שלום, שאלה..

pasiava

New member
שלום, שאלה..

אני בלהקה עם חברים שלי(עשינו עד עכישו רק 5 חזרות שאגדיר אותן כבינוניות) בתפקיד המתופף, שזה ממש סבבה וכל חזרה זה כיף, אבל יש בעיה אחת: לפעמים נדמה לי שאני היחיד שאיכפת לו מהלהקה. אני לוחץ על כולם לעשות את החזורת, מנזה לתאם עם כולם וגם נהנה לדבר על זה מחוץ לחזרות(אנחנו כולנו מאותה כיתה). הקטע של הדיבור זה באמת חפיף כי אולי פשוט אני אוהב לדבר על מה שאני עושה מחוץ לביה"ס והם לא, אבל קצת מפריע לי הקטע שאני מרגיש שאני צריך לבקש שנעשה חזרה ולפעמים קצת לא נעים כי כאילו זה כל מה שמעניין אותי ולהם יש עוד חיים חוץ מזה... שלא תבינו לא נכון, בחזרות יש עבודה מצויינת ואני נשמעים לדעתי פצצה... עוד בעיה שיש לי זה שאני לא יכול לדחוף אותם בכך שאני אומר הלחנתי וחיברתי שיר חדש, כי אני בתפקיד התופים ולא יודע להלחין. דווקא לפעמים יש לי מוזיקות בראש, אבל אני לא יודע מה לעשות איתן. ועוד בעיה אחרונה, יש לנו עוד שני ילדים בכיתה שכנראה נראה להם מגניב הרעיון של להיות בלהקה ורוצים גם להצטרף. הקטע שהם לא מנגנים על כלום אז הם רוצים תפקידים של קולות. אחד מהם ביקש להיות קול רקע והשני להיות סולן... זה שביקש להיות קולות רקע אמרנו(יותר נכון חשבתי לעצמי, כי לא יצא לי לדבר עם השאר על הנושא) מילא, כי הוא לא מפריע וגם ככה התפקיד שלו לא חשוב. אבל השני ביקש להיות סולן, וכבר יש לנו סולן שלטעמי שר ממש יפה, וליד השני אין יכולות שירה מדהימות שכאלה, אין כריזמה סוחפת, אין מראה מהמם, אין לו כלום! הוא סתם עלוקה מעצבנת! הקטע שאתם צריכים להכיר אותו, הוא ילד כזה שחושב שהכל מגיע לו ומנסה להידחף ולא מבין מתי הוא לא רצוי. הזמנו את שניהם לחזרה האחרונה מלפני יומיים. ילד קולות הרקע דווקא היה ממש בסדר והציע רעיונות איך לשפר וזה היה נחמד, אבל השני ממש רק הפריע ועוד בכוונה. ביקשו שיפסיק והוא לא, כי הוא גם טיפוש מציקן שכזה, שיציק יותר אם יבקשו שיפסיק. בקיצור הוא רק מפריע ולא מוסיף. מה אני עושה איתם? קרה לכם שניסו להעתלק לכם ללהקה אנשים לא נחוצים? מה עשיתם? קצת זיבלתי לכם בראש ואני מצטער, אבל מקווה לקבל פה תשובות שאני מייחל להן. תודה רבה רבה לעונים

מאורי6

New member
קרה לי

שאנשים שלא היו רצויים ניסו לדחוף את עצמם... אפילו אנשים שבלי קשר אהבתי וכיבדתי אבל לפעמים אין ברירה וצריך להיות מקצועיים- אני לא אדפק כדי לא להעליב מישהו. אפשר כמובן לעדן את הדברים וזה די מכוער להגיד "אתה מציק ואנחנו לא רוצים אותך" כשאפשר פשוט להגיד "כרגע טוב לנו בהרכב הזה... אם נצטרך נבקש מכם". אם תרגיש עוד הרבה זמן שאתה צריך לדחוף אותם כמעט בכוח לחזרות עדיף בעיניי שתצטרף או תקים הרכב אחר שבו יותר יהיו חדורי התלהבות.... אם ככה להקה מתחילה אז מה מחכה לה?! ההצלחה לא דופקת סתם על הדלת.... צריך להתאמץ בשבילה...א=נ=ר=ג=י=ו=ת!!

מרי לי

New member
שמע, כמה שאתה משקיע

זה בסופו של דבר מה שתקבל, אם זה לא בראש שלהם לעשות חזרה, אז תמיד יהיו כאלה שכן ירצ, ומוזיקאי אמיתי, תגיד שאמרו לך את זה בפורום, החיים שלו זה מוזיקה, אצלי אישית, לא בא לי לעשות חזרות רק אם אני יודעת שאבוד לעבוד עם האנשים האלה, או שאין השראה, או שאני צריכה להתנתק רגע ממוזיקה כדי לקבל רעיונות חדשים, השראה וכו' מחוץ למוזיקה לכתיבת מוזיקה תשב ותדבר אתם, ותבין מה הבעייה, בקשר לחברים שלכם שמצטרפים, שמע, אל תגיד מילא, מה שלא מתאים לך, תגיד לא, תגיד לחברים שלך, שלא יבינו לא נכון, אם בא להם שיבואו ויעשו חזרה אתכם ואתם, כלהקה מגובשת תחליטו אם לקבל אותם או לא. ואם אתה פוחד להרוס אתם את היחסים, אז תגיד להם שלא יבינו לא נכון, אבל לא. לא הכי פשוט, אבל כמו שאומרים:"IT'S AS SIMPLE AS YOU NAKE IT"

pasiava

New member
אני יודע שזה נשמע פשוט

אבל שניהם חברים מאוד טובים שלי... מצד שני, אני חושב שבשלב כלשהו גם הם וגם שאר חברי הלהקה יבינו שהם לא נחוצים. אם לא, אני אדבר עם השאר ונחליט מה לעשות. תודה רבה לשניכם

מאורי6

New member
חברים זה אחלה....

אבל... אתה מבין לאן אני חותרת ולצערי אני בטוחה שאני צודקת:( הייתי שמחה לשתף את כל החברים שלי בכל דבר שאני עושה.. ובכל הזדמנות שאני יכולה אני מפרגנת לחברים המוכשרים. אני לא יכולה להרשות לעצמי ללכת על פחות מהטוב ביותר בשביל להשאיר איזה חבר שלדעתי לא טוב מספיק.... נותנים הזדמנות אחת...שתיים... אם אני רואה שלא הולך אין שום סיבה להשאיר את זה עד שיקרה משהו שיפוצץ את הכל... בהצלחה בכל מקרה:)

Ervy

New member
כולם כתבו כל כך יפה אז אני רק אוסיף

לגבי המוסיקות שבראש שלך- שאתה רוצה לכתוב ולא יודע איך. אז ככה: דבר ראשון כשבאה לך אחת כזאת תדאג להקליט אותה- תשיר אותה לעצמך במיקרופון למחשב בבית ושמור. כשיתגבש לך משהו תוכל לשבת עם אחד המוסיקאים האחרים- קלידן, גיטריסט או מי שלא יהיה, אחד שיש לו סבלנות, וככה תוכל לפתח את זה איתו. אם זה יהיה טוב תציעו את זה לכל הלהקה. בהצלחה לך!

מאורי6

New member
יואו בדיוק מה שבאתי להוסיף:)

אני כותבת שירים אבל לא מלחינה וכשיש לי ככה מוסיקה בראש אני פשוט יושבת עם מישהו שמבין וזורם איתי פחות או יותר באותו ראש ושרה לו פחות או יותר איך אני רוצה שזה יראה...

מרי לי

New member
כן, אני הקלטתי משהו שהיה לי במיקרופון של

האינורנט...
וזה יצא כ"כ טוב.. (לא מבחינת איכות
) ועכשיו כשניסיתי להקליט את זה עם NT4 של RODE אז האיכות מן הסתם היתה מעולה אבל כבר לא היה לי כ"כ הרבה השראה כמו אז והרגישו את זה, אז עכשיו אני אביא חברה שתבוא במיוחד מירושלים כי היא היחידה שאני סומכת עליה לשיר את זה איתי, ואקליט שוב כמו שצריך... עדיין קשה שלא לשמוע בהקלטה כמה השראה הייתה לי באותו לילה

sok777

New member
אין פשרות

אתה לא תדפק בגלל טוב הלב שלך. תגיד להם שזה לא אפשרי. ככה זה אין פשרות. זה לא עניין של חברים זה עניין מקצועי. תגיד להם שאו שמתאים לך ככה וטוב לכם או פשוט שאתה לא רוצה. באמת שאין להם זכות לקבוע לך כלום. בקשר לחברים האחרים, דבר איתם על זה ותגיד להם איך אתה מרגיש ושאם הם סתם משחקים ולא באמת רוצים אז עדיף שלא תעשו את זה ושלא נעים לך כל פעם להרגיש כאילו אתה מנג'ס להם. בקשר לראשון, יש לי חבר מתופף למשל. פעם, ביסודי ניגנו יחד מדי פעם ואמרנו שנקים להקה יחד. אבל הוא לא משקיע. הוא בכלל לא מתאמן. וזו זכותו. עכשיו הקמתי להקה עם מתופף אחר ואז סיפרתי לו על זה והוא מאוד נעלב ונפגע אבל זה טיפשי כי הוא בחר להפגע. הוא אמר לי שהוא נפגע וחשב שהוא "המתופף שלי". אז אמרתי לו שהוא המתופף של עצמו ושהוא לא משקיע ושזו זכותו אבל אני לא יכול ככה. אין ברירה.

למעלה