שלום שוב אנשים

Druyanizem

New member
שלום שוב אנשים

עשיתי מן בריכה יוונית שכזו.... מה אתם חושבים? אני יודע שחסר שם רקע... עוד לא הגעתי לזה...

maya33

New member
שאלה

דמות האדם ממודלת או תמונה? אם היא ממודלת אשמת לקבל טיפים בנושא כי אני מנסה למדל דמות כזו כבר המון זמן אנא צור עימי קשר דרך המייל תודה

Druyanizem

New member
כן...

רק ששלכם הרבה יותר טוב

ejay

New member
שלוש הבעיות העיקריות -

- המודלים - אל תשתמש בחפצים עם פינות חדות לגמרי! גם כשמדובר בקוביות או קירות שטוחים- תמיד תן לפינות שלך קימור עדין (bevel/chamfer) - זה תורם לריאליזם, ועוזר לחפצים ללכוד היילייטים בצורה מעניינת יותר. אם אתה ממדל לפי סגנון ארכיטקטוני מסויים, השתדל לחפש רפרנס מאותה תקופה- זה יקפיץ את האמינות של הסצנה בכמה שלבים. - החומרים - השיש של הקירות אחיד מדי- הייתי מצפה לראות לכלוך ורטיבות שהצטברו בפינות ובמקומות בהם מתחברים האריחים. העמודים מאד אחידים ועם מראה "ממוחשב" מדי- השתמש בטקסטורות ביטמפיות ולא בפרוצדורליות. גם כאן שובלים של לכלוך יעזרו מאד- בעיקר במקום בו העמוד מתחבר לרצפה ולתקרה. המים נראים כמו נוזל צבוע - מים הם לא כחולים! הם שקופים, ומקבלים את הצבע שלהם מהסביבה שנראית דרכם או משתקפת על פניהם. ושים לב למיפוי על הבריכה עצמה- יש סימנים ניכרים של מתיחה על הקיר שנמצא מול המצלמה. - התאורה - לפי צורת המבנה, רוב האור אמור להגיע דרך החור שבתקרה, ודרך הפתח בקיר שמול המצלמה. זה לא תואם את התאורה בסצנה - הכל מואר בצורה אחידה מדי, ונראה שמוקד התאורה נמצא ממש בתוך המבנה, מעל הבריכה. יש מעט מאד צללים בתוך התמונה, וזה לא מתאים לסצנה מוארת באור יום- במקרים כאלה הקונטרסט בין אור וצל גבוה נוטה להיות גבוה.

Druyanizem

New member
יש לך הצעות אולי

איך אני יכול לעגל את הפינות בלי לבנות את הכל מחדש?

ejay

New member
נסה כך:

ב- edit mesh כשאתה במוד של edges -בחר את האדג´ים אותם אתה רוצה לעגל (קליק על העכבר ביחד עם מקש קונטרול מאפשר לך להוסיף לבחירה, וקליק יחד עם אלט מחסיר מהבחירה) ואז בצע להם chamfer עדין. זה פשוט ויכול להוסיף הרבה.

Druyanizem

New member
אוקיי....

אז הינה שיפור... אני מקווה המים עכשיו הרבה יותר טובים (תודה ejay) והצללים והאור הרבה יותר מתאימים לתאורת יום (תודה ejay שוב) הקטע של העגלת הפינות לא ממש הולך לי.... אני מתכוון לבנות את הכל מחדש הפעם עם פינות מעוגלות... תודה

ejay

New member
אכן משופר.

זווית התאורה מצביעה על שמש נמוכה מאד בשמיים, (שקיעה/דריחה?) כך שאולי עדיף לתת לשמיים ולאור השמש גוון חמים יותר, עם נטייה לאדמדם סגלגל. וההשתקפות במים זקוקה לantialiasing . אם אתה משתמש בraytrace , ודא שהאופציה מסומנת ב- global parameters .

למעלה