שלום, שאלה

• פותח הנושא hurm
  • פורסם בתאריך

hurm

New member
שלום, שאלה

איפה יש מקור (באינטרנט או בכלל) ממנו אפשר ללמוד על כל המונחים הקשורים ללקיחת משכנתא? פשוט יש לי כוונה כללית (שום דבר ספציפי בימים אלו) לרכוש נכס להשקעה, ואין לי שום מושג במשכנתאות בכלל (אני יודע מה העקרון, לוקחים הלוואה ומחזירים אותה עם ריבית במשך תקופה ארוכה). יש מלא מושגים שצצים כשמדברים על משכנתאות, רק משיטוט קצר בפורום נתקלתי בכמה מושגים שאני לא מבין בהם- ריבית פריים (יודע חלקית מה זה אך לא בטוח), ריבית משתנה (כל X שנים) (לא יודע איך זה עובד), לוח שפיצר (מה זה לעזאזל)... ועוד ועוד בנוסף, האם זה נכון, או שזה סתם מיתוס, שניתן למצוא נכסים מהוצל"פ במחירים נמוכים ממחירי השוק? ואם כן אז האם בנק ייתן לי הלוואה לפי מחיר הנכס או לפי שווי השוק שלו? ולפי מה נקבע שווי השוק של נכס בכלל (שמאי?)? האם לא כדאי להתרחק מנכס שהגיע מהוצל"פ? שהרי הוא מן הסתם הכניס את בעליו לצרות... בנוסף האם יש סיכוי שבנק יאשר לי הלוואה כאשר אני סטודנט בלי משכורת קבועה, אלא רק על בסיס העובדה שהנכס אמור להניב הכנסה חודשית? אוקיי אני יודע שאני נשמע כמו ילד קטן ומתלהב שחושב שהוא גילה את אמריקה אבל לדעתי אפשר לעשות דבר כזה, אודה לכל עזרה

hadarh

New member
טוב אני אתחיל דווקא מהסוף

ילדים קטנים ומתלהבים בעלי ראש כלכלי- יגיעו רחוק..
עכשיו, יש נכסים מהוצאה לפועל זולים יותר, למיטב ידיעתי הבנק מממן באופן כללי עד 95%כולל EMI- ביטוח סיכון. + ערך הנכס נקבע לפי חוזה הרכישה או לפי הערכת השמאי- הנמוך מבין שניהם, ומשם נגזר אחוז המימון. + נכס להשקעה, נכס מניב, זה רעיון מקסים אלא שהבנק לא יאשר משכנתא למי שאינו יכול להציג הכנסות / לעמוד בתשלומים- מראש!! הכנסה נחשבת כשניתן להציג אותה לאורך תקופה, כלומר תלוש משכורת, קצבאות גדולות לצמיתות וכד'. מכאן שלא ניתן יהיה לאשר משכנתא ולהסתמך על הכנסה עתידית. בהצלחה.

yubi1

New member
חולק על דעתך

הבנק כן מאשר לסטודנטים לרכוש דירה גם אם יש להם הכנסה לא סדירה בתוספת חוזה שכירות תקין.מה שכן אחוזי המימון שהוא נותן נמוכים מהכנסה מסודרת ולעיתים הריביות גבוהות יותר בגלל הסיכון.

yubi1

New member
שלום תשובה

1. אכן ניתן לקנות בית מכונס נכסים שהוא עו"ד שהבנק מינה אותו למכור את הבית במכירה פומבית מכיוון שהבעלים שלו חייב כסף לבנק. אין בעיה לקנות נכס זה מאחר כאשר רוכשים אותו הוא נקי משעבוד כלשהו והוא בית רגיל לכל דבר. 2. הבנק נותן לך משכנתא לפי גובה הסכום שזכית במכרז כלומר אם השווי הוא 150000$ והוא נקנה ב 130000$ אזי הבנק ייתייחס לסכום הנמוך בנתינת המכנתא כלומר אתה לא יכול לשלשל כסף לכיס
3. בקשר לשווי הנכס זו מקצועיות השמורה לשמאי וזה בערך לפי ביקוש האזור,מצב הבית,וחזות הבנין. 4. במקרה שהנכס הוא מניב אזי תצטרך להראות חוזה שכירות וזה נחשב הכנסה לכל דבר.כמובן שההכנסה צריכה להיות פרופורציונלית לגובה המשכנתא.גובה ההחזר החודשי לא יעלה ע"ס 1/3 מההכנסה כמו בכל הלוואה. המשך לימוד פורה

hurm

New member
תודה על התגובות

ואני חוזר על שאלתי, האם יש מקור שממנו ניתן ללמוד על כל המושגים הקשורים במשכנתאות?

הכל על משכנתאות

תוכל לעיין באתרים של הבנקים למשכנתאות. נסה, למשל, את בנק טפחות שיש בו "מדריך לקבלת הלוואה"

למעלה