שלום, שאלתי היא לפי המאמינים

notimportant

New member
שלום, שאלתי היא לפי המאמינים

ברבי מלובביץ כמשיח ישראל? כלומר על פי אילו מקורות? נבואות מהתנך? מדוע הגישה היא כי זה הוא ולא אחר.... ? (כמובן ששאלתי היא לצורך הבנה וידע בבלבד ולא בכדי להתריס כנגד הדברים שיאמרו , סה,כ אני בהחלט חושבת כי מלובביץ היה אדם חכם מאוד ... אך לא מבינה מדוע החליטו כי הוא המשיח.)

arriy80

New member
שאלה לחב"ד

שאלה זו עדיף שתפני לאתר חב"ד, או שתגשי לבית חב"ד ושם יתנו לך חומר. היו רבים שהתגדו לגישה זו כמחליטה מי המשיח.

tamarhp

New member
מסכימה אבל

זוהי דעתך (ודעתי) והוא חיפש את המקור לדבר, ולא את דעתנו האם מדובר באמת או לא.

notimportant

New member
אני רק רוצה לדעת מבחינה טכנית

מה קושר אותו (על פי מאמיניו) לזה שהוא משיח ישראל... על פי אילו מקורות או נבואות הם מסתמכים- לא אם הדבר אמת או לא זה כבר עניין של אמונה ואין על מה להתווכח בנושא.. לא אפנה לחב"ד משום שתשובותיהם עלולות להשמע קצת "מסיונריות" ולא בהכרח ייתנו לי תשובה- אז מי שיודע אשמח לתשובה.. תודה מראש

tamarhp

New member
אני לא חב"דניקית

ומתנגדת לשיטה שלהם - אבל אני חושבת שאין להם מקורות, אלא זה משהו שנוצר עם הזמן ובעיקר מהרגש. אני מעתיקה מויקיפדיה: בראשם של חסידי חב"ד עמד במשך שנים רבות, החל משנת 1951, רבי מנחם מנדל שניאורסון, האדמו"ר השביעי לשושלת חב"ד מאז היווסדה, הידוע בכינוי "הרבי מלובביץ'". מאז עלותו על כס הנשיאות, התרחבה והתפתחה החסידות מאוד, והפעילות הפכה להיות חובקת עולם. הרבי הביא לעבודה ועשייה של קירוב לבבות, באמצעות שליחת אלפי שלוחים הפזורים ברחבי תבל. הרבי נפטר בשנת 1994. פטירתו היכתה בהלם את חסידיו, שחלקם ראו בו משיח ומיעוטם סבור כי הוא עדיין "חי ממש". בשנת 1996 פרסמה "מועצת הרבנים של אמריקה" גילוי דעת שבו הוקיעה את המשיחיות של חב"ד. כתגובה לכך פירסם הרב אהרן סולובייצ'יק מכתב שבו הוא אומר שהאמונה שהרבי הוא המשיח העתיד להתגלות אינה מהווה כפירה. בשל אמונת חלק מהחסידים שהרבי מלובביץ' "משיח", כונתה חסידות חב"ד בפי מנהיג הליטאים, הרב שך, "הכת הקרובה ביותר ליהדות". בעת שהרב שך יצא חוצץ נגד המשיחיות של חב"ד, בשנת 1988, עוד לא הגיע "פולחן" המשיח סביב הרבי לרמה שבה הגיע בשנים שלפני פטירתו. בערוב ימי הרבי, בזמן מחלתו, הפכה הקבוצה המאמינה במשיחיותו לדומיננטית [1]. הרבי עצמו התבטא בחריפות כנגד עיסוק פומבי במשיחיותו וגרס שעניין זה מרבה מחלוקת שלא לצורך [2]. את עצם היותו משיח הוא לא אישר ולא שלל. אחר מותו של הרבי התפלגה חב"ד לשתי קבוצות. קבוצה מתונה שהשלימה עם מותו וקבוצה "משיחיסטית" המכנה את הרבי "מלך המשיח שליט"א" ומצפה להתגלותו המהירה. גם היום פונים חלק מהחסידים אל הרבי באמצעות כתיבה ו"השתטחות" על קברו, בכל דבר רציני בחיים, כגון נישואין, בעיות רפואיות, עבודה, מקום מגורים וכדומה. תוך התחזקות במילוי הוראותיו הרבות. ישנם חסידים המנסים ליצור קשר עם הרבי באמצעות ספרו אגרות קודש. מאחר שנהוג בכל תנועה חסידית שהרבי הוא האישיות הדומיננטית והרוח החיה של התנועה, שעל פיו ישק כל דבר, העובדה שחסידי חב"ד לא מינו אדמו"ר חדש מעידה על השבר הגדול, או על האמונה הגדולה, של תנועה זו. לאי מינוי היורש תרמה גם העובדה שלרבי לא היו ילדים ולא היה לו לפיכך ממשיך טבעי.

tamarhp

New member
ואולי עוד משהו -

הרבי מליובאוויץ דיבר כל הזמן על הגאולה ועל כך שיש להתכונן לגאולה, ויתכן שבגלל זה - כאשר נפטר, הדבר הראשון שהיה לחסידים בראש זה הגאולה והמשיח.. http://www.chabad.org.il/Articles/Articles.asp?CategoryID=203 בכל מקרה אם זה מעניין אותך - לדעתי תנסה בכ"ז לשאול באתרים / פורומים של חב"ד ופשוט לנסות להתעלם מה"מטיפנות" שאולי תקבל שם, ולסנן את מה שרלוונטי לגביך :)

למעלה