שלום יהודה ../images/Emo26.gif
לגבי העיסוק בצה"ל - אינני יכולה כ"כ לענות לך על השאלה הזו, מאחר ואינני באה מהסקטור הצבאי. אך כבוגרת החוג, אני יכולה לענות לך כמה תשובות פרקטיות לגבי המקצוע בפרט, וההשתלבות עם מקצוע זה בכלל. אני מצרפת כאן תשובה שכבר עניתי לפני מספר חודשים לשאלה אשר נשאלה
בפורום בר-אילן : לוגיסטיקה, מה שמושך במקצוע הזה הרבה יותר ממקצועות אחרים, היא העובדה כי מיד לאחר קבלתך ללימודים את יכולה להתחיל ולעבוד במשרות חלקיות בהמון חברות אשר פותחות שעריהן עבור ציבור הסטודנטים - ובכך לרכוש ניסיון שבהחלט יבוא לידי ביטוי בסוף התואר. בנוסף, תנאי השכר במקצועות הללו הם סבירים לחלוטין, וההיצע הוא רב. די לפתוח עיתון דרושים ולראות את כמות הצעות העבודה אשר מוציעים לסטודנטים,או בוגרים בתחום הלוגיסטיקה: רכש,מלאי,הפצה,שילוח וכו'. מעבר לכך, אחד מהיתרונות הבולטים במקצוע, היא שמאחר ומקצוע זה הוא מקצוע מורחב - החולש על תחומים נוספים כגון שיווק, ניהול,משאבי אנוש ועוד, ועם השילוב של מקצוע מתחום מדעי החברה - ניתן להשתלב גם בתחומים אלו בהיותך סטודנט. אני לדוגמא השתלבתי בתחום ניהול השיווק, ומשאבי אנוש - וכך גם חברות נוספות שלי. ישנם רבים אשר משתלבים במערכת הבנקאית, בשוק ההי-טק בתור מנהלי פרוייקטים,רכש וכו'. התחומים שבהם יכול סטודנט ללוגיסטיקה להשתלב בהם כיום עוד בהיותו סטודנט הם רבים ומקיפים. היתרון במסלול הלוגיסטיקה הוא שהסטודנט לא חייב להשתלב ולהתמקצע בתחומי המקצוע עצמו - אלא יכול להתפרס לתחומים נוספים כגון: משאבי אנוש,ניהול פרוייקטים, שיווק וכו'. בעוד מקצועות אחרים הם מאוד ספצפיים - כאן, המקצוע לא כובל אותך לתחום ספציפי אחד - אלא פותח עבורך אפשרויות ואפיקים נוספים. לגבי השתלבות בוגרים התארים מתקדמים: הסטודנט ללוגיסטיקה יכול להשתלב במנהל עסקים לדוגמא, תחום מאוד מבוקש בתואר השני - וזאת ללא השלמות בכלל. כמו כן, ניתן להשתלב בתארים הללו:כלכלה,חשבונאות,ייעוץ ארגוני וכמובן - התואר השני בלוגיסטיקה. מה גם, שחשוב לציין שהיחס של המחלקה הוא מדהים - לא מתקרב למחלקות אחרות בבר-אילן. לרווחת הסטודנטים הוקם אתר לפני מספר שנים (האתר הלא רשמי ללוגיסיטיקה) אשר מאגד בתוכו סיכומי קורסים והרצאות - בשיתוף עם המחלקה, דבר אשר מקבל משמעותית על תנאי הלמידה. כתובת האתר היא:
www.studenteam.net אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות. שיהיה בהצלחה רבה, הילה