שלום! שאלה לי אליכם (טיפה ארוך)

plomphy

New member
שלום! שאלה לי אליכם (טיפה ארוך)

לפני בערך שנתיים קניתי בשבוע הספר את הספר השני בסדרה בלי שקראתי את הראשון (כן, חכם) אבל יצאתי מתוך נקודת הנחה שלפי הבנתי בספר הראשון יש עלילה, בספר השני יש עלילה, ובשלישי הם מתחברים, וגם ככה אני תמיד קוראת את הסוף של הספר בהתחלה אז הנחתי שאני אסתדר עם קודם לקרוא את השני (הוא נראה לי יותר מעניין ויותר שווה בזבוז כסף שאין לי) בכל מקרה, ממש נהניתי ממנו ושכחתי מכל העסק. היום רציתי לקחת את הראשון כדי שאני אוכל להשלים את הסדרה אבל לא היה אותו בספריה ולא היה לי זמן לחפש ספר אחר אז פשוט לקחתי את השלישי. עכשיו העניין הוא שאני לא זוכרת כלום, לקח לי קצת זמן לקלוט שוב מה זה הדמונים האלה אבל חוצמיזה אני די בערפל. רציתי לשאול אתכם, שכבר קראתם הכל, אם אני אזכר בעלילה תוך כדי הספר השלישי או שכדאי לי פשוט לחכות עד שהראשון יוחזר לספרייה ולהתחיל כמו בן אדם? תודה!

Orion132

New member
תתחילי כמו בן אדם ../images/Emo13.gif

האמת שזה לא כמו שתיארת (בראשון עלילה, בשני עלילה, בשלישי מתחברים). העלילות מתחברות עוד בתחילת הספר השני. הכי טוב לקרוא לפי הסדר, אחרי הכל ככה זה נכתב... תהני!

Davy Jones

New member
אני עכשיו באמצע הספר השלישי ואני יכול להגיד

שעם כל הכבוד לספר השני המעניין ומעביר זמן בקלילות, הרגשתי אותו כמו מעברון בין הספר הראשון לשלישי - לבד בכוחות עצמו הוא לא יכול לעמוד (סטייל "הארי פוטר והנסיך חצוי הדם"). אני אפילו לא רוצה לדמיין מה יקרה אם יהפכו את "הסכין המעודן" לסרט - אומנם יש לו פוטנציאל להיות יפהפה מבחינה ויזואלית, אבל הוא בטוח ישעמם אותי עד מוות. "המצפן הזהוב", לעומתו, מספר סיפור מסע מרתק שבהחלט יכול לא להיות תלוי בשני הספרים הממשיכים אותו. אבל לא יודע, זה רק מה שאני מרגיש. וייתכן שאולי ההרגשה תשתנה אצלי כשאגמור עוד מעט את "משקפת הענבר".

RakefetA

New member
גם אני בעד להתחיל מהתחלה

להתחיל מהאמצע (ולהמדשיך משם עד הסוף) זה ממש לא כמו לקרוא את הסוף של הסרט בהתחלה. בעיקר אם הפסקת בסוף ה 2/3 לפני שנתיים

נטעש

New member
תתחילי כמו בנאדם ../images/Emo13.gif

ובכלל, כל ספר שאת קוראת כדאי לך לקרוא מההתחלה ועד הסוף- ככה תמיד נהנים הרבה יותר מהספר, ומפתחים גם 'אנטי-סקרנות' שכזה

orar1

New member
גם אני אומר ששווה להתחיל מההתחלה...

בספר הראשון יש המון פרטים שחסרים בספרים האחרים וזה באמת ספר יותר טוב מהשני שמבחינתי לא היה שיא הטרילוגיה.. בלשון המעטה...

Wildflowers

New member
ברור שבתור ספר שני בטרילוגייה

הוא לא מתיימר להיות משהו אחר.

plomphy

New member
אוף. טוב, תודה לכולכם..

עכשיו לא יהיה לי ספר עד יום ראשון
נסתפק בקוסמו P:

למעלה