שלום, שאלה קטנה וקצרה

שלום, שאלה קטנה וקצרה

אני אדם מאמין, אני מאמין באל אחד (לא האל של היהודים ולא האל של המוסלמים ולא האל של הנצרות, אלא באל שלי!) במה בדיוק אני שונה מכם? אני מאמין שהאל שלי משלב בתוכו את הזכרי והנקבי בעת ובעונה אחת (זה יכול להיות). ושוב אני חוזר לאותה השאלה, במה אני - אדם שמאמין באל אחת - שונה מכם שמאמינים באלים, או יותר נכון בהשפעות העוצמה של האלוהות הכללית (אפשר לאמר שאני מאמין באלוהות הכללית הזו, אני לא מתיימר להיות יותר טוב מכם אבל נראה לי שאני תופס את האלוהות הזו יותר טוב במחשבה), במה אני שונה מכם?!

L e s t a t

New member
במה שונה?!

בוא נראה... אה, כן - פוליתאיזם, עקרון שקיים לפחות אצל הפגנים הרקונים שבינינו.

gwizard

New member
שלום

אתה לא שונה מאיתנו בשום צורה. כולנו אנשים המחפשים משמעות ותוכן לחיינו, רק שאנו מחפשים את זה במקום טיפה שונה חיצונית
אם אתה מחפש קהילה להיות בה ולקבל חיזוק חברתי, אז אתה יכול להישאר כאן איתנו ואני בטוח שכל אחד ירוויח מזה בדרכו. ברכות, אלון.

שבז

New member
גם אני...

גם אני לא הייתי מגדיר אותי כפאגאני טיפוסי (אם יש דבר כזה...) ואתה לא שונה מאיתנו, כולנו מחפשים תשובה יותר עמוקה לחיים... ויש דתות פאגאניות שמאמינות באל אחד (אם אני לא טועה..)

gwizard

New member
לא !

כל הפואנטה בדת פאגאנית להבדיל ממונוטאיסטית זה אמונה ביותר מאל אחד. אין דת פאגאנית שמאמינים בה באל אחד.

L e s t a t

New member
אתה מבולבל

זו אמונה שמקורה בשני מקומות - האחד, בוויקה שהושפעה בעיקר מתקופת שנות השישים. כמו כן, שני המקומות "הפגניים" היחידים בהיסטוריה האנושית שתוכל למצוא אמונה זו הם בתקופות מאוחרות באזורים רבים של הודו ובתקופה מאוד קצרה ומסויימת במצרים ברפורמה של (מה-שמו), שכנראה הושפעה מהיהדות. למרות שישנם כמה ניאו-פגנים המאמצים אמונה זו, אין לה מונופול על אמונות אחרות והיא בוודאי שבוודאי שלא אמונה שולטת בדתות הפגניות. רוב העולם הפגני תמיד היה פוליתאיסטי מוחלט ורק בתקופה המודרנית הרוב הוא וויקאני, דואותאיסטי או אפילו קרוב למונותאיזם.. באשר לוויקה - לפי מה שנאמר לי על גרדנר עצמו, הוא היה פוליתאיסט מוחלט. ובכל אופן, כרגיל, בדתות קוממיות, האמונה היא פוליתאיסטית.

Nizzan Cohen

New member
Cסדר גמור. אבל...

האם אדם שזו אמונתו יכול להגדיר עצמו ניאו-פאגני ? אני מאמין שכן.

כרמית.

New member
יש פגנים מכל גווני הקשת

שמאמינים באלוהות אחת, במיוחד בתרבות הפגנית האמריקאית מה שעושה את האנשים הללו פגנים יכול להיות אחד או יותר מהמאפיינים הבאים: 1. אותה אלוהות אחת אינה האלוהות היהודית/נוצרית/מוסלמית 2. פרקטיקות ופולחנים פגניים/מבוססי ויקה לעבודת אותה אלוהות אחת 3. ראיית האלוהות האחת כהתגלמות של הטבע

gwizard

New member
אז זה כבר סותר את המודל של פאגאניזם

לא ? למה כל מי שאינו יהודי/נוצרי/מוסלמי חייב להיקרא פאגאני ? אני ממש לא מסכים עם זה, זה מגוחך.

כרמית.

New member
תשובות

+++אז זה כבר סותר את המודל של פאגאניזם לא?+++ כיוון שלא קיים מודל כזה, אז התשובה היא מן הסתם לא. +++למה כל מי שאינו יהודי/נוצרי/מוסלמי חייב להיקרא פאגאני?+++ לא. +++אני ממש לא מסכים עם זה, זה מגוחך. +++ זכותך. אבל זה לא הופך את האנשים הללו לפחות פגנים.

L e s t a t

New member
משעשע

אנא הבט בהגדרה המילונית של "Pagan" ותראה שאכן כל מי שאינו יהודי או נוצרי (ואני חושב שגם מוסלמי) הוא "פגני".

שבז

New member
אוי...

אוי וואי בלבלתם אותי... אני הייתי בטוח שיש פאגאנים שמאמינים באל אחד ואז אלון (נראה לי..) אמר שאין כזה דבר ואז כל אחד אמר דבר אחר ובלבלתם אותי... אני אישית מסכים עם כרמית... ואני לא כל כך מבין אז אל תצעקו אם אני טועה אבל אם קיימים פאגאנים שמאמינים במונותאיסטים, אז נראה לי הם יותר ניאו-פאגאנים. פאגאניזם במקור שלו הוא בהכרך אמונה בכמה אלים אך במהלך השנים הגבולות הטשטשו ובקושי יש הגדרה, לכן אני מאמין שבימינו יכול להיות פאגאני שמאמין באל אחד...

למעלה