שלום.. שאלה..

שלום.. שאלה..

לא ידעתי באיזה פורום לשאול את זה, אז החלטתי לנסות את מזלי בפורום הזה. עוד חודש וקצת, אני בת 19. מאז שאני בת 17 וחצי, אני תורמת דם כל שלושה חודשים (שזה המינימום זמן שאפשר לתרום בו דם). בכל מקרה, אני צמחונית, וכפועל יוצא - אנמית. רמת הברזל שלי בדם היא 3.9, אם מישהו מבין בזה.. אתמול הייתה לנו התרמה בבסיס. המתרימה בדקה לי את ההמוגלובין, והיה לי 13 (מה שמצאתי כמוזר בטירוף), אבל לא אמרתי כלום. שמחתי, כי בפעם הקודמת, כשבאו להתרים אצלנו בטירונות, היה לי 11 או 10.. ולא נתנו לי לתרום על אף התחננויותיי. אגב.. נראה לי שחשוב לציין שהיא דקרה לי את האצבע 4 פעמים כי לא יצא לי דם. כןכן, אני יודעת שיגידו שאני דפוקה שאני תורמת דם למרות שאני אנמית ושזה לא בריא לי וכו', אבל זה לא מעניין אותי - מעדיפה להרגיש רע כמה ימים ולהציל חיים, מאשר להרגיש בסדר, ולא להציל חיים. בקיצור, תרמתי, לא הרגשתי יותר מדי חולשה אח"כ (למרות שתמיד הרגשתי חולשה אחרי שתרמתי דם), אלא רק סחרחורת קטנה בדקות הראשונות אחרי התרומה, וזהו. אתם יודעים, סביר לחלוטין. היום קמתי בבוקר, ולא הרגשתי כל כך טוב. התעלפתי. הלכתי למרפאה בבסיס, בדקו לי את הלחץ דם, והיה לי 70 על 45. החובשת הסתכלה על המכונה ואמרה "חכי שניה, אני מחליפה מכונה, היא מקולקלת". היא החליפה מכונה ואז התברר לשתינו שזה הלחץ דם שלי. שכבתי שם שעתיים, בסוף שוחררתי הבייתה. למה באתי לפורום הזה..? כי האמת היא שהעובדה שהיא חשבה שהמכשיר מקולקל, קצת הלחיצה אותי. בנוסף, היא אמרה שכשהיא הייתה בקורס מד"א, היא מדדה למישהי לחץ דם, וזה היה לחץ הדם שלה, והאישה הזאת התמוטטה.. יש כאן מישהו שיודע אם המצב שלי באמת כל כך כל כך רע?

nikonit

New member
לא יודעת מה המצב שלך

אני מקווה שמאז שכתבת את ההודעה הזאת התאוששת. אבל יש לי שאלה אחרת - כמה שווה הבריאות שלך עצמך? הבהרה: כל הכתוב בהמשך נכתב מנסיוני כאנמית (בעבר), אני לא אשת מקצוע בתחום. אנמיה היא בעיה בריאותית, ואת בטח יודעת כמה סבל היא גורמת לך. כשאת תורמת דם במצב הזה, יש סיכוי טוב שאת תחריפי אותה (לפחות עד כמה שידוע לי). תרומת דם פירושה אובדן דם מבוקר. באופן בסיסי, לגוף "לא טוב" לאבד דם, והוא מגיב לזה בכל מיני צורות. אדם בריא יכול להתמודד עם אובדן הדם הזה (ובגלל זה יש הגבלה על הכמות שנלקחת בכל תרומה). לאדם לא בריא (למשל - סובל מאנמיה) יכול להיות יותר קשה להתמודד איתה, והיא עלולה אף לסכן אותו. אני מבינה ומעריכה את הרצון שלך לתרום להצלת חיים, אבל למה על חשבון בריאותך? את רוצה להציל חיים? אחלה, תעשי קורס עזרה ראשונה, ותתנדבי למד"א. לא מתאים לך? יש לי עוד כמה רעיונות: את נוהגת? תהיי נהגת זהירה ושמרי על חייך וחיי הנהגים, הנוסעים והולכי הרגל בכביש. את נוסעת עם אחרים ברכב - בקשי מהנהג/ת ליסוע בזהירות, מאותו טעם. דאגי לחגור חגורת בטיחות, ועודדי גם את יתר הנוסעים ברכב לחגור. התנדבי למכבי האש, וסייעי בכיבוי שרפות וחילוץ לכודים. התנדבי למשטרת התנועה, וסייעי באכיפה ושמירה על חוקי התנועה. פעלי בהסברה - לחתימה על כרטיסי אדי (תרומת איברים), זהירות בדרכים וכו' וכו'. מקווה שהבנת את הראש שלי: יש הרבה דרכים לשמור ולהציל חיי אדם. אסור
שזה יבוא על חשבון הבריאות שלך
ולגבי האנמיה - האם היא מטופלת? האם קיבלת הדרכה, כצמחונית, כיצד לאכול נכון, ולדאוג שגופך יקבל את כל אבות המזון החיוניים לו? השקיעי בכך, ואני מקווה שבתוך זמן מה רמות הברזל בגופך יגדלו ויתייצבו, ואז תוכלי לתרום דם. המון בריאות

kenasw

New member
מה את מועילה?

מה מועילה תרומת דם של אנמי/ת? החולה שיקבל אותה (בהנחה שיתרמו אותה) צריך בין השאר גם את ההמוגלובין - אם לא בעיקר אותו - ואם הוא קיבל את מנת הדם שלך, לא עדיף לו הרטמן?

מסכים עם כל מה שנאמר כאן. בנוסף:

כל הכבוד על הרצון, אבל תרומת דם היא בהחלט לא "הצלת חיים" - בנק הדם היקר שלנו מקבל מהאזרחים את מנות הדם בתרומה, ומוכר אותן לבתי חולים.. אם את רוצה להציל חיים, בהחלט יש דרכים אחרות טובות יותר, שגם לא פוגעות בך, וגם עוזרות יותר.

למעלה