שלום, שאלה..מקווה שזה הפורום המתאים-

שלום, שאלה..מקווה שזה הפורום המתאים-

איזה הסבר יכול להיות שלאדם שמאמין באמונה שלמה בה'-קורא תהילים, מתפלל, תורם ובכללי בוטח בשם לא טוב בחיים? ומנגד, אדם חוטא שבכלל לא מאמין בה' מרגיש שהחיים שלו מושלמים? ואני לא מתכוונת חלילה שאין לו משפחה טובה או שהוא עני, אלא פשוט זה מרגיש כאילו ה' שם לו מחסומים.. עכשיו השאלה האמיתית שלי היא מדוע ה' שם לו מחסומים?אני יודעת שזה הכל לטובה ושאי אי אפשר באמת להשוות בין אנשים ושכל אחד בסופו של דבר מקבל את שכרו אבל בכל זאת, אי אפשר שלא לשאול "למה?!"

יהונתl

New member
תשובה.

יש מושג שמוגדר בחסידות:"קליפה קודמת לפרי". לפני שמגיעים לפרי צריך לעבור את כל המכשולים-היצר הרע שמתלווה לאותו הדבר שאנחנו רוצים-קליפה. לדוגמא: תפילה(פה יש חתיכת קליפה רצינית). אנשים מתפללים יום, יומיים, רואים שהם לא נענים ומפסיקים. הם לא יודעים שבעצם הם בשלבים של הכנעת הקליפה וכשהם יסיימו להכניע אותה הם ירגישו בדיוק את מה שצריך להרגיש ויעשו את זה בדיוק כמו שזה צריך להיות. מה שמיוחד זה, שכתוב בזהר הקדוש ששום השתדלות וניסיון לא אובדים. ולכן, אם אדם התפלל כמה ימים והפסיק בגלל ייאוש ואחרי יומים החליט שוב לנסות מחדש אז אין זה אומר שהוא מתחיל שוב את כל הדרך מהתחלה כי כל ההשתדלויות שהוא עשה ולא משנה אם הוא נפל בהן, עדיין שמורות לו.

arriy80

New member
שאלה עתיקת יומין

ממשה רבינו ועד לספרי הנביאים מופיעה שאלה זו. "מחסומים" הם בעצם מתן אפשרות לחזק את האדם בדרכו. אדם שמפתח את יכלתו בהרמת משקולות, לא יבקש מהמאמן שלו להוריד לו את המשקולות "כי זה יותר קל". הרי ככל שהוא יתאמן על משקל כבד יותר, הוא יתפתח יותר. כך ברוחניות. "כל הגדול מחברו - יצרו גדול ממנו" - מי שמתקדם ו"מגַדֶל" את עצמו, יעמוד בפני מכשולים שמתאימים לדרגתו הגדולה יותר.

אוקיי,

ואני יודעת שאסור לי להשוות בין בני אדם כי בסופו של דבר אני לא יכולה לדעת מי באמת מאושר אבל איך אפשר להסביר את זה שלאנשים אחרים הכל פשוט הולך בקלות יותר מאותו אחד שמאמין יותר מהם? ותודה על התשובות

arriy80

New member
תמשיכי את המשל...

אם מאמן המשקולות יתן למתאמן משקל קטן, ואת חבירו הוא יעודד ויניח עליו משקל כבד יותר, כנראה שהוא מצפה מהשני להשגים גדולים יותר, כנראה שלשני יש כוחות גדולים יותר, צריך רק לדעת לנצל אותם...

אז זה נכון שלאדם יש

יכולת בחירה ולא הכל קבוע מראש? ועוד שאלה אם אפשר-איך יודעים ומצליחים לנצל אותם?

arriy80

New member
נכון

זה נכון שלאדם יכולת בחירה. " רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע. ... וּבָחַרְתָּ, בַּחַיִּים" [דברים ל, מומלץ לעיין בכל הפרשה] יכולת הבחירה נתונה לאדם. לגבי הכוחות שבאדם והדרך לנצל אותם, נכתבו ספרי הדרכה רבים מחכמי ישראל. עוד מתקופת התנאים קיימת מסכת "אבות" (מס' דרך ארץ), שהיא כוללת הדרכה להתקדמות בחיים ע"פ התורה (מומלץ לעיין ברע"ב בתחילתה). מאז נכתבו מאמרים וספרים רבים ע"י חכמי ישראל. כמו "חובות הלבבות", "שערי תשובה", "ארחות צדיקים", "מסילת ישרים" ועוד... המלמדים את האדם להתקדם בעבודת ה' ובתיקון המידות - בין אדם לחבירו.

זה העניין אבל של השאלה שלי-

אתם חייבים להסכים שכל אותם 'מאושרים' קוראים את הספרים וההפך, בוודאי שלא כל אלו שקוראים פתאום חייהם הופכים למושלמים. נכון, הספרים האלה הם כלי שניתן לנו כדי לממש את החיים שלנו ולפוך אותנו למקסימום מאושרים אבל שוב, מה עם כל אלו שבכלל לא שמעו עלך הספרים האלו ובכל זאת, נדמה שהכל הולך להם בקלות? ותודה על ההמלצה:)

זוהי רק אשליה

והיא תסתיים באיזשהו שלב, אם תחקור באמת תראה שגם אם הם מאושרים, לא מספיק להם מה שיש להם. אדם שיש לו הכל סובל יותר מאדם שאין לו כלום וזו האמת לאמיתה, גם בעולם. החיים שלך לא יהיו בהכרח יותר טובים אבל נקודת המבט שלך והתודעה תתרחבנה למימדים של תקווה ואור. כפי שכבר הוכח לא מעט פעמים הכל תלוי בהרגשת האדם.

arriy80

New member
בבקשה

את יכולה למצוא את חלקם באתר "דעת", בקטיגוריה "מחשבה". עייני ב"אגרת המוסר" של ר' ישראל סלנטר זצ"ל, הכתובה בסגנון יותר מדובר. לגבי ספרי קבלה, דרך היהדות היא שיש ללמוד תחילה את התורה הנגלית, ולאחריה את תורת הנסתר. הרוצה ללמוד את תורת הנסתר צריך להיות ירא שמים ומקפיד על קיום מצוות. אין חכם מקובל מוסמך שקיבל מהחכמים מעבירי חכמת הקבלה, שיורה ללמוד את חכמת הקבלה לפני התקדמות ביראת שמים ושמירת מצוות. יש אמנם גדולי ישראל שאומרים לקרוא את ספר הזהר או ספרים אחרים, מפני שיש השפעה סגולית על האדם, אך לא ללמוד בהם.

למעלה