שלום, שאלה למכורים ומכורים לשעבר

שלום, שאלה למכורים ומכורים לשעבר

שאלתי נוגעת לתחום המדיניות הציבורית בנושא מניעת התמכרויות והיא כדלקמן: האם לדעתכם הפצת ידע שמטרתו מניעת התמכרויות בדומה לנעשה בתחום הסמים תפחית את כמות המכורים? המכורים להימורים/תרופות במרשם/קפאין/אלכוהול מביניכם: אילו ידעתם בזמנו שהחומרים הללו עלולים לגרום להתמכרות והיו מה מסבירים לכם מה הן ההשלכות של התמכרות-האם עדיין הייתם מנסים אותם בפעם הראשונה? האם לדעתכם הדבקת מדבקות אזהרה (דוגמת אלו על חפיסות הסיגריות) על בקבוקי אלכוהול יכולה להיות יעילה ולמנוע מאנשים להתמכר מלכתחילה? (אינני מתייחס למעמדם החוקי של החומרים הממכרים, אלא רק בתועלת האפשרית של הפצת ידע והתראה מראש.) לתשובתכם אודה.

היי באק, אוהבים אותך../images/Emo24.gif

יכולה לחשוב על השאלה שלך רק מהמקום שלי - המקום של מכורה. כמכורה, אני חושבת שלא חשוב מה יהיה כתוב על הסיגריות או האלכוהול - כשארצה אשתמש בהם ואולי אפילו דווקא בגלל האזהרות. אבל - זה לדעתי, נכון למכורים. אני לא חושבת שיש מישהו מהמכורים, לפחות בקרב אלה שאני מכירה, שלא ידע מראש על ההשלכות של השימוש שלו לפני שהתנסה בחומרים כאלה ואחרים. יחד עם זה - אני חושבת שכשמדברים על נורמטיביים, ייתכן מאד ומדבקות אזהרה והפצת ידע והתראה, כן יכול להביא למניעה בשימוש. אם אחד לעשר לא ייגע באותם חומרים ממכרים - דיינו, יהא זה שכרנו
אוהבים

למעלה