שלום, שאלה

שלום, שאלה

רציתי לשאול את החברים פה שווה לעסוק בצה"ל בלוגיסטיקה? (אשמח אם יענה מישהו עם ניסיון- מישהו שיודע אך לא שירת יהיה גם מעולה) ומהי לוגיסטיקה בעצם? מה ההגדרה? למי מתאים לעסוק בתחום הזה? מה המקצועות בשוק ליוצאי תואר ראשון או שני בתחום הלוגיסטיקה? זה נחשב מקצוע ריאלי או הומני? תודה מראש לכל המתייחסים

sobolina

New member
שלום יהודה ../images/Emo26.gif

לגבי העיסוק בצה"ל - אינני יכולה כ"כ לענות לך על השאלה הזו, מאחר ואינני באה מהסקטור הצבאי. אך כבוגרת החוג, אני יכולה לענות לך כמה תשובות פרקטיות לגבי המקצוע בפרט, וההשתלבות עם מקצוע זה בכלל. אני מצרפת כאן תשובה שכבר עניתי לפני מספר חודשים לשאלה אשר נשאלה בפורום בר-אילן : לוגיסטיקה, מה שמושך במקצוע הזה הרבה יותר ממקצועות אחרים, היא העובדה כי מיד לאחר קבלתך ללימודים את יכולה להתחיל ולעבוד במשרות חלקיות בהמון חברות אשר פותחות שעריהן עבור ציבור הסטודנטים - ובכך לרכוש ניסיון שבהחלט יבוא לידי ביטוי בסוף התואר. בנוסף, תנאי השכר במקצועות הללו הם סבירים לחלוטין, וההיצע הוא רב. די לפתוח עיתון דרושים ולראות את כמות הצעות העבודה אשר מוציעים לסטודנטים,או בוגרים בתחום הלוגיסטיקה: רכש,מלאי,הפצה,שילוח וכו'. מעבר לכך, אחד מהיתרונות הבולטים במקצוע, היא שמאחר ומקצוע זה הוא מקצוע מורחב - החולש על תחומים נוספים כגון שיווק, ניהול,משאבי אנוש ועוד, ועם השילוב של מקצוע מתחום מדעי החברה - ניתן להשתלב גם בתחומים אלו בהיותך סטודנט. אני לדוגמא השתלבתי בתחום ניהול השיווק, ומשאבי אנוש - וכך גם חברות נוספות שלי. ישנם רבים אשר משתלבים במערכת הבנקאית, בשוק ההי-טק בתור מנהלי פרוייקטים,רכש וכו'. התחומים שבהם יכול סטודנט ללוגיסטיקה להשתלב בהם כיום עוד בהיותו סטודנט הם רבים ומקיפים. היתרון במסלול הלוגיסטיקה הוא שהסטודנט לא חייב להשתלב ולהתמקצע בתחומי המקצוע עצמו - אלא יכול להתפרס לתחומים נוספים כגון: משאבי אנוש,ניהול פרוייקטים, שיווק וכו'. בעוד מקצועות אחרים הם מאוד ספצפיים - כאן, המקצוע לא כובל אותך לתחום ספציפי אחד - אלא פותח עבורך אפשרויות ואפיקים נוספים. לגבי השתלבות בוגרים התארים מתקדמים: הסטודנט ללוגיסטיקה יכול להשתלב במנהל עסקים לדוגמא, תחום מאוד מבוקש בתואר השני - וזאת ללא השלמות בכלל. כמו כן, ניתן להשתלב בתארים הללו:כלכלה,חשבונאות,ייעוץ ארגוני וכמובן - התואר השני בלוגיסטיקה. מה גם, שחשוב לציין שהיחס של המחלקה הוא מדהים - לא מתקרב למחלקות אחרות בבר-אילן. לרווחת הסטודנטים הוקם אתר לפני מספר שנים (האתר הלא רשמי ללוגיסיטיקה) אשר מאגד בתוכו סיכומי קורסים והרצאות - בשיתוף עם המחלקה, דבר אשר מקבל משמעותית על תנאי הלמידה. כתובת האתר היא: www.studenteam.net אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות. שיהיה בהצלחה רבה, הילה

DJ Psykick

New member
אין עליך הילה. פשוט מדהימה. ../images/Emo140.gif

כמו תמיד, עם המון חן וסבלנות מסבירה לכל אחד אחד.

וואו, אין לך מושג כמה עזרת

תודה רבה רבה רבה. אבל שאלה פרטנית יותר- מה אני עושה בתור לודיסטיקאי? כלומר מה התפקיד שלי? (שאלה קצת כללית אבל עם דוגמא ספציפית התשובה תהיה מובנת) הילה, את מדהימה! שוב תודה

sobolina

New member
היי יהודה ../images/Emo26.gif

סליחה על האיחור בתשובה - לא כ"כ הייתי כאן בזמן האחרון ... לגבי לוגיסטיקאי - ובכן המושג הזה לא כ"כ קיים. זה לא כמו "כלכלן" שבו אתה יודע שבהגדרת התפקיד שלך המקצוע הוא לעשות בחישובים כלכליים וכו'. פה אתה משתלב בשוק העבודה תחת נישה של "לוגיסטיקה" ולא מקצוע לוגיסטיקה. לוגיסטיקה הוא תחום מאוד נרחב ויש בו כ"כ הרבה תחומי עיסוק, שכאשר מישהו אומר לוגיסטיקה - דע לך שמדובר, בדיוק כמו מסלול הלימודים, במקצוע מורחב. כפי שהסברתי בתשובה הקודמת - ברגע שאתה משתלב בשוק העבודה תחת הנישה של לוגיסטיקה - אתה משתלב בתחום התמקצעות בתוך הנישה. כמו שרפואה זו הגדרה כוללת, ובתוכה ישנה הסתעפות לתחומי התמחות ותפקידים שונים - כך זה גם בלוגיסטיקה. במידה ואתה משתלב ברכש - או קניינות רכש למען האמת - אתה משתלב בתחום עיסוק המגדיר אותך כאדם אשר אחראי על קניית המוצרים הדרושים לחברה בה אתה עובד. דוגמא: קניינות רכש לחברת היי-טק - רוכשים עבור העחברה את הרכיבים הנחוצים לחברה - במידה וזו חומרה - אז מפרקים הכל לגורמים ומתחילים להתעניין בחברות / ספקים ומקומות שבהם לחברה כבר יש קשרים וביצעה רכישות , או לחילופין לאתר הזדמנויות חדשות עבור החברה ולהתחיל להתעניין ברכישת המוצרים הנדרשים. כמובן שזהו תיאור מאוד כללי מאחר והתחום הזה מותאם לכל חברה ולכל תפקיד. ברגע שנכנסים לתפקיד - החברה פחות או יותר תגדיר עבורך מהו תפקידך ודרכי ביצועו. הדבר החשוב ביותר שצריך להבין, הוא שבכך שאתה מקבל את התואר בלוגיסטיקה - כל הדלתות נפתחות בפנייך. זהו הייתרון. אתה לומד מקצוע שבעצם נותן לך את האפשרות להציע את עצמך לשלל תחומים ותפקידים. שיווק,ניהול משא"ב,ניהול פרוייקטים,רכש,מלאי,כלכלה ועוד. בכך שאתה לומד מספר קורסים מכל דבר - אתה נחשף לתחומים שבהם אתה יכול לבחור להתחיל ולהתמקצע. זה מה שאתה עושה בתור לוגיסטיקאי! לומד ומחליט מהו התחום שבו אתה רוצה להתמקצע ומתחיל לעסוק בו. שתדע שגם ברגע שנכנסים ללימודים - אתה מתחיל להכיר אנשים שעובדים בכל מיני חברות שומע מעט על התחום בו הם עוסקים,ומקבל עוד פרספקטיבה אודות התחומים שבהם אתה יכול להתמחות בהם בעודך סטודנט - ואף לאחר סיום התואר. הרבה אנשים שלמדתי איתם החלו כך את דרכם - והיו לא מעט אשר עזרו אחד לשני בקבלה לעבודה, או פתחו עסקים ביחד... מקווה שעזרתי
הילה

EladLR

New member
תודה רבה!!! עזרת גם לי. אני חושב שצריך להכניס

לטאגליינס.. לרבים שיבואו. עזרת לי מאוד בהחלטה שלי. נרשמתי לשנה הבאה ללוגיסטיקה. בע"ה אני אתקבל.. לפי ההערכת הקבלה אני אמור להתקבל אבל עדיין.. גם נכנסתי לאתר הלא רשמי של לוגיסטיקה וגם קראתי חומרים משם. זה נראה מעניין... תודה הילה!עזרת מאוד.

kleine777

New member
האתר הלא רשמי ללוגיסטיקה

היי פשוט שמתי לב שהאתר שם לא הכי מתעדכן. ואם יש אפשרות אם יש לי/לאנשים חומרים אולי יהיה ניתן להעלות כדי לעזור לאנשים. כמו כן מה מצב האתר כי כתוב שהוא בשיפוץ אז האם הוא כבר לא מתעדכן וכו...

sobolina

New member
בכיף נשמות ../images/Emo6.gif

בשביל זה אני כאן. אם אפשר לעזור- אז בשמחה
שיהיה בהצלחה לכולכם. הילה

למעלה