שלום,שאלה..

שלום,שאלה..

אילו הליכים ניתן לעשות בתור בחור שמקווה להשתקע בקנדה תוך כדי לימודי תואר שני,שכשאת הראשון עושה בארץ...והאם זה אפשרי בכלל?שאלה קצת טיפשית,אבל מי שלא שואל לא יודע...תודה

gesus

New member
במידה ואת עומדת בתנאים את יכולה להתחיל בתהליך

עד שתסיימי את התואר השני תקבלי את התושבות כשבמהלך התואר אולי תמצאי לך מעסיק קנדי ואז תוכלי לזרז את הבקשה שלך.

זה העניין..

אני מתחילה ללמוד רק בקיץ 2008 תואר ראשון...אני מניחה שאני לא עומדת בקריטריונים עם תעודת בגרות בנתיים..מתי הייתם ממליצים להתחיל את התהליך..תוך כדי התואר הראשון?לפי מיטב הבנתי רק כאשר ישנו התואר ביד ניתן להתחיל..האם נכון הדבר?

Astroo

New member
תואר I זה לא מספיק

כדי להגיע ל-67 נקודות, את צריכה נסיון עבודה ואנגלית ברמה גבוהה, או קרובים מדרגה ראשונה בקנדה, בנוסף לתואר.

כמו שאסטרו אמר, ובנוסף...

תואר ראשון לא מספיק מצד אחד, ומאידך זה לא תנאי סף. אפשר לצבור 67 נקודות גם בלי תואר בכלל. חוצמזה, משאלתך השנייה לא ברור למה את מתכוונת כשאת אומרת "לא עומדת בקריטריונים", קריטריונים למה? ללימודים עם ויזת לימודים? יש מצב דווקא. להגירה אולי את עומדת בקירטריונים ואולי לא. תדייקי בבקשה שנוכל לענות בדיוק.

יש לך 3 אפשרויות עיקריות:

1) ללמוד בקנדה בויזת סטודנט (ולשלם שכר לימוד גבוה) ותוך כדי הלימודים לקמבן לעצמך מעמד קבע (להתחתן עם קנדי, לבקש PR על סמך כל מיני קריטריונים וכו'), כמו שכתב לך GESUS. 2) אם את עומדת בקריטריון כבר עכשיו לקבל ויזת הגירה, תתחילי בהליכים האלה, זה לוקח כמה שנים טובות, בינתיים תוכלי ללמוד או לעבוד או להשתזף בישראל. אם תרצי ללמוד אחרי שתגיעי לקנדה עם ויזת הגירה תשלמי שכ"ל מופחת ולא תצטרכי ויזת סטודנט. 3) ללמוד בקנדה בויזת סטודנט, לחכות לסיום התואר, להישאר שם לעבוד בויזת עבודה ותוך כדי זה להגיש בקשה לויזת הגירה. הלימודים בקנדה עצמם נותנים לך כמה נקודות, ותואר מתקדם נותן לך עוד כמה נקודות. יש עוד אפשרויות, אבל לא ברור מה המטרה העיקרית שלך. האם הלימודים המתקדמים בקנדה זה רק כי את תופסת את זה כמשהו שיקדם את המטרה שלך להשתקע?

תודה לכולם על ההתייחסות...

אנסה להבהיר מעט את הדברים.. קיבלתי החלטה לא לחיות בארץ...כרגע לפי מיטב ידיעתי אין באפשרותי לעבור לשם ולקבל מעמד של PR מהסיבה הפשוטה,שסיימתי צבא,ויש לי רק תעודת בגרות.. התכנון היה לעבור ללמוד בקנדה לתואר ראשון ומשם להתקדם בנושא ההגירה,אך כמו שידוע לכם המימון והשכר לתלמידים זרים גבוה ביותר,ולכן חשבתי לעשות תואר ראשון בארץ ואת השני בקנדה וזאת על מנת להגדיל את סיכוי ההצלחה בהגירה,ותוך כדי הלימודים לתואר שני למצוא עבודה ולהשתקע סופית. לא ברור לי כיצד בן אדם בלי תואר או השכלה אקדמאית כלשהי יכול להתחיל את תהליך ההגירה הארוך....תודה

shipy1234

New member
לא ממש הבנתי מה הבעייה

תסיים תואר ראשון בארץ. תנסה בינתיים לעבוד כך שיהיה לך ניסיון רלוונטי כך שתוכל להגיע למינימום של 67 נקודות. עם סיום תואר הראשון תגיש בקשה ל- PR, ותלך ללמוד תואר שני. בשאיפה במהלך הלימודים תוכל למצוא מעסיק שיארגן לך ויזת עבודה או שתמצא אהבה ותתחתן. בקיצור אין לך יותר מדי על מה לחשוב בשנים הקרובות עד סיום התואר.

יש כל מיני דרכים להגר

להיות המגיש הראשי במסלול SW זה רק דרך אחת. להגירה במסלול SW יש רק שני תנאי סף: 1) לפחות שנה עבודה במקצוע שברשימת המקצועות 2) צבירת 67 נקודות. אם יש לך מספיק ותק במקצוע שברשימה, ויש לך אנגלית וצרפתית מושלמות, ויש לך קרובים בקנדה וכו' וכו', את יכולה לצבור 67 נקודות גם בלי תואר אקדמאי. (אגב, תעודת הנדסאי נותנת אותו מספר נקודות כמו תואר אקדמאי). יש עוד מסלולים להגירה ולצבירת נקודות: את יכולה להיות CAREGIVER בקנדה במשך שנתיים ואז תקבלי אוטומטית מעמד PR (ותוכלי ללמוד בתנאים של תושב קנדה). את יכולה למצוא מעסיק קנדי יש מסלולי הגירה בפרובינציות השונות להתחתן עם אזרח/תושב מקומי להוולד בקנדה (נראה לי שקצת מאוחר) להגיע עם אשרה של איש דת, ואז את לא חייבת לעבור את כל התהליך של מבקשי אשרת עבודה. להיות נספחת בבקשת ויזה של מישהו אחר וכו'. אגב, לא ברור לי למה את מניחה שלימודים לתואר שני הם זולים. גם סטודנטים זרים לתואר שני משלמים יותר מסטודנט מקומי.

אני חושב שהיא מתכוונת לקבל עליו ניקוד

בקטע של הלימודים בקנדה. נדמה לי ששנתיים לימודים בקנדה נותנות ניקוד. יש איזה עניינים באמת עם תואר שני, צריך לגרור אותו מספיק שנים ויש איזה עניין לא ברור עם תזה. לא זוכר בדיוק מה זה היה.

shipy1234

New member
כן, התכוונתי שתלמד תואר שני בקנדה

ואז היא תקבל נקודות גם על תואר שני וגם נקודות על לימודים בקנדה (צריכים תוכנית מעל שנה). בנוסף, היא תהנה מכל היתרונות של השכלה ונסיון מקומיים + נטוורקינג ושפה.

אז שתעשה את זה ישר בתואר ראשון

אם יש לה כסף ללמוד תואר שני בקנדה, למה לעשות בישראל תואר ראשון? תלמד בקנדה ובזמן הזה גם תצבור ניקוד על נסיון בעבודה, גם לימודים בקנדה, גם ניקוד על עצם התואר וגם כל היתרונות שמנית.

shipy1234

New member
תואר ראשון יותר יקר

היא תצטרך מחייה ומגורים לארבע שנים. בתואר שני רק לשנתיים וברבות מהן יש גם INTERNSHIP בתשלום.

gesus

New member
יש איזה מנוע חיפוש לתוכניות ומוסדות לימודים?

נאמר ואני מחפש תוכנית לימודים זולה לשנה-שנתיים, לא חייב תואר שני, אלא אפילו לימודי תעודה. יש מנוע חיפוש שיכול לתת לי רשימה של מוסדות שכאלו?

הגם אתה ברוטוס?

חפש למעלה בקישורים ובשאלות הנפוצות או במאמרים יש שם מנועי חיפוש נפלאים תחת התג הלחיץ לימודים בקנדה.....

gesus

New member
תבין אותי...

אני לחוץ רצח, פוסטים נפלטים לי מהמקלדת בלי לחשוב שנייה. אני מאמין ומקווה שמחר ישתחרר הלחץ.

למעלה