שלום, שאלה...

private joker

New member
שלום, שאלה...

אתם יודעים במה צריך להצטייד ביום הגיוס? או שמקבלים הכל מהצבא? וגם אם מקבלים מהצבא...האם אתם יודעים מנסיונכם אם כדאי לקחת דברים מסוימים שקרוב לוודאי יחסרו לי?

oshiko

New member
תציץ למעלה

בטג-ליין בראש העמוד יש קישור שמאד יעזור לך.

סמדר בנ

New member
תלוי לאן אתה מתגייס

אתה תקבל בבק"ום ציוד בסיסי (בד"כ לא ממש מספיק). רוב המתגייסים משלימים ציוד בחנויות המתמחות (ריקושט, חגור וכד'). גרביים למשל - מקבלים אם אני לא טועה גרבי צמר, רוב המתגייסיםפ רוכשים גרבי כותנה (קצת יותר נעים במזג האויר הישראלי הממוצע), וגן גרבי "מסע" - היה כאן בפורום שרשור ארוך בנושא הזה לפני מספר שבועות.. גופיות - אם הטירונות באיזור מאוד חם ובעיקר אם זו טירונות קרבית יש להביא בחשבון כמות זיעה מטורפת ולכן צריך מספיק גופיות להחלפה. הקרביים דורשים גופיות בצבע ירוק זית למדי ב' וגופיות לבנות למדי א'. ויש עוד דברים כמו משחת ומברשת נעליים, פלנליות וכו'. יש עוד המון דברים, אין טעם לפרט כאן, אבל יש אתרים עם רשימות ציוד וכדאי להתעניין לגבי הדרישות במסלול הספציפי אליו אתה הולך (נסה גם בפורום סדירים). בהצלחה בצבא!

private joker

New member
אני קרבי, השאלה היא...

כדאי להשלים ציוד לפני הגיוס או אחרי שאני חוזר הביתה בשבוע הראשון ואז אני יודע בדיוק מה חסר לי?
תודה

סמדר בנ

New member
הייתי אומרת - גם וגם

יש את הדברים הברורים מאליהם שצריך עוד כמו גופיות, תחתונים וגרביים, תצטרך כיסוי לדיסקית וכיסוי לשעון, וכמו שכבר כתבתי - משחת נעליים. קנינו גם מנעולים, פנס איכותי וקטן, אולר שוויצרי עם כל מיני אפשרויות ובטריה נוספת לנייד. מעבר לכך, פעם ראשונה שתצא תצטרך לעשות השלמות של דברים ספציפיים שיגידו לכם - כמו משחולת, פק"ל כיסים, כל מיני חוטים לשפצורים, אולי רצועת נשק שונה מזו שתקבל ועוד. אני חושבת שאין טעם סתם לקנות כרגע - כבר תדע הכל כשתגיע לטירונות שלך. הייתי מציעה שתדאג שיהיו לך מספיק דברים להתחלה. אם תכתוב לאן אתה מתגייס אולי יש כאן הורים לחיילים מאותו חייל שיוכלו ספציפית יותר לענות. לפני שביתי התגייסה בדקתי את הנושא עם חייל שהיה מחזור לפניה בשבטה והצטידנו בהתאם. זה לא מנע את העובדה שכל יציאה שלה הביתה היתה כרוכה בריצה לריקושט להשלמות....

למעלה