שלום. שאלה לי אליכן: אם הרב לא

שלום. שאלה לי אליכן: אם הרב לא

מחייב מקווה, הרבנות שואלת אח"כ? בעקרון הרב חתם לנו על טופס שהוא מתחייב שהוא יבדוק אם לכלה יש פתק מהמקווה.

מקפיצה ועוד שאלה: מה לקנות לחתונה

לזוג חברים שמוזמנים אלינו והחלטנו שנביא מתנות? (ב-100-200 ש"ח)

סרינה

New member
As far as i know

(sorry, no hebrew keyboard), no. We told our rabbi i went to the sea instead, and no-one else has asked me about it. Hey Irit, the big day is really coming soon, right?

יעלי2

New member
הרב שלנו שלח לנו ברכת שנה טובה

הוא רב של צהר, וקיבלנו ברכה של העמותה, בצירוף חתימתו וברכה אישית. זה גרם לי לחשוב שלא צלצלנו אליו להגיד תודה וכבר עברה חצי שנה, אז נשלח לו ברכה בחזרה. זה היה מאוד נחמד.

סרינה

New member
Yes, it was

I remember now that our rabbi (who was bichlal from Petach-Tikva ) did give us some letter after the ceremony, which we in turn gave at the rabbanut, but it involved no reference to the mikve.

תודה, אני גם ברבנות בירושלים

אז כנראה אני לא חייבת ללכת. עכשיו אני צריכה לחשוב אם אני רוצה בכל זאת...

אופה3

New member
לפי ההלכה, את חייבת בערב החופה

לתת לרב את הפתק של הבלנית מהמקווה, אני לא חושבת שיתנו לך להתחתן בליזה גם חברה שלי לא רצתה ללכת, והרב אמר לה, שאם לא יהיה פתק מהבלנית, לא תהייה חתונה, אז כדאי שתבררי. וחוץ מזה למרות שאני לא דתיה, זה עוזר מאוד, גם שלום בית, גם געגועים, וגם מנקה את הנפש והנשמה, תנסי לא תאהבי אל תלכי שוב. בהצלחה האופה

מאי26

New member
האופה - ללכת למקווה בערב החתונה

זה בטוח לא לפי ההלכה. שום דבר ממה שמחייבים אותנו ברבנות לעשות (כמו הדרכת כלות) זה לא לפי ההלכה - הכל זה לפי כללים שרירותיים שנקבעו ברבנות. אני אישית הלכתי למקווה, אבל הרב שלי לא ביקש את הפתק ואני לא יודעת אם ברבנות ביקשו אותו אחר כך (כי בעלי הלך לשם כדי לסדר את הוצאת תעודת הנישואים). בכל אופן, למי רוצה להתחמק תמיד יש אפשרות - להגיד שבדיוק שכחו את הפתק וכו´, ובלחץ של החתונה קשה לי להאמין שרב יגיד שהוא לא מחתן בגלל זה.

Ronnie*

New member
אם יש דרך לבדוק, כדאי שתבדקי...

אצלנו אני לא זוכרת אם הם ביקשו, אבל אני זוכרת שהיה כתוב בפתק שהם נתנו לנו עבור הרב שצריך לתת להם את הפתק של המקווה, ולכן נתתי להם אותו כשהחזרתי את העותק של הכתובה (אני לא זוכרת בביטחון אם הם ביקשו את הפתק או שפשוט נתתי). בכל מקרה, זה היה בראשון, אז לא בטוח שזה רלוונטי...

למעלה