שלום,שאלה לי אליכם

פגית17

New member
שלום,שאלה לי אליכם

מה עדיף ל"משתמש פורמלי" מתחיל בפילוסופיה,ע"מ קצת להכנס לראש..? פילוסופיה:הבסיס/נייג'ל ורובטון או הזמנה לפילוסופיה/יובל שטייניץ או אולי בכלל משהו אחר?

פגית יקרה

יש לי עמדה בעניין הזה. היא טובה כמו כל עמדה אחרת. לדעתי כדאי פשוט לקרוא פילוסופיה. לא מבוא לפילוסופיה, לא הזמנה לפילוסופיה... לקרוא ספר קלאסי אמיתי, פשוט, נגיש וידידותי: אם את נמשכת למטאפיזיקה תקראי את "הגיונות" מאת רנה דקארט. קל לקריאה, ידידותי ומרתק. אם את נמשכת לפילוסופיה חברתית או פוליטית אני מציע שתקראי את "על החירות" של ג'ון סטיוארט מיל (בעיקר הפרק השלישי, אל חשש את תביני הכל גם אם תדלגי על השנים הראשונים). תוכלי לקרוא את "לויתן" של תומס הובס (מהפרק ה- 13), את "על האמנה החברתית" של רוסו (נפלא!!). אם את נמשכת לפילוסופיה של הלשון- אין כמו "חקירות פילוסופיות" של לודוויג ויטגנשטיין: ידידותי, בהיר ומרגש. וגמובן, אקזיסטנציאליזם, שרוב האנשים בוחרים לקרוא: ניטשה (כה אמר זרתוסטרא), סארטר (האקזיסטנציאליזם הוא הומניזם), קאמי (המיתוס של סיזיפוס), קירקגור (חיל ורעדה)- כולם נפלאים. דלגי על ספרי המבוא, זו עצתי לך. קפצי ישר למים. את לא תטבעי, אלא להפך: תלמדי לשחות ותהני מזה. בהצלחה ישראל

כל הכבוד על העצה הטובה!

אני שמחתי לראות עצה כזו בפורום ואני מוריד לפנייך את הכובע. אתן עוד ספר אחד, שאמנם כבד מכל ספרים אלו אך עומד לו בעומקו הרב ובלשונו הנהירה מעל כולם, מדובר ב"העולם כרצון וכדימויי" של ארתור שופנהאואר, שאולי לא מתאים להתחלה, אבל לכל בעלי הישבן ימלא שעות בהנאה, ואת הפילוסופיה יציג באור אחר.

אני חולקת

קריאה של פילוסופיה קלאסית, בלי הכנה מוקדמת יכול להיות דבר קשה ולא מובן, במיוחד עם לא רגילים לקרוא ספרות מהסוג הזה. אם הייתי מתחילה לקרוא ספר של אחד מהפילוסופים לפני שהייתי קוראת את "הזמנה לפילוסופיה" אני חושבת שאהבתי לפילוסופיה הייתה נאלצת להמתין עוד כמה שנים. זה ספר שמספק בסיס מאוד בסיסי ופשוט ונותן כיוון למה מעניין אותך ולאן להמשיך. קריאה של כתבים פילוסופים יכולה להיות קשה, והיא נעשית קלה הרבה יותר וכמובן כייפית יותר אחרי שקוראים ספרי בסיס מהסוג הזה.

sparkls

New member
פגית17, משהו יקרה כשפשוט תכנסי

לספריה ודרך המדפים כבר תגיעי לספרים המתאימים לך, קחי כל מה שנראה לך מעניין, לא דווקא משהו שנראה "פילוסופי", המסלול שונה מאדם לאדם. וכל הדרכים מובילות לעקרונות הבסיסיים. בד"כ הספר אותו תבחרי יהיה כזה שעוסק בדיוק בדברים שחשבת עליהם או חיפשת להם פתרון. בהצלחה.

מולוקו

New member
שאלתך חשובה מאוד.

אומר כמה מילים. אם תתחילי לשבור את הראש בדיאלוגים של אפלטון, יוכל דיקרט להכניס לראשך קצת פילוסופיה. במילים אחרות , אם תתחילי באפלטון תביני את דיקרט.

אני

אני התחלתי עם הפילוסוף שניקרא אני - עינין אותי מה הוא חושג ש... ( מענינים אותי גם פילוספים אחרים . אבל הרבה פחות ! )

פגית17

New member
תודה....

נראה אם לא אטבע... תהיה בהיכון,יתכן ותצטרכו לבו למשות אותי מן המים.... שבת שלום

למעלה