שלום!שאלה..

spongeshahar

New member
שלום!שאלה..

שלום רציתי לספר כמה דברים. אני 1.60 ואני שוקלת 57 לפני שירדתי במשקל שקלתי 64 ירדתי 7 בקילו בעיקרו בגלל שעשיתי דיאטת כאסח.. עכשיו אני מרגישה שנורא השתנתי מהמון בחינות. פתאום קשה לי נורא לישון,ועים אני נירדמת אני קמה המון באמצע, נושר לי המוןןןןן המוןןןןן שיער מאז שהתחלתי את הדיאטת כאסח הזאתי. אני אוכלת גם שאני לא רעבה. וקורה לי מצבים שאני אוכלת המוןןןןןןןןן המוןןןןןןןן ואני אפילו מרזה מזה.. הפסקתי עים הדיאטת כאסח כי קראתי המון ואני הבנתי שזה לא טוב.. יש הסבר לכל מה כתבתי פה? ועוד שאלה קטנה: כמו שכתבתי למעלה לפעמים קורה לי מצבים שאני אוכלת המון המון ואפילו יורדת מזה ויש לי מצבים שאני אוכלת קצת ממש קצת ואני עולה מיזה .. זה מפחיד ומוזר..יש למישהו הסבר!?

Darkness Falls

New member
אני לא מומחית או משהו אבל...

יש לי המון ניסיון אישי עם דיאטות כאסח שאחת מהן אף הביאה אותי לאנורקסיה ולכן כל מה שאת כותבת כאן מוכר לי ונשמע לי דווקא הגיוני בהחלט. נשירת השיער ככל הנראה נובעת ממחסור חמור בויטמינים ומינרליים החיוניים לגוף שאותם את מונעת ממנו בצורת תזונה דלה. חוסר האיזון בגוף שנגרם מההרעבה הממושכת ככל הנראה הוא גם הגורם להפרעות בשינה. אפשרות נוספת היא שהרעב מקים אותך בגלל שלא נתת לו מספיק אנרגיה שהוא זקוק לה במשך היום ויש צורך להשלים את החסר. בקשר לעליות ולירידות במשקל זה הגיוני בהחלט מכיוון שעליה וירידה במשקל תלויה מאוד בקצב חילוף החומרים שנפגע כתוצאה מהרעבה שגורמת לגוף לחסוך כל קלוריה ולכן את עולה במשקל. כאשר חוזרים לאכול כמויות גדולות של אוכל הגוף מפסיק להיות כל כך חסכן וקצב חילוף החומרים עולה בהדרגה חזרה ולכן התגובה הראשונית של הגוף היא לעיתים ירידה במשקל... בכל אופן הייתי ממליצה לך לפנות דחוף לרופא המשפחה שיפנה אותך לדיאטנית אשר תעזור לך לשקם את הנזק ויערוך לך בדיקות דם על מנת לברר אילו חומרים חיוניים חסרים לך. מקווה שעזרתי. שיהיה המון בהצלחה!!!

spongeshahar

New member
תודה רבה רבה!עוד שאלה..

סיפרתי את זה לחברה שלי והיא אמרה לי שדברים כאלה גם קראו לה לפני בערך כחצי שנה היא ירדה בשבועים 6-7 קילו!!!!! ועד היום לא הסתדר לה שום דבר מה קורה לגוף במצב כזה שיורדים בשבועים 6 קילו?

דיאטה קיצונית

הסיפור שלך אופייני מכיל תופעות אופייניות למצב שלאחר דיאטה קיצונית . מה שלדעתי את צריכה לעשות כעת זה לגשת ולקבל ייעוץ מקצועי שייתן לך את הבטחון של "מסגרת שומרת"- כך שתדעי מה את צריכה לאכול כולל נשנושים בלי לחשוש שאת "חוטאת" או מזיקה לעצמך ע"י המנעות. זה חשוב מאד כוון שאת מצויה במצב של קצוות- פעם המנעות ופעם תחושת חוסר שליטה.

למעלה