שלום שאלה על אנ וחומר

mor200602007

New member
שלום שאלה על אנ וחומר

אם אפשר תיאורתי לפי המשווה של אינשטיין לקחת אנ ולפוך אותה לאיזה יסוד שאנחנו רוצים

mor200602007

New member
עוד שאלה על לימודים

אחרי צבא אני מתכוון ללכת ללימוד וואני מתלבט בין כימיה שלמדתי בתיכון לבין פיזקה שלא למדתי בתיכון אין איזה מקצוע מדעי שמלב את שתיהם או אפשר ללימוד אותם במקביל ועוד משהו בפיזקה אם עשיתה 4 יחדות מתמיקה אני צרייך להשלים ל5?

אחמס1

New member
תשובות

לגבי חומר ואנטי חומר: ברמת העיקרון אפשר להפוך בתהליכים גרעיניים כל יסוד לכל יסוד, תוך שירה על מספר חוקי שימור. זה אומר שאפשר לייצר זהב מעופרת, אבל לא שזה משתלם כלכלית וזול יותר מזהב "טבעי". לגבי לימודים. זה מאוד תלוי איפה אתה רוצה ללמוד. אני יכול להגיד לפחות לגבי הטכניון שבשביל ללמוד פיזיקה תצטרך לפני הלימודים להשלים בגרות, לעשות מכינה או מבחן כניסה בפיזיקה. גם בשביל כימיה תצטרך להשלים פיזיקה, אבל אני לא בטוח אם חובה לפני תחילת התואר. לגבי מה כדאי... אם תהיה ממש טוב אז תרוויח בכל תחום. אני יכול להעיד שפיזיקה זה מאוד מאוד מאוד מעניין, אבל לא כולם בנויים לזה. ויש קורסי חובה נוראיים מכל מני בחינות. אם יש לך שאלות ספציפיות יותר אשמח לענות.

לגבי לימודים

יש באוניברסיטה העברית תוכנית שמשלבת לימודי פיזיקה וכימיה. השם הרשמי שלה הוא "התוכנית המשולבת למדעים מדוייקים". זו תוכנית מצטיינים והיא די מאתגרת ומאד מעניינת. (דיסקליימר: כותב שורות אלה למד בתוכנית הנ"ל).

באופן כללי...

בשנה א' - מכניקה וחשמל קלאסיים, יחסות פרטית והרבה יותר מדי מתמטיקה. בשנה ב' - מכניקה וחשמל אנליטיים, מבוא לקוונטים, תרמודינמיקה ומתימטיקה. בשנה ג' - קוונטים, מכניקה סטטיסטית ועוד קורסי בחירה כמו יחסות כללית, הידרודינמיקה, מצב מוצק, אסטרופיזיקה, פיזיקה גרעינית וכו'. אהה, ומתימטיקה, אם רוצים. ליותר פרטים, פנה לאתר האוניברסיטה הקרוב למחשבך.

את הפיזיקה הכי טובה...

עושים עם ארבע פעולות החשבון הבסיסיות; אולי שורש ריבועי, ביום טוב. אני רציני: שיערוך ושיקולי מימדים הם כלים מאד חזקים ויפים. כשלוקחים ממך את כל הכלים המצועצעים של אינטגרלים מסובכים ושאר מרעין בישין, אתה נאלץ לעשות בפיזיקה עצמה.

אמִיר

New member
ראיתי שהיה אצלכם קורס כזה

(בעברית- כתבת שלמדת שם את התואר הראשון. עכשיו ניר שביב נדמה לי מלמד את זה). לא הסתכלתי מעבר לשיעורים הראשונים, אבל בהחלט התרשמתי. משתמשים בזה גם בפיזיקה "אמיתית"? או רק שרוצים לדעת בערך אם התוצאות נכונות?

זה תחום לא מספיק מוערך

ולמרבה הצער, ממה שאני מתרשם, לא משתמשים בו מספיק. אמנם מדי פעם עושים הערכות אצבע, אבל לא משתמשים במלוא הכלים שקיימים בתחום. אולי זה קשור לזה שעבודה יומיומית במדע, כפי שאני מתרשם, עוסקת בנקודות ספציפיות מאד בתיאוריות קיימות, דהיינו לא מעט עבודה טכנית. הרגעים בהם אתה נדרש לאינטואיציה פיזיקלית נדירים יותר.

למעלה