שלום ,, שאלה

aaa668

New member
שלום ,, שאלה

ביתי בת 7, יש לה חבר טוב (שכן) שהם בקשר אפשר לומר מגיל 0, הוא גדול ממנה בחצי שנה, השבוע,שמתי לב שהם פיזית קרובים מדי אחד לשניה, ואף ראיתי שהיא נוגעת לו באיבר מינו ומבקשת ממנו לגעת בה, מחקירה קטנה הבנתי שזה ביוזמתה
והאמת שאני לא ככ מבינה איך לאכול את זה מאיפה באה הסקרנות באופן הזה, אני יודעת שילדים בגיל כזה מאוד סקרנים לגבי הגוף של עצמם אך זה נראה לי יותר מדי,, מישהו מבין נתקל במצב כזה , מה עושים , (כמובן שלא דרמות..), תודה

גרא.

New member
aaa668,גיל 7,וודאי גם קודם לכן,כאשר

הילדים על סף גיל ההתבגרות,מתפתחת סקרנות מינית,שלעיתים מלווה
בכל מיני התנסויות ראשוניות.בדרך כלל ילדות מתבגרות מהר יותר לפני ילדים.
ומה שמחזק את העינין ההדדי במיניות זו ,ומשפיע על כך זו צפייה בתוכניות טלויזיה
המיועדות למבוגרים,וכמובן גם גלישה לא מבוקרת באינטרנט.מכאן עולה גם הצורך
להגביל צפייה,ולעקוב אחר הגלישה באינטרנט.ומתבקש גם הסבר מילולי שיספק מידע
ויתחום גבולות למימיש סקרנות כזו.

smile li

New member
זה באמת "יותר מידי"

מתי עובר הגבול בין סקרנות נורמטיבית למשהו שדורש התייחסות? ברגע שאת רואה בזה משהו חריג.
ילדים בגיל הזה אכן סקרנים, חלקם נוגעים בעצמם, שואלים שאלות בנושא וכו', אבל להגיע למצב של בקשה לנגוע באבר המין של השכן - זה מטריד.
כדאי לנהל עם בתך שיחה לגבי גבולות הגוף. להסביר שלבנות יש גוף נשי, לבנים יש גוף זכרי ולכל אחד מהמינים יש אברי מין שונים. כל אחד אחראי על גופו ומותר לו לעשות בו כרצונו - לקבוע אם הוא מוכן שינשקו או יחבקו אותו, להחליט אם הוא רוצה לשים בגדים מסוימים או לא, להסתפר באופן כזה או אחר, לטפח את הגוף עם מוצרי קוסמטיקה וכו'. הגוף הוא פרטי והוא צריך להישאר כזה.
מכאן שלא מקובל שאנשים שאינם ביני משפחה ינשקו אותה, יחבקו או ילטפו (אך ורק קרובי משפחה או מכרים קרובים), אך גם לאותם קרובי משפחה וחברים קרובים, אסור לגעת בגופה אם היא לא מעוניינת ולאף אחד מהם אין זכות להביט או לגעת באיברים שלה שמכוסים בבגדים (ולא לנקוב ישר באבר המין, אלא: בבטן שלך, בטוסיק, בפות, ברגליים). כמו שכשאנחנו הולכים לשירותים אנחנו סוגרים את הדלת כי זה לא צנוע ולא מקובל, כך גם האחריות שלנו היא שאנשים אחרים לא יגעו בגוף שלנו. תתני לה דוגמאות - הרי אמא לא תלך עירומה ליד המוכר בסופר ואבא לא ילך בלי תחתונים בעבודה, גם מול החברים הכי טובים שלו. את יכולה להיות החברה הכי טובה של השכן, אבל לא לראות/לגעת בו ושהוא לא יראה את גופך ויגע בך.

את השיחה הזו אל תנהלי בתקיפות או בדרמה, אבל אמרי את הדברים בהחלטיות וכעובדה נתונה, ללא חשש או חוסר אונים. אלו הנורמות, כך צריך להתנהג, כך אנחנו מגינים על הגוף שלנו ועל עצמנו.

אם את חוששת שבגיל ההתבגרות משפטים כאלה ירתיעו אותה מבני המין השני, אל תטעי - היא תגלה את המין כך או כך (לרוב החרדות ממגע מגיעות כשיש אמרות המשלבות הפחדות, כמו למשל איסורים מהתורה וכו').

aaa668

New member
קודם כל תודה

על התגובות המלמדות,, אני עדין בוחנת את הסיטואציה מאחר והאמא של הילד למרות השיחה שלי איתה, מרחיקה את הילד שלה מהילדה שלי, ומזה בדיוק רציתי להמנע מהדרמה הזו, אבל כל אחד יש לו את דרכי החינוך שלו, אני לא מנג'סת לביתי בעינין הזה , היא יודעת את הגבולות מגיל צעיר, מסתבר שהיא לא נגעה באיבר מינו רק ביקשה להסתכל, וזה היה חלק מהצחוק ביניהם, אני דיברתי איתה פעמים והדגשתי שאני לא כועסת שהסקרנות שלה היא דבר חשוב ויפה אך בהחלט יש מקום להבין את גבולות הגוף, בשבילי חבל רק שהאמא המעורבת לוקחת את זה ככ דרמטי

למעלה