שלום :) שאלה על חיסונים לתאילנד

Lola85

New member
שלום :) שאלה על חיסונים לתאילנד

אני טסה לתאילנד ל3 שבועות וכבר עשיתי את כל החיסונים החשש היחיד שלי הוא המלריה ושאר מחלות קשות יותר.. העניין הוא שאנחנו נוסעים לטיול ג'יפים אבל אני לא בדיוק יודעת היכן המסלול שלו עובר..איך אני יכולה לבדוק אם אני צריכה בכל זאת לקחת את הכדורים נגד מלריה ואם אני צריכה חיסונים נוספים כגון דלקת מוח יפנית וכו'? פשוט אני מאלו שנעקצים כל הזמן (גם כשאין "תקופת" יתושים) וגם בייעוץ במשרד הבריאות לא ממש הסבירו לי מה כדאי אלא יותר הדאיגו אותי לגבי המלריה שאני צריכה "אולי" כדורים ולא ידעו להגיד לי בוודאות ולעומת זאת לבן זוגי לא נאמר כלום... ואת הכדורים למלריה אמרו לו לקנות רק אם הוא ממש "רוצה"... אשמח לתגובות :) תודה

תאילנד 3 שבועות

אם אתם נוסעים למסלול המקובל בו במהלך היום מטיילים בגונגלים ו את הלילה מבלים בערים-צ'אנג מאי ואחרות, ומשך השהות באזורים אילו הינו 2-3 ימים, מומלץ להמרח היטב ואין צורך בטיפול תרופתי למניעת מלריה. אם תשהו זמן ממושך יותר או לחילופין תלונו באזורי היערות יש לקחת טיפול מונע. לטיול של 3 שבועות אין צורך בחיסון נגד דלקת מח יפנית. תהנו

Lola85

New member
תודה רבה! ועוד שאלה קטנה

סליחה שאני כ"כ תקועה על זה אבל אנחנו עדיין נטייל באיזורי הג'ונגל אז אני די מפחדת כי אני מסוג האנשים שכולם מסביב לא יעקצו ואני כן...אז חוץ מלהמרח ולשים חולצה ארוכה (בשיא החום..........) יש דרך להמנע מזה? ובנוסף אנחנו הרי כן עוברים בכפרים והכל...איך אני אמנע מדלקת מוח? ז"א אני לא יודעת מי חולה ומי לא ומעבר לזה גם כשנחזור לשדה התעופה לארץ יש סיכוי גבוה שאיזה מטייל יהיה שם שהחליט שהוא לא עושה חיסון והוא נדבק בזה וידביק אותנו...לא? מצטערת על הפרנויה פשוט כבר הסתבכתי עם משהו כזה לטיול הכי פשוט לגרמניה וביליתי חצי שנה על כדורים אח"כ...בגלל זה אני כ"כ נזהרת..

תגובה

שלום רב ! לגבי הטיולים בג'ונגלים: סכנת העברת מלריה קיימת אך ורק בשעות החשיכה היתושי המלריה פשוט לא פעילים בשעות היום), לכן מבחינה זו הדבר הרלוונטי הוא איפה אתם ישנים - בג'ונגלים או בעיר. במידה וכן נשארים לישון בכפרים בג'ונגלים, כדאי כן לקחת טיפול מונע כפי שהמליצה דר' קציר. בכל מקרה, גם בשעות היום יש חשיבות עליונה למרוח חומר יעיל דוחה יתושים. דלקחת המוח יפנית לא עובר מאדם לאדם ישירות, אלא רק באמצעות עקיצות, לכן מבחינה זו אין מה לחשוש ממגע עם האוכלוסיה המקומית. אני שוב חוזר על מה שכתבה דר' קציר - אין צורך להתחסן נגד קדחת המוח היפנית לנסיעה שלכם על פי כל ההמלצות (בישראל, ארה"ב, אירגון הבריאות העולמי). חשוב להיות זהירים ולעשות דברים נכון, אבל לגבי פרנויה - תשתדלי להירגע, אחרת לא תהני בטיול ואז - חבל על הכסף. בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

Lola85

New member
חחח סליחה אם נשמעתי לחוצה מדי ותודה רבה על

התגובה המפורטת ד"ר! שיהיה יום טוב!!

Lola85

New member
נצל"ש- מלרון/לריאם ודוקסילין

עכשיו אחרי כל היעוץ אני עדיין מבולבלת...בלשכת הבריאות נאמר לי הפעם שכן צריך לקחת משהו מונע למלריה ושדוקסילין הכי יעיל. הרופא שלי נתן לי לריאם כי יש לי רגישות לדוקסילין..והרוקחת אמרה שכדאי שוב לבדוק עם לשכת הבריאות כי זה עמיד לצפון... התקשרתי למשרד הבריאות שוב לוודא שזה בסדר והרופא תורן אמר לי שאני חייבת לקחת תרופה אבל רק מלרון ושהלריאם בכלל לא יעזור כי היתושים עמידים לתרופה... אז מה עושים? למי להקשיב...כל אחד אומר משהו אחר :( בנוסף בלשכה נאמר לי לקנות את החומר נגד יתושים שכולל דיט והמליצו לי על האאוטן... בדקתי אבל באאוטן רשום שזה מצויין למטיילים אבל שאין בזה דיט בכלל...

למעלה