מושג איפה נעוצה הבעיה?

ohad m

New member
אני עוד לא עובד עם MT בעברית

אבל זה בתהליכים. בכל אופן אני אפנה את השאלה למקורות יודעי דבר ונראה.

0רחלי

New member
כנראה שזה בסקריפט עצמו...

אני לא מכירה/משתמשת של MT, אבל אולי יש עוד קבצים שבהם הסקריפט משתמש למסכי ה-ADMIN שלו, שצריך לשנות להם את ה META TAGS כדי שיתמכו בעברית?

למעלה