שלום, שאלה

miki551

New member
שלום, שאלה

אני בת 19 וסובלת מעקמת. העקמת התגלתה אצלי לפני כחצי שנה בערך וזאת אחרי זמן ממושך של כאבים וביקורים אצל רופאים רבים אשר לא עשו דבר בנושא. לאחר שהתגלתה אצלי עקמת הופנתי לפיזיותרפיה. 1. מה בעצם תפקיד הפיזיותרפיה? מניעת כאבים בלבד או גם מניעת התפתחות העקמת? 2. אני חיילת ואין לי ממש יכולת לבצע בכל יום את סדרת התרגילים. מאז שהתגייסתי הכאבים החמירו ומקשים עליי לתפקד. אני חשה גם שיש החמרה בעקמת. מה ניתן לעשות בנידון? 3. עד איזה גיל יכולה העקמת להתפתח (יש גיל שבו היא כבר לא ממש מתפתחת ונשארת קבועה?) 4. יכול להיות שהעקמת מקרינה לכאבים ברגל? אני סובלת כבר כמה זמן מכאבים ברגל ימין בלבד. עליי לציין שיש לי גם פלטפוס והבדלי גודל ברגליים, אך האם לעקמת יכולה להיות גם השפעה על כך? המון תודה מראש

nirpel

New member
שלום תשובה

קודם כל העקמת מתפתחת עד סוף גיל ההתבגרות עד סוף הצמיחה. כל עוד את בתהליך הצמיחה שלך יש אפשרות שהעקם יתפתח, כאשר מסתיים תהליך הצמיחה גם התפתחות העקם מפסיקה. תפקיד הפיזיותרפיה או כל טיפול אחר הוא לעזור לך להניע ולהגמיש את עמוד השדרה שלא "יתנוון" ככל שעמוד השדרה שלך יהיה יותר תנועתי כך יהיו לך פחות כאבים. ככל שמגלים את העקם יותר מוקדם כך יותר קל לטפל בו ולנסות לעקב את התפתחותו. תרגילי גמישות תמיד כדאי לעשות ובפיזיותרפיה בצבא יכולים לתת לך מס' תרגילים שלוקח משהו כמו 5 עד 10 דק' לבצע אותם ותמיד אפשר למצוא זמן בשבילם. בקשר להקרנות לרגל את צריכה להבדק, כנראה שיש לחץ על עצב מסיבה כלשהיא (יכול ליהיות גם כתוצאה מהעקמת) בכל צריך לבדוק. תרגיחלים שיתנו לך לעקמת יכולים גם לעזור בהקרנות

למעלה