שלום, שאלות רגע לפני העלאת אתר לאוויר:

orlogin

New member
שלום, שאלות רגע לפני העלאת אתר לאוויר:

בתור מתכנת, אני מציע שירותים כעוסק פטור, ללקוחות הייטק דרך אתר יעודי שהשלמתי את בנייתו: - כותרת האתר (שיכולה להיקרא גם לוגו אני מניח) אינה שם החברה שלי, אלא יותר סלוגן שמצביע על השרות, למעשה איני חברה אלא עוסק פטור, האם זה חוקי להשתמש בכותרת כזו, או האם כותרת זו יכולה להחשב חס ושלום התחזות לחברה? (לא כתוב בע"מ או שמה של חברה קיימת או דבר דומה) - כדי לתת לעצמי קצת יותר קרדיט, אני כותב בהצגת השירות, "אנחנו", ולא "אני", כך שאפשר להסיק שנותני השירות הם מערך של עובדים, האם זה בסדר חוקית? סך הכל אני אישית מרגיש ש"אנחנו" זה אני והכלבה שלי שתומכת בי בשעות העבודה
כך שמבחינה מוסרית אני מרגיש עם זה בסדר גמור, השאלה האם חוקית זה בסדר. - האם כדאי בתחתית האתר לכתוב משהו כמו "כל הזכויות שמורות" או דבר אחר? סך הכל לא משנה לי אם יעתיקו תכנים מהאתר, אבל אולי ישנה איזה שהיא "הגנה חוקתית" שכדאי לכתוב בתחתית העמוד בכל זאת? בברכה רבה, orlogin

תשובות

1. לא כל כך הבנתי, מה הקשר בין לוגו להתחזות. אתה כותב באתר שהאתר הוא של חברה או לא? אם אתה לא משתמש במילה חברה או בציון בע"מ, למה אתה דואג שהכיתוב שלך עלול להטעות? אם תסביר, אולי אבין אותך. 2. אני דווקא בדעה הפוכה מדעתך, אני חושב שמבחינה חוקית זה לא מגיע לכדי אי חוקיות אך מבחינה מוסרית, דעתי שונה מדעתך. אבל זו רק דעתי, לא משהו חייב. המצג שלך עלול להפוך לעוולה ברגע שהמידע שתמסור יהיה כוזב. למשל, אם תכתוב שבעסק שלך מועסקים X עובדים כשלמעשה נתון זה כוזב, זה כבר משהו אחר. העניין הוא שהיום כולם עושים את הדברים האלה. לא נתקלתי במקרים שבעלי עסקים קטנים נתבעו על כך שהציגו את עצמם כבעלי עסקים יותר גדולים. בסופו של דבר, תביעות יש איפה שיש נזקים. אם תסבפק את השרותים שתתחייב עליהם, מי ירצה לתבוע אותך? אם הלקוחות שלך יהיו לא ישרים, אולי לא ישלמו לך, אז אתה דווקא תתבע אותם. 3. זכויות היוצרים לא תלויות באזהרות, אבל בהחלט כדאי לכתוב אזהרות, כדי שבבוא היום, אם תחליט לתבוע מישהו על הפרת זכויות היוצרים שלך, תוכל להתמודד ביתר קלות עם הגנת המפר התמים.

orlogin

New member
תודה רבה

בנוגע ל-3: "כל הזכויות שמורות לאתר (שם האתר) 2007" זה אידיאלי?

למעלה