שלום! שאלה לי אליכם.

berrale

New member
לא

לנוער בוגר קורס תער"ן, כמו כל מתנדבי הנוער, אסור באופן מוחלט להיות בזירת ארוע פח"ע !!! גם הנקודה הראשונה אינה מדויקת: אין זה נכון כלל ועיקר שרק למתנדבי תער"ן מותר להיות באתר הטיפול המאובטח ! קורס תער"ן אינו מקנה תעודת אח"מ.
 

Yev

New member
לפני שאתם מדברים, פשוט תקראו את התק

התקנון שנמצא בתחנות. עכשיו כפי שאני זוכר מה שכתוב. אם מתנדב נמצא בתחנה, אז הוא לא יעלה על נסיעה של ארוע פח"ע אבל עם הם שומעים על הפיגוע בזמן נסיעה, למשל כחוזרים לתחנה. אז הנהג צריך להוריד את המתנדבים במקום בטוח. ואם אין כזה להגיע איתם והמתדנבים צריכים להשאר באמבולנס. אז לגבי מקום בטוח זה עניין יחסי. לפי דעתי צומת שמרוחקת מהעיר ב 22 בלילה לא תמיד יותר בטוח. אז עקרנוית נוער יכול להגיע לאזור של פיגוע אבל אסור לא להכנס לזירת פיגוע. שזה גם עניין יחסי. לפעמים זה מקום הפיצוץ עצמו, כעקרון זה השטח שהמשטרה סוגרת אבל מה לפעמים חוץ מזירת ארוע המשטרה סוגרת את כל אזור האמבלונסים. ואז כביכול זה גם זירת פיגוע. קיצר, נוער כן יכול להגיע לאזור פיגוע אבל אסור לא להכנס לזירת פיגוע.
 

kelebrin

New member
שלום! שאלה לי אליכם.

וזה הולך ככה: אני מתנדב במד"א, בן 15 (שזה מתחת לגיל 18, לאלו שמתקשים במתמטיקה) ובמשמרת שלי, ביום שני שעבר, היה הפיגוע בפ"ת. עכשיו, השאלה שלי היא זו: האם בכלל מותר לי לצאת אל הפיגוע? ביום שני יצאתי אך נשארתי באמבולנס כל הזמן, האם לצאת אל הפיגוע מותר, אך צריך להשאר באמבולנס, או אסור בכלל לצאת מהתחנה?
 

berrale

New member
ההוראות

הוראות מד"א לעניין זה הינן ברורות: על מתנדבי נוער חל איסור מוחלט להגיע ו/או להיות מעורבים בדרך כלשהי (מלבד חלילה להיות קורבנות...) בארועי פח"ע. תורן המוקד אמור להנחות נהגי אמבולנס עם הוצאתם לארוע פח"ע להוריד את מתנדבי הנוער. משתמע, כי אסור עקרונית להגיע לארוע ולהשאר באמבולנס, שהרי בארועי פח"ע ע"פ רוב גם האמבולנס הוא חלק מהארוע במובן זה שהוא נמצא בדר"כ בטווח פגיעה. לא לי להעלות כאן את הויכוח האם יש הנחיות אלו הינן במקומן בתקופה בה אנו (עדיין) מצויים...
 
לא מדויק

ברל´ה, קבל תיקון. הוראות מד"א הן כי על מתנדבי נוער חל איסור להיות באזורי סכנה. לצורך העניין, אין לאפשר למתנדב נוער מד"א לשהות בזירת הפיצוץ (בתוך בית הקפה שבתוכו ארע הפיצוץ, לדוגמא). במידה ומוקם אתר טיפול, הרי שהוא מוקם החוץ לאזור סכנה וע"כ מתנדבי נוער יכולים לשהות בו ולהגיש סיוע. אלו ההוראות. בלי להעליב את מתנדבי הנוער, עדיף פחות 5 מטפלים בזירת הפיצוץ (שיושלמו מהר מאוד ע"י צוותים שיגיעו מהבית) מאשר מתנדבי נוער הרוגים לאחר פיצוץ שני בזירה. מה לעשות, לעם ישראל יהיה הרבה יותר קל לקבל פראמדיק בן 26 שנהרג מפיגוע מאשר מתנדב בן 16.
 

inbale

New member
אולי כן נעלה את זה לדיון כאן? ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני דווקא חושבת שזאת שאלה חשובה. מענין אותי לדעת מה הדיעה שלכם - מתנדבים נוער, בוגרים , עובדים. האם על נוער מתנדב להיות באיזור הפיגוע?
 

chanand

New member
טחנו את הנושא מספיק../images/Emo70.gif

התשובה היא לא!!! אין מקום למתנדבי נוער בארועי פח"ע! ומספיק לבכות על הנושא הזה. נוער, אתם רוצים לעזור? תבואו בסוף הארוע לתחנה ותעזרו בזיבוד הרכבים, מד"א לא מוכן לקחת את האחריות שתהיו באזור כל כך מסוכן, שלא לדבר על ההשפעות הנפשיות של נוכחות בארוע כזה.
 

Action force

New member
תשובה דיי פשוטה.

על פי הגדרתו של מד"א אסור לנוער להיות בשטח החם. יש אתרטיפול (אמור להיות באר"ן)... רק שם מותר לך להיות. שמע, עוד מעט קורס תער"ן יוצא לדרך, חכה עוד חודש-חודשיים שם את תטחן את הנושא הזה! בעיקרון, אסור לך להיות שם, נשארת באמבולנס - סוג של התחמקות, אבל רצוי שאפילו לא תיהיה בסביבת האירוע. בברכה
 

berrale

New member
התיקון

עקרונית אתם צודקים לגבי אתר טיפול. אלא בע"פ רוב מהאזנה במס´ ארועים תורני המוקד מנחים, בצדק, את נהגי האמב´ להוריד את מתנדבי הנוער לאלתר. כמו כן, למיטב ידיעתי, ואשמח לקבל תיקון במרבית הארועים לא הוקם אתר טיפול סטרילי, למרות שעקרונית, תאורטית אמור להיות מוקם כזה. ארוע דולפינריום לדוג´ (שם אשמח לקבל תיקון כי לא הייתי שם..) הוקם אתר טיפול מאולתר, לא מאובטח, קרוב מאוד לזירת הארוע. ולגופו של ויכוח, בהתייחס לנאמר לעיל, אני לא חושב שהשוואה כמו שנעשתה לגבי יחס הציבור לפגיעה במתנדב נוער לעומת פגיעה במתנדב/פראמדיק בוגר צריך להוות שיקול במניין השיקולים המקצועיים המנחים את מקבלי ההחלטות במד"א... נראה לי יותר ככסת"ח, שהרי בפעם הראשונה שמתנדב נוער יתבע את מד"א על הנזקים הנפשיים שנגרמו לו במהלך טיפול באר"ן (ת.דרכים נניח) מד"א יורה שמתנדבי נוער לא יוצאו לאתרי אר"ן בכלל, ודומה הדבר לגבי ארוע חומ"ר חומ"ס.
 

גלגולX

New member
דעות ועובדות!

הדבר הראשון הוא שמדינת ישראל היא מדינת חוק, בתור שכזאת היא קבעה שנער מתחת לגיל 18 לא מודע למעשיו. אני לא בא לומר כאן שבן אדם בגיל 17 ו364 יום הופך להיות מודע בבת אחת בגיל 18 אבל מד"א נמנעים ובצדק מהפעולה. דבר שני הוא שלא הייתי רוצה להיות אותו א. מתנדבים שיצטרך לתת הסברים לאמא של המתנדב שהבן שלה נהרג. כשהאדם בוגר רישמית אף אחד לא יכול לבוא אליך בטענות. דבר שלישי הוא שאסור בתכלית האיסור למתנדב נוער, בוגר קורס תער"ן ועם מאה ואחד תארים במד"א לצאת לאיזור פיגוע. עלתה שאלה מה עושה מתנדב שעלה לנסיעה וכהמשך לנסיעה הם קיבלו קריאה לאיזור פיגוע, אז אמרו שהמתנדב ישאר באמבולנס ולא יצא לאיזור הפיגוע. לסכום כל העניין גם אני הייתי עד לפני שלש חודשים מתנדב נוער וגם לי היה קשה להגיע לפיגוע עצמאית ולהכנס לאמבולנס במקום להתרוצץ באיזור הפיגוע. קשה עוד יותר לדרוש ממתנדב לא לעזור כשיש פיגוע המוני אבל צריך להבין את זה... חבל לחרוש את זה כל הזמן וזה לא כזה כבוד להיות נוכח בפיגוע למרות שזה החלום הרטוב של כל מתנדב.
 
בלי שום קשר לנוהל

ההגיון אומר שעל מתנדב נוער לא להמצא בשטח אני יכולה להגיד לך שאם היה פיגוע ליד הבית שלי (טפו טפו טפו) הייתי רצה לעזור בשניה.. אבל באותה נשימה המראות הקשים הדם והסכנה הם פקטורים מאוד חשובים... מתנדב נוער לא יכול להפגע פיזית אלא גם נפשית מצבו יכול להשתנות ובשטח הוא עלול להפסיק לתפקד מצב שייצור בעיה מאוד רצינית.. נכון... באותה מידה גם רופא, חובש פאראמדיק או אחות יכולים להקלע למצב נפשי קשה באותו רגע אבל הבגרות הנפשית והנסיון הם יותר גדולים מאשר של מע"ר... אני יכולה להגיד לך שהחבר של החברה הכי טובה שלי הריח רק את ריח הפיגוע ושמע את הפיצוץ וזה הספיק לעשות לו סיוטים... תאר לעצמך מה המראות יכולים לעשות לך... או לכל בנאדם אחר אל תגיד אני חזק ולי זה לא יקרה כי אתה אף פעם לא היית במצב שכזה ואין לך את הנסיון הנפשי.. בעיקרון אפשר לומר כי מקום בטוח זה נתון לשיקול הנהג... יכול להיות שהאמבולנס באותו רגע הוא מקום בטוח יותר מאשר המחסום או במידה ומחבל מסתובב בשטח בשאר חלקי העיר... במידה והבנאדם כבר נמצא בתוך האמבולנס השיקול הוא של הנהג בלבד מהו מקום בטוח... אני יכולה לומר שהרבה עובדים ומתנדבים במ"דא לא מצייטים לתקנה הזו... בשטח היא מתבצעת מעט מאוד וקשה לראות פיגוע בלי מתנדבי נוער... הרבה פעמים גם מתנדבי הנוער מבצעים חלק חשוב בפינוי הארוע אם זאת אני עדיין חושבת שלנוער אין מקום בזירת הפיגוע למרות שהוא חלק גדול וחיוני במד"א... אני לא הייתי רוצה להתמודד עם ההיסטריה של ההורים ששמעו שהילד שלהם היה בפיגוע... אני בטוחה שאף אחד אחר לא...
 

sbenzvi

New member
למיטב זכרוני...

למיטב זכרוני, כאשר מתרחש אירוע באזור ירקון ו/או כאשר מוזנקים ניידות מאזור ירקון לאירוע פח"ע, תורני המוקד מודיעים במפורש להוריד מתנדבי נוער מהניידות (כך נעשה לפחות כשהתרחש הפיגוע בקרני שומרון. בהתאם לזאת, אני מאמינה שלפי הנהלים בתחנת פ"ת חל איסור על מתנדב נוער לצאת לפיגועים. בנוסף, זכור לי שנאמר למתנדבי הנוער בתחנה במפורש (בזמנו ע"י ג´ני) כי אסור להם לעלות לנסיעה כשמדובר ביציאה לפח"ע. זה אמור לענות לשאלתך... אבל ליתר בטחון שאל את אחראי המתנדבים. **דרך אגב - אין בעיה בהגעה באופן עצמאי (למיטב ידיעתי) הבעיה כרוכה רק בהגעתך בניידת במהלך משמרת (שהרי אז ביטוח מד"א אמור לכסות אותך).**
 

berrale

New member
לא מדויק

הגעה של מתנדב עצמאית כמוה כהגעה באמצעות ניידת מד"א. מרגע שהגיע לשטח הנמצא באחריות טיפולית של מד"א, כל מתנדב, והגיע איך שהגיע, פועל מטעם מד"א ותחת אחריותו.. כמובן שהוא יכול לפעול "בעילום שם" ולסייע כמו כל אזרח אחר שמגיע לארוע ומסייע (בלי אמצעי זיהוי של מד"א !!) , אבל אז לכאורה אין קשר משפטי בין עזרתו בארוע לבין עובדת היותו מתנדב מד"א וכל האחריות / ביטוח וכו´ נופל עליו. אשר לויכוח הענייני כבר קבעו גדולים ממני כי נושא זה כבר נדוש, אבל באשר לנאמר לעיל ברצוני לציין כי הייתי במס´ לא קטן של ארועים קשים (לא פיגועים דוקא) ודוקא מבין גופות וחלקי גופות, הארוע שהשפיע עלי בצורה המשמעותית ביותר היה... MI פשוט. מתנדבת אחרת בסניפי פרשה לאחר שנאלצה לבצע החייאה על חברתה הטובה ביותר אשר שווקה חיים והיא בת 16. אז יכול אני מניח שהמראות אכן קשים למתנדבי נוער, ואני מניח שלו הייתי מנהל במד"א (ולמען הסר הספק אין לי שאיפות כלשהן בתחום) לא הייתי רוצה שיהיה עלי להודיע לאמו של מתנדב פלוני בן 16... אבל מה לעשות שזה המצב בימינו, ובעוד תנוקות וילדים קטנים, מוצאים עצמם מטרה נוחה לכל בן בליעל חסר חיות, מי אנו שנכסה נשמתם העדינה של מתנדבי הנוער בשמיכת טלאים ? לו יהי ולמד"א תהיה הפריבילגיה לותר על כוח האדם הזמין ביותר שלו (מבלי לפגוע בחולים/פצועים), ועל אחת כמה וכמה בשעת חירום זו ! ושלא נדע..
 
זו לא הפואנטה

השאלה מה המקרה שהשפיע עליך הכי הרבה היא כבר לדיון אחר לגמרי... אבל המראות של פיגוע או של MI הם שניים שונים לחלוטין... בנוסף הקטע המודגש הוא דווקא ההודעה לאם או הכעס מצד ההורים כאשר הילד היה בפיגוע
 
שלום (ברוכה הבאה נולי) ולעניין:

וואו הצגתם כאן כמה מקרים מזעזעים... לי לא יצא (עדין) להתמודד עם מקרי טראומה קשים, אבל אם אני חושבת על זה יש דיי הגיון בהוראה לא לתת למע"רים לצאת לפיגוע; עלול להווצר מצב שנזיק במקום שנועיל. אבל, אם צריכים אנשים אז צריכים אנשים, ובשביל לפנות פגועי חרדה (והרי יש עשרות כאלה בכל פיגוע) אנו בהחלט יכולים לעזור. ובכל מקרה, הנוהלים של מד"א מופרים, ומי שהסתכל בטליוזיה כשהיה הפיגוע היה יכול לראות מתנדבים שנראו צעירים למדי.
 

gal-or

New member
אני רק יכולה להגיד

שהנושא הזה יועלה כל אימת שמצבנו הבטחוני יאפשר את זה. מצער, לדעתי בני נוער לא צריכים בכלל להיות בזירת פיגוע. אתם עוד צעירים מידי בשביל זה. עדי
 

גלגולX

New member
טעות בידך - עפ"י מיטב ידיעתי

הגעה עצמאית של מתנדב איננה כלל ועיקר כהגעה ע"י כח מד"א. מד"א לא אחראי על מתנדב שהחליט להכנס לזירת פיגוע מחוץ לפעילות שלו, מד"א אחראי על המתנדב מאותה שנייה שהוא נכנס לתחנה ורשם את עצמו בדפי נוכחות ועד שיצא מהתחנה וסגר שעות. על פיקוד 10 שבשטח אסור לתת לך אמצעי זיהוי של מד"א כל עוד אתה נער, כמו כן כוחות הביטחון אמורים להרחיק אותך כמו כל אזרח אחר. חוץ מזה שההיגיון הפשוט אומר שאתה אחראי על עצמך כשאתה לא תחת פעילות מד"א.
 
למעלה