שלום. שאלה

Scot99Fox

New member
שלום. שאלה

אובחנה אצלי ככל הנראה מתיחת שריר בבטן התחתונה בצד שמאל וכבר למעלה משלושה חודשים אני לא מסוגל לרוץ אפילו צעד אחד. פורום אורטופדיה הפנה אותי לכאן להתייעץ לגבי טיפול לזירוז ההחלמה. בנוסף רציתי לשאול האם יש טיפול שונה במידה ויש מעט קרע בשריר ואיך עושים את ההבחנה בין מתיחה למתיחה עם ״כמה סיבי שריר שנקרעו״ כפי שאמרה הרופאה אובדת העצות של היחידה שלי.
תודה מראש
אלעד.

שלום. שאלה

אלעד שלום,

את האבחנה בין מתיחה למתיחה עם קרעים קטנים ניתן לבצע חלקית בעזרת בדיקות הדמייה (אולטראסאונד) וזה תפקידם של הרופאים.
בכל מקרה, אם עברו שלושה חודשים מאז הפציעה, הרי שסביר להניח שאם היו קרעים בשריר הם כבר הצטלקו (רוב הרקמות הרכות בגוף שלנו מחלימות, במידת האפשר, בתוך כשלושה חודשים) וכעת המשימה היא לחזק את השרירים מחדש על מנת לאפשר לך לחזור לתפקוד מלא (כולל ריצה).
מהתיאור שלך לא ברור לי עד הסוף לאיזה שריר אתה מתייחס ומה היה מנגנון הפציעה, אבל אני ממליצה בחום לפנות לפיזיותרפיה, לעבור בדיקה מלאה ויסודית, ולקבל תכנית טיפול, שככל הנראה תורכב בעיקרה מתרגילים שיותאמו ספציפית לך, לפציעה שלך ולצרכים התפקודיים שלך, אבל גם ממתיחות, ואולי עיסוי וטכניקות מנואליות נוספות.

בהצלחה,
עדי

למעלה