שלום שאלה

ניקוי כבד

בוקר טוב, הרפואה הסינית אינה משתמשת בניקוי כבד כמו שקורה ביוגה למשל. הכלים העומדים לרשותנו כגון דיקור ותזונה, וגם צמחי מרפא כמובן, מאפשרים לנו לנקות את הכבד, אבל אני לא בטוחה שזה מה שאתה מחפש. אם תספר קצת יותר אולי נוכל לעזור לך יותר טוב. תודה, יעל

amitdvir tcm

New member
ניקוי כבד

האמת שיש כמה דרכים לנקות את הכבד גם לפי הרפואה הסינית: לפני שאני מונה את הדרכים, אני חייב לציין שאין להתחיל באף אחד מהדברים שאני מונה לפני שאתה מתייעץ עם מומחה. הם מעולים למי שמתאים, אבל יכולים לעשות נזקים למי שלא, אז בבקשה לא להתחיל לפני שקיבלת אור ירוק ממומחה... 1. הדרך הראשונה היא דיאטה שחייבת להיעשות בתחילת האביב (לצערי פספסת את המועד), שבה אוכלים במשך שבוע רק אורז, אח"כ עוד שבוע אורז ושעועית מש, ובשבוע השלישי אורז, מש וירוקים. 2. הדרך השנייה היא בסתיו - מרק אצות ים עם כרובית 3. הדרך השלישית היא מעט אינטנסיווית, והיא טובה במיוחד גם למצבים של אבנים בדרכי המרה. אפשר לעשות אותה בכל זמן במהלך השנה - במשך יום שלם אוכלים רק תפוחים ירוקים (כמה שרוצים אבל לפחות ארבעה), בסוף היום לפני השינה שותים חצי כוס שמן זית עם חצי לימון סחוט. דרך מעט יותר עדינה לאותה שיטה היא לשתות כף שמן זית עם לימון על בטן ריקה כל בוקר במשך שבוע. 4. דרך רביעית היא דיאטת פירות וירקות של שבוע - במשך שבוע אוכלים רק פירות וירקות ומיצים שלהם (לא ממותקים כמובן). בלי קשר, יש הרבה סוגי מזונות ותוספים שמנקים את הכבד בצורה מצויינת, למשל פטרוזיליה, סלרי, מיקרו-אצות-ים מסוגים שונים ועוד הרבה אחרים. בקיצור, לא חסר. זאת ממש תורה שלמה, ואני חוזר ומדגיש: לא לעשות שום שינוי תזונתי חריג מבלי להתייעץ לפני כן עם מומחה. מקווה שעניתי על השאלה.

ניקוי כבד

מוצר של חברת "גרין מגמה" מכיל עשב שעורה באבקה, פעמיים ביום, לניקוי כבד ודם. או מוצר דומה שעושה את אותה פעילות, מיץ עשב החיטה, נמכר בכמה פינות רחוב בתל אביב או שניתן לרכישה באריזות קפואות בבתי טבע שונים.את עשב השעורה ניתן להשיג בחלק מחנויות הטבע כמו "עדן מרקט" או מ"זן צמחים".

RanLoel

New member
ניקוי כבד

שלום מפציץ, יש הרבה שיטות וגישות שונות לניקוי הכבד. סביר שבכל מקום שתשאל תקבל "מתכון" מעט שונה. באופן כללי כדאי לתקופה של שבועיים-שלושה לוותר על קמח לבן, סוכר לבן, קפה וחלב. (לא פשוט, אני יודע...). בנוסף, טיפול משלים של דיקור והתאמה של פורמולת צמחים ייעודית יוכלו לעשות את העבודה. אני מצרף מאמר על ניקוי הכבד הקלאסי לקראת האביב. ניקוי מהנה, רן

למעלה