שלום - שאלות בנוגע לתואר שני

boringvered

New member
שלום - שאלות בנוגע לתואר שני

מסרתי טפסי הרשמה היום... ויקח זמן עד שאני אדע מה מצבי - יש עוד מישהו שנרשם מאוחר? מה עושים במצב כזה - האם ניתן להירשם לקורסים לפני שמקבלים תשובה? ואיך אני אדע אם אני צריכה ללמוד אנגלית וכמה שעות אם פספסתי את המועד של בחינת המיון? ו - אם אני כבר עובדת למעלה מ- 6 שנים בתמיכה במחשבים, ובעלת הסמכה לא אקדמית בתחום - יש סיכוי לקבל פטורים מחלק מקורסי ההשלמה לתואר שני, לבעלי תואר ראשון שלא בלימודי מידע? הסתכלתי היום על פירוט הקורסים הנ"ל ויש שם דברים שהם בשבילי ... בדיחה - היינו, ללמוד לשמור קבצים ולכווץ אותם, רק בתור דוגמא... מה הסיכויים להתקבל לניהול ידע? יש הרבה ביקוש? בכלל - יש הרבה ביקוש לתואר שני בתחום? ושאלה אחרונה - בידיעון של האוניברסיטה הציון המינימלי לקבלה לתואר שני הוא 85, אבל במסמכים באתר של המחלקה הציון הוא 87 - מה נכון? תודה ומתנצלת על שלל השאלות. ורד

dawn35

New member
גם אני נרשמתי מאוחר

לתואר שני-לפני איזה שבוע שלחתי את הטפסים התקשרתי היום-והודיעו לי שהתקבלתי (ישששש!) ושלגבי הרשמה לקורסים-אקבל הזמנה בדואר להגיע לאונ'. אי-אפשר בתואר שני להרשם באינטרנט-רק לראות את הקורסים. אגב אני נרשמתי למידע חברתי-ביביליותרפיה. בהצלחה!

boringvered

New member
תודה -

ומה עשית לגבי בחינת המיון באנגלית? את שני המועדים פספסתי... ורד

אלאר

New member
ומה לגבי בחינה בסטטיסטיקה....

גם בחינה זו - לפטור מסטטיסטיקה - התקיימה כבר.

boringvered

New member
אני מודה שכאן אני בטוחה ששום בחינה

לא תעזור... ככה שאני אעשה את הקורס... אבל באנגלית הסיפור שונה לגמרי... במיוחד כשמודגש שחייבים לגמור את זה בשנה הראשונה... ואין לי מושג כמה שעות, אם בכלל, אני אצטרך לעשות. ורד

אלאר

New member
השבוע יש מפגש במחלקה, לתואר שני

תוכל לנצל את ההזדמנות, לדבר עם סגל המחלקה על העיניין הזה.

chain1

New member
תשובה

1. לא ניתן להירשם לקורסים עם לא קבלת תשובה על מעמדך. אבל את יכולה לבקש אישור מראש המחלקה לבקר הרצאות. 2. לא חובה ללמוד אנגלית בשנה הראשונה, אני למדתי בשנה השניה. בכל מקרה תגשי למחלקה לאנגלית כשפה זרה, ותבררי אם את חייבת ללמוד אנגלית. במידה וכן, תעשי מיון בשנה הבאה. 3. נראה לי שציון מינימלי הוא - 87. אבל כמה שאני יודעת הם מקבלים גם אנשים עם ממוצע נמוכה יותר. בהצלחה!

boringvered

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתודה ועוד שאלות.

דברתי עם המזכירות ואמרו לי שיטפלו בנושא אם עד ה- 26 לחודש לא תהיה תשובה. באמת אמרו לי שאפשר ללמוד את האנגלית אח"כ. ו- לפי המזכירות הציון אכן הוא 85, אבל המגמות בפנים דורשות ציונים אחרים - לפחות ניהול ידע דורש ציון גבוה. - שאלות נוספות - 1. מה אופי בחינת המיון באנגלית? מה בוחנים שם? 2. מה לבחור... יש לי כעקרון הרבה ידע בתחום המחשבים ובניית אתרים, ואני מרגישה שאני די תפורה על "טכנולוגיית מידע" - אבל - כשמסיימים את התואר - מה הולכים לעשות עם זה? האם הופכים להיות מנהלי תוכן בחברה או מנהל מערכות מידע? או שזה יותר שייך ל"ניהול ידע". לעומת זאת - האם אני מציגה את עצמי בקו"ח כמידענית - או כמומחית בטכנולוגיית מידע? כשנרשמתי, בעיקר חשבתי על הפן המידעני של חיפוש ואיסוף מידע או עבודה בספריה, אבל כשקראתי על טכנולוגיית מידע, ראיתי שזה תפור עלי עוד יותר... בכלל מצאתי את זה מוזר שהתואר הזה שייך למדעי הרוח כשיש לו פנים ממש טכנולוגיים ובכלל לא רוחניים... סליחה על כל השאלות... ותודה! ורד

אלאר

New member
לגבי המבחן באנגלית

בחלק הראשון יש שני מאמרים ("UNSEEN"), מהם צריך לבחור אחד. צריך לקרוא, ואח"כ לענות על כמה שאלות (חלקן סגורות, חלקן פתוחות). בחלק השני - כתיבת "חיבור" על נושא מסויים, שקשור למאמר מהחלק הראשון. החיבור אמור להתייחס למאמר, אבל גם לפתח טיעון חדש, לפי הבנתך את הנושא.

chain1

New member
דוגמאות לבחינת מיון

פה את יכולה למצוא את המידע הקשורה במבחן מיון וגם את הדוגמאות: http://www.biu.ac.il/HU/ef/home/efl.html

boringvered

New member
תודה!

לפחות בעיני זה נראה עכשיו הרבה פחות מדאיג... לעומת זאת עכשיו אני מוטרדת מדברים אחרים...

למעלה