שלום! שאלה..

neils4444

New member
שלום! שאלה..

באיזה סוג מפוחית דילן מנגן בשיריו? 10 או 12חורים? עם "לחצן" בצד או בלי? וכו'.. תודה רבה מראש ניל

orenharp

New member
שלום! תשובה..

אהלן. אהלן. ושלום. וברכה. דילן משתמש בד"כ במפוחית דיאטונית (מפוחית בלוזהארפ) - זוהי מפוחית בעלת 10 חורי נגינה .יש לכל אקורד מפוחית משלו (כלומר לכל סולם)... ו..... בלי "כפתור"!! מפוחית עם כפתור זוהי מפוחית כרומטית עליה ניתן לנגן את כל האקורדים. בד"כ משמשת לג'אז (לפי הידוע לי דילן לא עשה כל שימוש למפוחית כזו). העשרה - בד"כ רוב השירים של דילן הם על מפוחית סי או אי. אם בא לך להתחיל לנגן עדיף עם סי (בכלי זמר 110 ש"ח לכל בלוזהארפ נורמלית - הכי כדאי - וולטמייסטר או הורנר) - וכדאי להתחיל עם סי בשירים - knocking on heavens door או גם blowin in the wind. מקווה שזה עזר. אני התחלתי לנגן בדיוק עם שני השירים האלה לפני שבע שנים..אחחחחח הנעורים!!!!!!!!!

neils4444

New member
שלום! תודה :)

ממש ממש תודה. בוא נראה אם הבנתי נכון. אם אני רוצה לקנות מפוחית(ואני רוצה) אז ללכת על מפוחית דיאטונית(משמע 10 חורים) של אקורד סי(דו בעיברית, ולא רק.. :) עם עדיפות לוולטמייסטר או הורנר - 110 ש"ח בכלי זמר. נכון? העשרה - אני מנגן 10 שנים על פסנתר(ברמה יחסית גבוהה). האם זה צריך להשפיע לי על הרכישה, היות ואת הבסיס אני יודע? שוב תודה רבה ניל

neils4444

New member
17 וחצי..

אבל רק בשנה האחרונה התוודתי אל דילן(ועכשיו אני מכור..)

neils4444

New member
האמת..

היא שאני דווקא מודע להרבה אנשים בגילי שלא נסחפו אחרי להיטי גלגלץ כאלה ואחרים

bluesharp

New member
דווקא אולי לא הונר

אין להם דגמים טובים (לטעמי) בארץ. נסה למצוא Lee Oskar.

orenharp

New member
lee what?

לי אוסקר? איפה מוכרים אותן בארץ? הכי רחוק שהגעתי היה מפוחית של וולטמייסטר למרות שמוכרים רק סי בדיאטוניות.. איפה מצאת לי אוסקר? ואיזו פירמה זו?

bluesharp

New member
Lee Oskar

זה למעשה מוצר של חברת Tombo. אני חושב שאפשר למצוא במרום. לדעתי זה הדגם הכי טוב של דיאטוניות שאפשר למצוא בארץ. בטח ובטח יותר טוב מה Blues Harp של Hohner.

La NaNi

New member
אז צריך לבקש

ממנהל הפורום שיבטל את כל ההודעות שלך שלייקעס

orenharp

New member
אשכרה

אני גם ככה לא אומר דברים חכמים אף פעם.. נסגור נושא. נקודה.

למעלה