שלום, שאלת כשרות

כמהאפשר

New member
שלום, שאלת כשרות

שאלת כשרות..
יצא לי לצפות באחת מתכניות הריאליטי בטלוויזיה(דיון טמאה לעצמו).

בתכנית, מתמודדת דתיה ובעלה עוטה כיפה שחורה-
התבקשו לאכול אשך של שור ועיניים של פרה.

אני יודעת שאשכים זה כשר,
אבל יודעת גם שבשר נא הוא לא כשר.

האם אשך של שור ועיניים של פרה, בצורתם הלא מבושלת, יכולים להיות כשרים איכשהו?

שאלה שניה-
הצילומים התרחשו בין השאר ביום שישי, בין השאר בשעת קידוש ולאחר מכן בערב שישי ושבת.
האם יכל להיות לזה היתר מרב בנימוק כלשהו?

לא נראה לי ששאלו רב..

ואין לי סיבה להצדיק סריטה במוח גם עם מעליו יש בד כלשהו בצבע כהה..

כמהאפשר

New member
באמת?

אוי, זה עצוב לשמוע.
ולשאלות שלי- האם שני אלו כשרים, והאם הם כשרים בצורתם הלא מבושלת?
ז"א, אולי הספק שלי הוא מחוסר ידיעה בכלל?

החברה הללו נראים בסדר גמור, דתיים ו.. בכלל, זה לא המקום שלי לקבוע את מידת הדתיות שלהם.
האמת היא שהצילומים בקידוש ויום שישי, בהמשך בשבת מאוד הפריעו לי.

כמהאפשר

New member
(בעיקר מפני שכאשר צפיתי לפני כמה שבועות

במחשב בתכנית אחרת, עם זוג דתי אחר-
ראיתי שאכן הצילומים הופסקו בשבתות וזה הודגש בכל פעם, הייתה תמיד הדגשה על אוכל כשר,
על שמירת עיניים, שמירת נגיעה מצד שניהם,
וויתור על משימות ובכלל- כל ההווי שלהם היה אחר..)

golan heights

New member
תשובות

אשכים למיטב ידעתי זה כשר,
עיניים לא נראה לי וגם לא נראה לי שזה בכלל אכיל... אבל לא יודעת ועדיף שאחרים יענו.
בכל אופן, מותר לאכול בשר נא.

בעניין הצילומים בשבת זה אסור ומן הסתם הפרסום והתהילה העבירו אותם על דעתם. כמו שנאמר לא המעיל מועיל ולא הכובע קובע. אז מה אם יש להם כיפה על הראש, זה לא אומר שום דבר על מה שיש בתוך הראש. חצי מהמדינה הזאת עם כיפה. והראיה כל אלה שרוצחים אונסים גונבים ויום אחר כך בבית משפט שמים כיפה על הראש וגורמים לחילול ה' עצום. הקשר בינם לבין הכיפה הוא רחוק שמיים וארץ.
בקיצור לא מייצגים.
וכמו שכבר לימדונו רבותינו אם אתה רוצה לדעת מהי דעת התורה בעניין מסויים - תראה מה עמי הארץ עושים, ותדע שדעת התורה היא ההפך!

כמהאפשר

New member
תודה על התשובות.

אני חולקת עליך בדיעות האישיות, אבל תודה על התשובות ההלכתיות.

golan heights

New member
"2 יהודים - 5 דעות"!

כמהאפשר

New member
חח, אוי זה משפט שכל כך היה מתאים לסבא שלי

לומר!

וזה נכון:) העיקר למצוא משהו לדון עליו, ב"ה:)
לא את כולם פרסים ופרסום מעבירים על דעתם. אם כי, אתה צודק. זה פיתוי ופיתוי לא פשוט. צריך לדעת לפני שהולכים למקום כזה מה החולשות שלך ולבדוק עם עצמך טוב טוב האם אתה מוכן לזה נפשית ומוסרית.
מה אתה רואה מול עצמך, מה מנחה אותך, מה מוביל אותך ומה המטרה.

ובסופו של יום- כולנו נופלים, כולנו עושים טעויות.
אני חושבת שהשאלה- מה עושים עם זה, האם לומדים מהדברים.
קשה לומר "לא" לפיתוי. קל לחשוב שאנחנו חכמים, חזקים, מוכנים.
וקשה להודות שטעינו. בני אדם פחות סלחנים מקב"ה.

לצערי המשפט שלך נכון. הכיפה ואורך החצאית מזמן לא מעידים על דבר-
וזה צורם לי דווקא בגלל הזילות והביזוי שזה עושה ליהדות, לתורה, למוסר, לערכים של הדת.
גם אנשים שעושים פשעים "בשם התורה" או אנשים שמנבלים את הפה ומתבטאים בחריפות והם כביכול "דתיים" לא עושים שירות טוב יותר לקב"ה וליהדות, בעיניי.

סורי, נגעת בנקודה כואבת..

golan heights

New member
נקודה כואבת לכולנו.

לכן אין בנינו בכלל חילוקי דעות. את כותבת בדיוק את מה שאמרתי (ואני בת, אגב).

לא התכוונתי שהם בכללי אדמורי"ם וה15 דק' תהילה שיכנעו אותם לזרוק את הכל לפח ולעבור על עבירות מהתורה,
אלא שלכתחילה הם חלשים במצוות, יכול להיות שהם בכלל מתחזקים או סתם מסורתיים או כל דבר אחר (ואין לנו מושג, אנחנו לא בקרביים שלהם) ולכן ככה זה נראה בטלוויזיה וככה אנשים שופטים את הדת. לצערנו הרב.

פורים שמח יקירה.

כמהאפשר

New member
תודה. שני הדברים? בצורתם הנאה?

תוכלי אולי למצוא קישור(לא הצלחתי, ניסיתי למצוא. מצאתי על האשכים, אבל לא נאים).
פשוט מצאתי התקפה עליהם וכל מיני השמצות שם על דתיים וכו'..
מאוד קשה לי לקרוא את זה.

לגבי הצילומים בשבת אני מעדיפה לא להתייחס, אני לא יודעת מה השיקולים של כל אחד ואחד.
אבל קשה לקרוא השמצות על זוג עוטה כיפה.

אופירA

New member
מנהל
השמצות גם על חילוניים ועל כל אדם - קשה לקרוא

אין איסור לאכול בשר לא מבושל.
יש איסור לאכול דם, לכן לפני שמבשלים את הבשר מכשירים אותו באופן שמוציא ממנו את הדם שייצא ממנו בזמן הבישול ללא הכשרה.
אבל אם לא מבשלים את הבשר ולא יוצא ממנו דם - למעשה מותר לאכול.
השאלה אם יצא ממנו קצת דם, ומה דיני ההכשרה לגבי איברים מהגולגולת (שהיא אחד האיברים שיש בהם כללים מיוחדים להכשרה) - וכמובן שאינני יודעת את ההלכות במקרה זה, כך שאם יש דינים שלא נשמרו במקרה של שני האיברים האלה, אז אכילתם בצורה זו אינה כשרה.
אבל אם הבשר הגיע מבהמה כשרה וידוע שכל דיני הכשרתו נעשו כראוי - אין בעיה של כשרות המאכל לאכול בשר חי זה.

אם זה טעים? אם זה מתאים למאכל אדם? אין לי מושג... אין קשר לטעים או לראוי למאכל אדם. אבנים או קליפות ביצים אינם טריפות למאכל, הן פשוט לא ראויות למאכל.
אז אולי העיניים לא ראויות למאכל, אין לי מושג בנושא קולינרי זה, אבל אין פה בשר טריפה, אם התקיימו כל הדינים הנחוצים (שאינני יודעת אותם, ואיננו יודעים אם התקיימו במקרה הנדון).

אופירA

New member
מנהל
ואם מדובר במעדן העשוי מבשר נא קצוץ

לא עיניים או אשכים, אלא בשר נא המתובל ומוכן בצורה טעימה - גם הוא אסור באיסור "בל תשקצו"?

למעלה