שלום שאלה על חצלולים

שלום שאלה על חצלולים

חלום רגיל זה סוג של עיבוד חומר וריסט למוח האם חצלולים מרובים פוגעים בעיבוד החומר ומזיקים לאיכות חייו של החולם כתוצאה מכך? ( האם החולם עייף יותר? או שיש פגיעה אחרת?) כמובן השאלה היא רק לגבי אילו שחווים חצלולים רבים כי אני מניחה שמידי פעם חצלול או שניים אל יסיבו נזק רציני מידי.
תודה

אל על2

New member
שלום:)

לפי המדע..(רק תכתבי חלומות צלולים באנגלית וזה ימצא לך)
אין שום סכנה בחלומות צלולים.
חלומות הם חוויה סובייקטיבית של מראות דמיוניים ותחושות במהלך השינה.
מה שאת מדמיינת לא יכול לפגוע בך..
אבל אני מתאר לעצמי ששאלת האם זה פוגע בשינה ועל כך תצטרכי להבין שחלומות רגילים או צלולים לא פוגעים בשינה בכלל.
אני לא אכנס לדיון על מה המשמעות של החלום כי אין בעצם הסבר מדוייק מהי מטרתו.
ואני מתאר שעיבוד חומרים וריסט למוח הם בעצם הסיוע בהפרשת חומרים חיוניים ושמירת האנרגיה של הגוף. (או כל תהליך ביולוגי אחר שקשור בשינה ועוזר לך לקום רעננה ליום חדש)
אולי הניסיון בשיטות כמו ווילד שדורשות לחולם הצלול לקום אחרי מספר שעות גורמות לחולם עייפות בבוקר..אבל לא יותר מזה..אין סכנה לחולם)
(דרך אגב חלומות הם הכרחיים בשינה..הם קשורים לשלב בשינה שבו קורת החלימה..לפי מה שאני זוכר היה ניסוי עם חתולים שלא נתנו להם לחלום והם השתגעו כתוצאה מכך..אבל חלימה צלולה לא נחשבת כפעולה שהורסת חלימה..את בעצם רק מודעת לכך שזה חלום.)
אני יכול להיכנס איתך לדיון על איך זה קורה (שאת הופכת מודעת בחלום ושזה מפעיל אזורים מסויימים במוח אבל אני מתאר שבאת לפה רק בשביל לדעת הם חצלולים גורמים לך נזק..חח אז לא)

דרך אגב יש לי גם מאמר על "המוח החלום" עבורך שמצאתי:
[URL]http://www.hayadan.org.il/the-dreaming-brain-part-1-0404146[/URL]

ברוכה הבאה לפורום:) יש לנו גם עמוד בפייסבוק:)

תודה רבה! אעיף מבט במאמר לגבי חלומות

לדעתי לחלומות יש כמה וכמה מטרות: לפרוק ( מידע , תחושות ועומס שנמצא בגוף ובתאים כן זה גם תהליך ביולוגי), לעבד דברים וזכרונות, להביא מסרים מהתת מודע למודע שיכולים לעזור לחולם להבין את עצמו או לפעמים אפילו לדעת מה לעשות ( למרות שקצת קשה לפעמים כי חלום זה לא דבר סופר ברור ), ולפעמים גם חלומות נבואיים או מסרים מלמעלה וגם זה קצת קשה לדעת אם לא מפרשים דרך תקשור ( מי שמפרש בהיגיון אז לא תמיד ידע ולפעמים זה יהיה בגדר ניחוש), אבל כמובן שכל זה תקף רק לחלומות רגילים בחלומות צלולים בטח הסיפור שונה כי החולם קובע את העלילה .

אל על2

New member
חחח רעיונות יפים:)

כל אחד ומה שהוא מאמין כמובן חח חלומות הם דבר אישי ולכן גם אני חושב שהמטרות של החלומות הם אישיים גם:)

Boglob

New member
אל תדאגי

חלומות צלולים (או בקיצור, חצלולים) הם בדיוק אותו דבר כמו חלום, רק שבו אתה יודע שאתה חולם (וגם העובדה שהוא יותר ראליסטי) ולכן אין בדיוק השפעה בריאותית בנושא. להפך, אתם אשר בדיוק חלם חצלול מרתק או מלא אקשן בדרך כלל יתעורר עם יותר אנרגיות מאשר אדם רגיל.
ואל תדאגי לגבי זה שהתת מודע שלך לא יוכל לתקשר איתך יותר כי הוא יכול, ואפילו יותר בקלות. אני ועוד הרבה אחרים מצאו את עצמם בשיחה עמוקה עם התת מודע שלנו (זה באמת חוויה לדבר עם התת מודע שלך, לדבר עם מישהו שיודע עליך הכול, אפילו יותר ממך).
ולגבי כול הקטע של "מסרים מלמעלה", אני אישית לא מאמין, אבל אני בטוח שאם הבחור הזה קיים הוא יתקשר איתך גם בחצלול (אולי אפילו בשיחה, כמו איך שהתת מודע פועל בחצלולים. או שהוא לא עושה דברים כאלה, אני לא בטוח).
הסכנה היחידה (שאני אפילו לא חושב שצריך לקרוא לה סכנה, יותר כמו משהו מעצבן) דווקא לא קשורה לחצלולים, אלא לחלומות רגילים. כשאתה נכנס לשגרה של חצלולים גם החלומות הרגילים שלך נהיים יותר ראליסטים, ומידי פעם אתה מתבלבל אם משהו קרה במציאות או בחלום, אבל זה לא קורה לכולם (למען האמת נתקלתי רק במישהו אחד אחר שזה קורה לו) זה גם לא קורה הרבה, ובדרך כלל אתה נזכר מיד אחר כך אם זה היה חלום או אמת.

אבל באמת, לחצלל זה חוויה שכדי לנסות, אני רציני, פעם עפת מעל ניו יורק? פעם קפצת לגבהים עצומים? או הזזת חפצים בכוח המחשבה? אה נכון, אפשר לעשות את זה רק בחלומות צלולים. אז תני לזה ניסיון.

למעלה