שלום שאלה על כונס נכסים....

gulibuf

New member
שלום שאלה על כונס נכסים....

שלום, היינו במגעים לרכישת דירה, והמוכר לא אמר מילה על פרט חשוב שהדירה אצל כונס נכסים. עכשיו זה הפרטים הבאים: הדייר עדיין גר בדירה, הכינוס מ2010, הדייר מחפש קונה ולא העו"ד של הכינוס, ועוד מתמקח ולא מוכן לרדת במחיר.... כמה שאלות צצו לי: איך זה ייתכן? הלא כונס נכסים זה אומר שיש תקופה מוגבלת למכרז הצעות קניה?ואז ההצעה הכי גבוה לוקחת? אבל הצו של הכינוס מ2010!!1 ויש לי את ההחלטה מבית המשפט....

מה הולך שם?

האם אפשר אז להוריד את המחיר שחשבתי לתת? במקום 570000 לתת 520000? יש דרך לדעת אם מישהו הציע גם?

הדירה למכירה כבר שנתיים+ ולא נמכרה....

תודה לכל העונים

גם אם הדירה בכינוס זה לא אומר שהדירה תימכר

בפחות משווי שוק (יש מקרים לא מעטים שאפילו הדירה נמכרת ביותר) אך מצד שני מאחר והדירה עומדת מעל שנתיים למכירה ולא נמכרה, צריכה להדליק נורת אזהרה ולבדוק את הנכס היטב...

לגבי אם הדייר יכול למכור את הנכס בעצמו, ניתן למשפטנים לענות על שלה זו... סוגיה מעניינת..

דקה1

New member
כן, זה אפשרי

בישראל, כונס מוכר את הבית ובעל החוב גם נזרק לרחוב וגם נשאר חייב את יתרת החוב (בניגוד לארה"ב, שם נזרקים לרחוב אבל נמחק להם החוב)

לפעמים לבעל הדירה הזדמנות למכור אותה בעצמו והוא יעשה זאת תוך נסיון אמיתי למכור אותה בשוויה האמיתי או במחיר הכי גבוה, למרות שגם הוא מוכר תחת לחץ של זמן.

gulibuf

New member
הוא מיופה כוח של העו"ד?זה סידור כזה?

איפה כתוב כמה זמן הוא מוגבל בו למכירה?
אז מה הבעלים רוצה למכור גבוהה ולכן אני צריך לשלם מחיר גבוה למדירה מכונס? והוא עוד הסתיר את זה ממני?!

משהו פה לא היגיוני....צריך להיות מפורסם שזה מכונס, ומחיר נמוך יותר בגלל הסרבול לפחות והזמן שזה לוקח, אישור בית המשפט, עו"ד....

דקה1

New member
במקרים כאלה

שהכונס נתן לבעל הדירה הזדמנות לקבל מחיר גבוה יותר על הדירה + לחסוך את הוצאות כונס הנכסים, המכירה בפועל עדיין תהיה בדרך כלל באמצעות הכונס.

אכן, על בעל הדירה לגלות לקונים שמונה כונס נכסים ואסור לו לחתום על חוזה מכר או זכרון דברים, בלי לקבל תחילה אישור מכונס הנכסים.
ֿ
באפשרותך לפנות לכונס הנכסים ולברר את השאלות ששאלת.

למעלה