שלום, שאלה על נתח שאכלתי בארגנטינה>>

riluman

New member
שלום, שאלה על נתח שאכלתי בארגנטינה>>

שלום לכם, הייתי מספר חודשים בארגנטינה, ושמתי לב שהנתח הכי טוב שהם ממליצים עליו לברביקיו זה ה- vacio, ככה הם קוראים לו בספרדית, מישהו יכול להגיד לי איך קוראים לנתח בעברית, שאני אוכל להגיד לקצב מה אני רוצה ממנו? תודה מראש וסופ"ש מהנה, החלמה מהירה ובהצלחה בניתוח.

riluman

New member
תודה, אם אני יבקש פלנק, הקצב יבין?

הוא יבין על מה אני מדבר או שאולי יש לנתח עוד שם? בכלל אוכלים את הנתח הזה בארץ בדרך כלל? תודה רבה על העזרה

uriler

New member
מי שמבין - אוכל... :p

הבעל של בת דודה שלי דרום אמריקאי, כל פעם שהוא עושה אסאדו - הואסיו נשאר בצד ומחכה לאלו עם הסבלנות... :p נתח נהדר :)

רילומן הבשר שאתה מחפש לו שם

נקרא בעברית כסלים עם הקצב מצפון אפריקה(לוב מרוקו טוניס אלג'יר) תבקש סְבַּך או הכי פשוטפַלְדָה=FALDA ועכשיו לעברית.החלק הזה נקרא דופן ומי שנולד בניתוח קיסרי נקרא" יוצא דופן" הוא לא נולד כרגיל..ולכן הוא יוצא מהכלל כלומר יוצא דופן.יוצא מהדופן.... צ'י

Master Stav

New member
שאפו על המידע ....

השכלתי ....תודה ... יש לי 4 ילדים מתוכם 3 ילדים יוצאי דופן ....
משעשע ...

milch

New member
תוספת קטנה,בשר בא עם תוספות../images/Emo3.gif

אכן צודק ציקי, מה גם שכך נולד יוליוס קיסר ועל שמו הניתוח/צורת הלידה.

riluman

New member
תודה רבה, גם על החידוד לשון....

בתקווה שעל המנגל של שבוע הבא יהיה גם וסיו, השבוע רק נתח פילה שלם וקצת אנטריקוט...שבת שלום.

הנתח נקרא וסיו או פלנק סטייק

קצב שמשרת גם דרום אמריקאים צריך לדעת ההבדל בין פלנק סטייק לוסיו זו רמת הנקיון שלהשומן והקרומים ארגנטינאים אוהבים את הנתח יותר שמן זה נכון שזה חלק מהפלדה אבל רק חלק בפלדה יש חלקים קשים כאבן וחלקים רכים

אם נכנסנו לעומק המקצועי אזיי

מהפלדה יש להוריד את המטמרה (אצלנו קוראים לחלק בוקה=BOKE ) פַּמְפַּס קורא לו מטמרה..אני יודע שאתה מכיר אותו הוא סיפר לי... בבשר כשר שם אני עובד מחלקים את הפלדה לחלקים ומשתמשים רק בחלק העבה. את השומן החיצוני משאירים ושם אין שום בעיה.. צ'י

פלדה .צילמתי עבורכם

משמאל כפי שהורדה מהרבע מימין מוכנה לאסכלה השומן מלמטה.. צ'י

avi5199

New member
ובנוסף לכל מה שכתבו כאן

חבר שלי מארגנטינה אמר לי פעם ש: "אסדו אמיתי מאלר'חנטינה צליך להיות של פרל'ה אדומה כמו שגודל רלק בארלחנטינה, ולא של פל'ה עם הגיבנת על הצוואר כמו שיש בברזיל, ולא של פלה הולנדי עם צבע שחול לפן כמו שיש בישראל... "

למעלה