שלום- שאלה...

שלום- שאלה...

חשבתי להגר דרך מניטובה. ת'אמת נשמע די אטרקטיבי שם(זה באמת כך?) יש לי מס' שאלות: 1. האם יש גירסה עדכנית יותר של המסמך המצורף? או שזהו האחרון? 2. אם אני לומד מקצוע נדרש שם, אז מה עדיף, דרך מסלול קהילה יהודית או דרך מסלול מקצוע נדרש(שניהם אמרת בפוסט קודם לא דורשים ניקוד)? תודה

שכחתי לציין

שהשאלה היא למושבניק או לכל מי שיודע. על סמך פוסט קודם. תודה.

dannyk27

New member
לפני מס' חודשים פרסמתי

לינק עם רשימה מאחד העתונים המקומיים, עם רשימה מעודכנת לאותו רגע נתון. הרשימה הרשמית מעודכנת בעיקרה אם כי יש אפשרות לשינויים תקופתיים.

הביורוקרטיה הקנדית עובדת לאט

כך, שמסמך מינואר 2006 נחשב לממש דנדש......חוץ מזה אתרי האינטרנט שלהם תמיד יהיו מדוייקים ותואמים לחוקים ולתקנות כי אחרת הביורוקרטיה מתבלבלת.......ואין דבר אומלל יותר מפקיד בביורוקרטיה מבולבלת....כך שאם הלינק למסמך השב נמצא באתר ההגירה הרשמי של ממשלת מניטובה אז המסמך מעודכן, אם יש לך תעודה באחד המקצועות האלה, ותמצא מעסיק או שהמקצוע מאשר להגר בלי הצעת עבודה דרכך סלולה, אחרת אתה צריך לעבוק דרך הקהילה היהודית. דרך אגב, בחלק מהמקצועות מהרשימה תצטרך להסב את תעודותיך לקנדיות. בדוק את השירשור הזה בעוד יום-יומיים כי אם יש לי טעות (אני לא תמד צודק...) דני ק. יעדכן ויתקן. בהצלחה.

איפה אני מוצא?

חיפשתי באתר ההגירה רשימת מקצועות שמאפשרים הגירה ללא הצעת עבודה. אך לא מצאתי. אם תוכל להפנות אותי לשם אודה לך. אגב, אני לומד משאבי אנוש באוניברסיטה שזה אחד המקצועות הנדרשים במניטובה. האם כדאי להתחיל את התהליך כבר עכשיו או לחכות עד שאסיים את לימודי ואשיג נסיון בעבודה, מה שיקח 2-3 שנים מהיום?

כל אחד יכול להגר בלי הצעת עבודה

אם יש לו 67 נקודות בפדרלי, או אם יש לו המלצה של הקהילה היהודית במניטובה ו 13 שנות לימוד. יש רשימה של מקצועות שבהם אפשר לקבל רישיון עבודה בלי צורך באישור או חוות דעת HRSDC אבל יש יש צורך בפנייה ספצפית של מעסיק שמעוניין בשירותיך כדי לקבל את הפטור, משאבי אנוש לא ברשימה הזו, רק מתכנתים, אנימטורים, ועובדים בתחום תכנון טלקומוניקציה.

dannyk27

New member
תוספת/תיקון לגבי מניטובה

לא מספיק מכתב התמיכה של הקהילה ו13 שנות לימוד, יש כמובן צורך גם עמידה בסף הנסיון, הגיל, השפה והעמידה בסעיף ההסתגלות כמפורט בלינק.

כדי להתחיל תהליך מניטובה צריך תעודה

מקצועית שהושגה בלימודים על תיכוניים, אם יש לך כזו אתה יכול להתחיל את התהליך מול הקהילה היהודית מייד. אחרת אתה צריך לחכות עד שתהיה זכאי לתואר, אין דרישה לניסיון בעבודה במסלול הזה. אני הייתי ממליץ שתסיים את התואר הראשון ותבוא להשתלם בתחום בקנדה, כי לניסיון ישראלי בעבודה לא תהייה הרבה משמעות לקריירה קנדית (בתנאי שאתה לא חייבך את הניסיון הזה כדי לצבור את 67 הנקודות)

למעלה