שלום..שאלה :)

שלום..שאלה :)

דבר ראשון חדשה בפורום ומתכוונת אולי לבקר פה יותר. יש לי אח עם לקות ראיה..אני לא ממש יודעת אם יש הבדל בין לקות ראיה לבין עיוורון או שהמילים הן פשוט מילים נרדפות. כמעט ולא רואה בוא נגדיר את זה ככה, מלבד צלליות בעין ימין. בכל מקרה.. נכנסתי לאינטרנט בכדי לחפש עבורו עבודה.. בימים האחרונים מתעקש לחפש. רציתי לשאול אם יש לכם אולי לאן להפנות אותי...בכדי למצוא לו עבודה... ממה שהחיפוש באינטרנט העלה אין ממש עבודות שמותאמות לנכות כזאת.. תודה מראש..

amitk80

New member
בעיה מוכרת

לשאלתך, האם הוא רואה טוב בעין שמאל? אם הוא לא רואה בעין אחת אני לא יודע אם זה מוגדר לקות ראיה. יש לו שדה ראיה טוב? הוא נושא תעודת עיוור? לצערי יש בעיה במציאת עבודה לאנשים כמונו. אולי דווקא ממך ומעוד אנשים טובים יחול שינוי במדינה. לילה טוב, עמית

לא..:/

הוא לא רואה בעין השניה..אז אם זה לא עיוורון מוחלט אז כנראה שזה מוגדר לקות ראיה .. בכל מקרה באמת אין שום גורם לפנות אליו לגבי עבודה ??..זה באמת מתסכל.

ממש לא להתייאש.

יש לי לא מעט חברים עיוורים שעובדים, כהוגן עובדים, ואפילו במשרות בכירות. מה יודע אחיך לעשות? מה הוא אוהב לעשות? זה שהוא לא רואה אני מבין, אבל זו לא תכונה נדרשת בשום מקום עבודה. במקום להתחיל בזה בואי נתחיל במה שהוא כן יודע לעשות. קדימה, ספרי עליו קצת. אגב, הוא גם יכול לספר בעצמו...

אז זהו ש..

הוא לא עיוור מלידה והעיוורון החל קצת אחרי השירות הצבאי ככה שהוא לא בדיוק רכש הרבה כישורים או למד משהו...לקח לו הרבה זמן להשתקם..ולהקל את העניין .. עכשיו הוא רוצה לעבוד, השאלה באמת במה הוא יכול לעבוד כשהוא נטול השכלה אקדמית.. והוא לא יכתוב כאן כנראה , כי הוא לא יודע שניכנסתי לכאן.. אגב, עוד שאלה .. זה נכון שברגע שאדם עיוור מתחיל לעבוד נלקחת לו המשכורת של ביטוח לאומי..? הוא מפחד להישאר קירח משני הצדדים, אני לא ממש מבינה בעניין.

אם הוא עדיין לא למד,

אז הדבר הנכון לעשות, כמו שעושים הרבה אנשים, זה ללכת ללמוד משהו שמעניין אותו והוא מתחבר אליו. זה שהוא עיוור לא אומר שהוא צריך לשבת בבית ולרחם על עצמו. גם אדם רואה לא ממש יכול למצוא עבודה טובה בלי לימודים. אולי אני יכול לעזור יותר ברעיון איך להפוך אותו ליותר עצמאי ונייד: שיקח כלב נחיה!

שלום, מזמן שלא ביקרתי פה

כייף לראות איך הפורום חי. לגבי כלב נחייה זה רעיון מעולה, צריך רק לברר אם הוא זכאי לקבל את הכלב בסבסוד אחרת אני יודע שזה עולה הרבה כסף, אבל אני לא יודע כמה זה יעזור לו במציאת עבודה. מה שכן אם יש פה אנשים שיכולים להביא דוגמאות ממשיות לדוגמאות מעצמם על מקומות עבודה שהם עובדים ואיך הם חווים את כל הנושא, זה יכול להביא לפתחת המחשבה של האחות המודאגת לגבי אחיך (למרות שהניק לא מראה את זה). משתעממת וירטואלית, אולי כדי שעם העזרה במציאת מקומות העבודה תיהיה גם עזרה לפתוח כישורים אישיים ומציאת מקומות לימוד ועזרים.

אתה מה זה טועה,

אדם עיוור שמתאים לקבל כלב נחיה מקבל אותו בחינם לגמרי, ולא צריך לשלם על כלום: לא על הכלב, לא על הקורס (שנערך בתנאי פנימיה מלאים במלון חמישה כוכבים, במרכז הישראלי לכלבי נחיה בבית עובד), לא על התמיכה בבית לאחר מכן, ולא על כל מה שמסביב. אפילו מברשת לכלב הוא מקבל במתנה... דודי, מאיפה הבאת את המידע השגוי הזה? אני חוזר על דברים שאמרתי: מגבלת ראיה היא לא דבר קל להתמודד איתו, אבל לא צריך לרחם על עצמך ולשבת בבית. צריך ללמוד מקצוע, ולצאת לעבוד. כלב נחיה זה מכשיר שעוזר להיות עצמאי ונייד, ולכן הוא עוזר לא רק במציאת עבודה וביציאה לעבודה, אלא בכל תחום אחר שבו נדרשת ניידות.

למעלה