שלום...שאלה

שלום...שאלה

שלום לכולם! בהחלט תחביב מעניין לעסוק בו! אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול את השאלה...אם לא אשמח אם תפנו אותי לאן שצריך.. עוד שבועיים אני טסה עם חברת "פולקובו איירליינס" הרוסית, רציתי לדעת האם המטוסים שלה נחשבים בטוחים והאם בכלל החברה נחשבת טובה? כי אני כבר מתחילה לפתח פובדיות!..(קראתי שפעם מטוס שלהם המריא וישר התפרק...) אז אני מנסה לברר כמה שיותר על המטוסים שלהם.. ניסיתתי להשיג כרטיס לאל-על..אבל לא היו כרטיסים לתאריך שהייתי צריכה.. בכל אופן.. תודה לכם

Gruv

New member
לארץ הם מגעים עם מטוס

טופולב 154M זה לא המטוס החדש ביותר אבל אין צורך לפחד יותר מדי! נכון שזה לא אלעל! אבל בכול זות לא מהחברות הגרואות שיש היום ברוסיה. ובטח ובטח יותר טובה מחברות הצארתר הטורקיות הכולכך פופולריות כאן .

goldengate

New member
פולקובה,חברה מחורבנת,אם אפשר

לטוס בחברה אחרת לכי על זה.המטוסים מיושנים,טייסים רוסיים וכל הבעיתיות שבטיסה מעל אוקראינה ומדינות חבר העמים רצוי במטוס מערבי.ובקשר לצ'רטר התורכי שהוזכר כאן,אז לידיעת כולם,הטייסים התורכיים מעולים,המטוסים מערביים ובטוחים,ויחסית לכמות הטיסות שלהם לארץ(מספר שתיים אחרי הקווים הטראנסאטלנטיים) התקלות והאיחורים שלהם זניחים.

שער זהוב

טוב שאתה עונה והכל... אבל פעם הבאה אל תרשום לאנשים "טייסים רוסיים", בצורה מזלזלת ומגעילה שכזאת. שאוהד תעופה לא ציפיתי שתרד נמוך כל כך!

goldengate

New member
תשובה לתות בננה,וסליחה על הבוטות

קודם כל תרגום שמי הוא"גשר הזהב"ולא גירסת תרגומך המילולי. דבר שני לא כל הטייסים הרוסים גרועים וזה נכון לכל תחום בחיים,עשיתי הכללה ומודה בטעות.אבל!!!! השילוב של טייס רוסי שבדרך כלל רמתו נמוכה מרמתו של טייס מערבי, עם מטוס רוסי שבדרך כלל איכותו נמוכה ממטוס מערבי,זה שילוב קצת בעייתי,אם כי לא כ"כ דרמטי. ואוסיף דוגמא מתאונה שקרתה,על מנטליות הצוות הרוסי , שתרמה לאירוע הטרגי.מדובר בהתנגשות בין מטוס מטען 757 של חברה אמריקאית לבין מטוס רוסי מעל אירופה.לא נכנס יותר מדי לפרטים,אך הסתבר, ע"פ הקלטות התיבה השחורה,שגם הצוות המערבי וגם הצוות הרוסי,הבינו במידה רבה של ודאות כי הם הולכים להתנגשות,משום שהם הולכים לחצות אותו גובה באותו מקום. הצוות המערבי,עשה את מה שמכשיר"מונע ההתגשות"הורה לו לבצע, ואילו הצוות הרוסי למרות שידע בוודאות מסוימת שהבקר נותן הוראה שגוייה,ביצע את "ההוראה",והסוף ידוע.תחקירני התקרית מסבירים את זה בחינוך הסובייטי ל"ציית להוראות" על פני חשיבה עצמאית,הנשענת על עובדות בשטח.

jasmine38

New member
תקרא היטב מה שכתבת!!!!!!!!!!

גם הצוות האמריקני ביצע את ההוראות (למניעת התנגשות) ע"פ הנהלים שלו. לפי דבריך, רק מטוס איטלקי או ישראלי היה נמנע מהתאונה בגלל יצירתיות יתר! אגב, מה דעתך על הציות, על ההקפדה, הל הסדר בגרמניה? מה דעתך על המרובעות האמריקנית? מי שחי קצת בארה"ב יספר לך מרובעות מהי!!! לשמירה על נהלים ומרובעות יש יתרונות וגם חסרונות, וכמו כל דבר בחיים, אין תשובה מוחצת והחלטית לכל דבר, כפי שאין אמת אחת מוחלטת. הכל תלוי בנקודת המבט, הפריזמה, הפרספקטיבה, הנסיבות, וטיימינג וכן הלאה. חג שמייח

goldengate

New member
יסמין היקר,קראתי גם מה שאתה כתבת

המסקנות הן של ועדת החקירה,לא שלי,מה שאני לומד מהן שהרמה המנטלית של הצוות רוסי ,שונה וירודה מהרמה המערבית. אם אתה חושב אחרת,זכותך המלאה,מי שישתכנע,אחרי מסקנות החקירה, לעוט על החברות הרוסיות,ולהעדיף טיסה בהן על החברות המערביות ,שיבושם לו,ואני מאחל לו למרות ההימור שבעניין עד מאה ועשרים. יש לך טעות קטנה בהבנה,הנובעת כנראה,מאי הבנה בסיסית בתעופה ובטח לא מבעיות הבנת הנקרא.אני לא ציני. הצוות האמריקאי ,נשמע להוראות"מכשיר טיסה" אמין ביותר הנקרא TCAS ופעל בניגוד להוראת הפקח,שאינו מכונה כידוע,ועקב טעות אנוש ,נתן הוראות מוטעות,אשר הצוות הרוסי שמע להן,ולמרות נסיון הבריחה של הצוות המערבי,שציית להוראות "מונע ההתנגשות", התנגש במטוס האמריקאי.

daveair

New member
אוסיף ואומר

שהמכשיר TCAS הותקן בTU154 ואמר לצוות הרוסי לנסוק, ואילו לצוות הבריטי (מה לעשות שDHL זו חברה עולמית) לרדת. הטעות הייתה אך ורק מצד הצוות הרוסי על כך שהוא לא שמע להוראות הTCAS. אם הטייסים הרוסים היו שומעים לTCAS הם היו ניצלים וזו עובדה.

daveair

New member
לא משנה מאיפה המטוסים וכמה הטייסים

טובים, מה שמשנה בסוף זה איך מטפלים במטוס, ומה לעשות ש6 מדינות באירופה לא טועות כשהן אומרות שאונור לא מטפלת במטוסיהן כראוי. אני מקווה שעכשיו אחרי שהזרקור הואר על אונור הם משנים דברים שם בהנגרים שלהם.

תודה איש נחמד!

איזה יופי.. עכשיו אני יותר רגועה... תודה שעזרת לי לצאת קצת מהסרט שאני הולכת להתרסק... בהצלחה בהכל.. לילה טוב

e dor

New member
תמיד תזכרי - כל מטוס יכול להתרסק

אין רק מטוס אחד שיכול להתרסק. מה שכן, כל יום יש המון טיסות - מס' ההתרסקויות זעיר ביחס למספר הטיסות, אז אין שום מקום לדאגה, רק לישון בטיסה ולעשות חיים ביעד. נתון סטטיסטי: מטוסים הם כלי התחבורה עם הכי פחות תאונות. טיסה נעימה וחופשה מהנה ! חג שמח.

gilgor

New member
חברה טובה בסך הכל..

חבר טוב שלי טס איתם, השירות היה טוב המטוס מרעיש אבל נחמד מאוד. וסנט פטרסוברג...אחת הערים היפות בעולם.. אגב, מה רע בטייסים רוסים?

nitzanru

New member
tu-154

לנאט"ו יש רשימת כינויים לכל המטוסים הרוסיים לצורך זיהוי מדוייק. אתם יודעים מה הכינוי ל-tu 154 ? " careless " !!!

daveair

New member
תות בננה, אל תדאגי

תמיד יש סיכון שאת תתרסקי, אבל סיכונך למות בדרך לשדה תעופה מתאונת דרכים גבוהה יותר. אז היי בהרגשה בטוחה, מקסימום התנאי טיסה שלך יהיו קצת פחות נוחים מאשר במטוס מערבי, אבל מבחינת בטיחות אל תדאגי 99.99999 אחוז שאת תגיעי ליעדך בריאה ושלמה ללא היקפים בדרך.

למעלה