שלום.. שוב אני צריכה את עזרתכם

TheLilo

New member
שלום.. שוב אני צריכה את עזרתכם

קודם כל תודה על שעזרתם לי בפעם הקודמת. עכשיו הבעיה היא אחרת. היום היה היום הראשון של הקייטנה בה אני מדריכה.. אני מדריכה כיתות ב'-ג' והיה על הפנים יחסית. מצד אחד יש את האלה שלא רוצים לעשות כלום וכל משחק שמציעים הם לא רוצים לשחק ולהשתתף שזה אני לא מבינה אז למה הם באים לקייטנה. מצד שני יש אתה האלה שאוהבות את המדריכה וכל הזמן נדבקות אליה ורוצות להחזיק לה יד ואז יוצא מצב שארבע בנות רבות על שתי ידיים של המדריכה וכבר היה מכות היום ביניהן. מצד שלישי חניכים לא שמים עליך ולא מקשיבים למה שאתה אומר ומתחילים לטייל להם ברחבי הקייטנה ואי אפשר להשתלט עליהם והם גם לא מוכנים להיות "עוזרי מדריך". בקיצור אני לא משתלטת על הקבוצה שלי. איך למשוך את תשומת לבם יותר אליי? לגרום להם כן להקשיב לי? לגרום לכל החניכים לרצות לשחק ולא שתמיד יהיו חילוקי דעות בקבוצה. אשמח לקבל עצות מבעלי הנסיון מבניכם. תודה.

לילו יקרה

קודם כל, בהצלחה בקייטנה. אל תרגישי רע עם עצמך, בכל קייטנה ובכל קבוצה יש תמיד את החניכים ה"טובים" ואת החניכים ה"פחות טובים". ילד שמגיע לקייטנה לא תמיד מגיע מבחירה. לפעמים ההורים עובדים וזה פתרון מצויין לשיםאת הילד בקייטנה. אם יש לך חניגים שלא רוצים לשחק משחק אני אוהבת ללכת בשיטת ה"לא רוצה- לא חייב" פשוט מאוד, אם חניך אינו מעוניין לשחק אל תלחצי. תנסי לשכנע בהתחלה ואם זה לא הולך אלתלחצי ותראי כשתתעלמי ממנו במהלךהמשחק הוא יקום לבד. בנוסף את צריכה להבין שילדים בגיל הזה מאוד פעלתניים ומחפשים המון משחקים שיאתגרו אותם. מידי פעם תנסי לתפוס אותם במצב רוח טוב (לפעמים בבריכה, או באוטובוס) ולדבר איתם אחד על אחד. תנסי לראות מה באמת מציק להם. בהצלחה

למעלה