שלום.. שוב אני:)

HBSFC1

New member
שלום.. שוב אני:)

מה קורה.... יש לי כמה בעיות בינתיים שמקשות עליי להמשיך.. יש לי מטרה תוך כמה חודשים להביא לבטן שטוחה.. אני לא שותה מיצים מקצץ בקלוריות ועושה ריצה 3 פעמים בשבוע עושה ריצה של 2-3 ק"מ. אני התחלתי לפני כ-3 שבועות, ואני עדיין לא רואה שירדתי כל כך.. אתם יודעים אולי מה יכולה להיות הבעיה..? עוד שאלה קטנה.. השבוע התחלתי לעשות לפני אימון הריצה את כפיפות בטן ושכיבות סמיכה_עשיתי איזה 5 דק' מתיחות..), אולם כעבור יום אחרי בערך אני מרגיש שחלק גדול בכתפיים בצד של החזה תפוס לי כבר יומיים.. מה גם שאחרי שעשיתי שכיבות סמיכה הרגשתי שהידיים שלי כאלו כבדות.. מישו יודע אולי מה הפתרום לכבדות בידיים ולכך שהשרירים נתפסו לי?

חן M

New member
HBSFC1

הבעיה אצל רוב המתאמנים שהם בונים על תוצאות לטווח הקצר.... 3 שבועות זה כלום של זמן... -זה שעשית 5 דק' מתיחות זה לא אומר שזה יפחית מכאבי הכתפיים משום ש: -ביצעת תרגילים כנגד משקל גוף,בתרגילים אלו העומס הוא עצום למתחיל... ואז אינך מתאמן לפי עיקרון של אימון הדרגתי כך שמה שקורה הוא שהשרירים נתפסים בצורה שאינה מתאימה למתאמן מתחיל.

HBSFC1

New member
חן

אולי זה נכון בעניין של הזמן.. אני לא יתייאש אבל השאלה אם זה באמת מוקדם שלושה שבועות? או שאתה אומר כדי לא לגרום לי לוותר... בפעם הראשונה שעשיתי את התרגילים זה היה בכמות סבירה כזו.. 25 כפיפות בטן ב-4 סטים, ו10 שכיבות סמיכה ב-4 סטים(בזה אני גרוע...) החזרות ומס' הסטים הוא סביר לטעמי.. אם זה לא טוב תקן אותי להבא.. היום דרך אגב אני גם מתכוון להתאמן, השאלה האם אני צריך לתת לשרירים התפוסים להשתחרר או שבכל זאת לחזור על אותם תצרגילים הנ"ל? תודההה

חן M

New member
המלצתי אליך:

בהיבט של תרגילי כח : תירשם לחדר כושר... הסברתי לך בהודעות קודמות מדוע התרגילים שאתה מבצע אינם נכונים... להזכירך : הדרגתיות!!![4 סטים לתרגיל בו אתה מבצע אותו כנגד משקל גוף זה לא הדרגתי] וחוץ מיזה שאינך מגוון באימון ואתה מבצע רק תרגילים שהם מוגבלים לחלק קטן מהגוף... שלושה שבועות ואני חוזר על עצמי זה לא המון זמן של אימון... אנשים מתאמנים שנים בכדי להגיע לתוצאות... ומגיעים אליהם כש- הם מתמידים ומקבלים הדרכה ע"י אנשי מקצוע מוסמכים ולא בונים בעצמם תכניות על סמך מידע זה או אחר...

HBSFC1

New member
תגובה:)

קודם כל תודה רבה על תגובותיך.. באמת! עכשיו בקשר למה שאמרת.. כמה דברים- - אתה באמת צודק בקשר לסטים ולהדרגתיות... אני יפחית קצת וייעלה לאט לאט ברמה.. - ציינת בהודעתך כי לא מגוון מבחינת תרגילים לשאר חלקים בגוף.. יש לך אולי לינק לאיזה אתר שיכול לעזור לי לתרגילים שאני יכול לשלב לשאר חלקי הגוף כדי זה יביא לגיוון מסוים באימון שלפני הריצה... - האמת אני נמצא בקשים כלכלים שלא כל כך מאפשרים לי לשלם את המחיר הכבד של חדרי כושר.. יש אולי דרך אחרת להתייעץ עם מדריך מבלי לשלם כל כך הרבה?.. תודה מראש, איציק

חן M

New member
אני מאמין שכן...

הסתכלתי בכרטיס שלך וראיתי שגילך הוא 17 אז אני משער שאתה לומד בתיכון... אתם כבר ניכנסתם לחופש... אך בכל זאת נסה לדבר עם מורה הספורט של התיכון אני בטוח שהוא ישמח לעזור... אוכל לתת לך קישור אך זה יהיה חוסר אחריות מצידי לתת לך קישור כלשהו ללא הסבר משום שרוב התרגילים שמתבצעים ומודגמים שאתרים השונים אינם מתבצעים באיכות ביצוע מדוייקת וגם אם כן אתה צריך להבין שלכל אדם צריך לתת דגשים שונים בכל תרגיל מה עוד שצריך לדעת באיזה סדר לבצע תרגילים וכמה תרגילים אתה צריך באימון וכמה סטים וכמה חזרות וכמה מנוחה בין סט לסט.. וכו'... אם אתה מעוניין לקרוא עוד בנושא קרא מאמרים שיש בפורום חדרי כושר ואירובי...

B o o o o M

New member
אני רוצה לחזק ולהוסיף

שכשיש יותר מסת שריר יש יותר שריפת קלוריות במנוחה ולכן שווה לגמריי להירשם לחדר כושר , גם לפתח שרירים וגם להרזות יותר מהר כתוצאה מכך.... בהצלחה

HBSFC1

New member
חן דבריו נכונים..?

האם באמת אימון בחדר כושר מגדיל את שריפת הקלוריות בזמן המנוחה??.... אם זה ככה אז יש לי שאלה קטנה... אני יכול לדוגמא להתאמן בחדר כושר, בשעות הצהריים(בשעה 4-5 בערך) ולעשות את האירובי בשעה 9 למשל? או שצריך ששני הדברים יהיו ברצף של אחד אחרי השני או שלא משנה הזמן בו מתבצע כל אחד מהפעולות האלו?? איציק.

חן M

New member
אתה קצת מבלבל...

עלייה במסת שריר גורמת לעלייה בהוצאה הקלורית אך אצל אנשים לא מאומנים זה זניח יחסית כי אין להם כזאת מסת שריר גדולה... אתה כן יכול להתאמן בחדר כושר ולאחר מכן בריצה... אין בעיה עם זה...

למעלה