שלום-שאלה על MRI

ריסן

New member
שלום-שאלה על MRI

ד"ר קרני שלום מבדיקת הMRI עלה כי יש עדות ל5 מוקדים מוגברים שלהערכת הרופא המטפל הם מלפני כחמש שנים. וב"ה אין מוקדים פעילים. נאמר לי כי למעשה אין לדעת ממה זה נגרם היות והיה רק את ההתקף בעין. רציתי לדעת מה דעתך וכן להעלות נקודות נוספות: -באם בדיקות הפוטנציאלים יהיו תקינות מה הסבירות שזה טרשת? -האם בכל מקרה יראו שינויי בעין בה הופיעה הדלקת בבדיקות הפוטנציאלים? -באם הכל תקין ואחליט לא לקחת תרופות האם זה עלול להיות בפעם הבאה בלתי הפיך? -לפני כארבעה חודשים קבלתי לראשונה זריקה למניעת הריון האם יתכן כי זה היה הגורם למה שקרה לי בעין ולא טרשת? {את הזריקה לקחתי בתום מחלת שפעת} -באם אחליט לקחת טפול מונע ואין לי טרשת , האם זה לא מסכן את בראותי? אני יודעת שהעמסתי בשאלות...אבל אני מאוד מבולבלת וזקוקה ליעוץ והכוונה כשלמעשה מצפים ממני להחליט החלטות גורליות בעת שאין לי כל ידע רפואי בנושא. אודה לך מאוד אם תענה על שאלותי. ריסן.

תגובה

בשלב זה לבדיקות הפוטנציאלים אין משמעות רבה בהקשר של אבחנה חד משמעית. לא ידוע לי שזריקה נגד הריון יכולה להוביל לדלקת בעין. אין כיום התוויה לטיפול מונע לטרשת כך שאין מקום לטיפול בשלב זה. בד"כ אין תופעות לוואי מסוכנות תחת הטיפולים הקיימים (אינטרפרון או קופקסון). האם ביצעת ניקור מותני?

למעלה