שלום שוב ,ותודה לכל הנחמדות שענו לי רציתי

שלום שוב ,ותודה לכל הנחמדות שענו לי רציתי

בבקשה לשאול , ביום רביעי נוריד את הגבס של אחרי הניתוח ואז גבס אחרון ל10 ימים ועוברים לנעליים ,
אנחנו אצל ד"ר בור בעפולה והוא אמר לנו שכבר יקחו לנו מידות ביום רביעי ככה שיהיו נעליים כבר בהורדה האחרונה של הגבס .
ואני קראתי פה בהודעות של הפורום על סוגים שונים של נעליים תוצרת ח ותוצרת הארץ ולא ידעתי בכלל שניתן לבחור חשבתי שכחלק מהטיפול בשיטה יש נעלייים ספצפיות שאותם יש לנעול ,כי הוא לא אמר לי כלום אז מה הוא מחליט בשבילי? הרופא לא אומר שיש אופציות ? ואיך ניתן לעשות זאת בדרך אחרת ?מה זאת אומרת לקחת מידות ?זה
לא התאמה אישית לכף הרגל כמו סד גלומר ניתן להשתמש גם בשל מישהו אחר שזה קטן עליו כמו נעליים רגילות ?והאיבזור כמו מוט\בר ,מפתח מה שקראתי כאן זה בא בנפרד ?כלומר רוכשים חד פעמי ורק הנעליים מתחלפות ? מצטערת על מבול השאלות הייתי שמחה להסבר עם טיפים והזהרות ממש לא בא לי להצטער על רכישת נעליים פחות טובות או נוחות לתפעול ושלא נדבר על המחיר שהבנתי שיש פערים גדולים גם בזה .
אשמח גם על מידע על הזמנת נעליים מארה"ב איך עושים באיזה שלב אני יכולה ?שלא אשאר בלי נעליים לאחר הורדת הגבס האחרון שזה יהיה עוד שבועיים בערך .

טובה53

New member
עונה

כן יש כמה סוגים/יצרנים של נעלים: מרקל, MD, אלפא פלקס ודניס בראון.
תשאלי את הרופא שלכם על איזה סוג הוא חשב.
כן ניתן להשתמש בנעלים של מישהו אחר כשזה קטן עליו.
כן המוט בא בנפרד כלומר רוכשים חד פעמי ורק הנעליים מתחלפות.
מוט מרקל מתאים רק לנעלי מרקל, מוט אלפא פלקס מתאים רק לנעלי אלפא פלקס וכו'.
חסרון דניס בראון: פחות נוחות לתפעול כי המוט לא מתפרק ומתחבר לנעלים בקלות בקליק כמו בסוגים האחרים.
חסרון אלפא פלקס: הכי יקרות, ומהנסיון המצטבר של הפורום כנראה יתכן לכאורה שהכי גורמות לפצעים בהתחלה.
לנו יש מרקל ומרוצים. יתרונות המרקל: עם שרוכים שמפזרים טוב את הלחץ. עם פתח עקב רחב ונוח. אסתטיות. מוט מתפרק ומתחבר בקליק.
בהצלחה!

JeIIybean

New member
רק תוספת לגבי המוט

קיימת אופציה נוספת למוט של דובס. המוט הזה הוא המוט היחיד שהוא דינאמי, כלומר מאפשר תנועה עצמאית לכל רגל (אפשר למצוא סרטונים של המוט ביוטיוב).
עד כמה שידוע לי המוט מתלבש על כל סוגי הנעליים למעט הדניס בראון, ואם אני לא טועה לנעלי הג'ון מיטשל יש צורך במתאם. אנחנו משתמשים במוט עם נעלי מרקל ומאוד מרוצים!

חמדול

New member
שאלה בקשר למוט הדינאמי

אנחנו עוד בשלב הגבסים אבל תהיתי- ממה שקראתי כאן עד עכשיו לא שמעתי על שימוש במוט הדינאמי ועכשיו כשאני שומעת על זה זה נשמע מאוד נוח. מדוע לא כולם משתמשים בו?

JeIIybean

New member
תשובה

לפי מה שהבנתי המוט הדינאמי די חדש פה בארץ. לפני שרכשנו נעליים עשיתי מחקר די מקיף ודיברתי עם מספר חנויות לעזרים אורטופדים (מאיזור הדרום בלבד יש לציין) ואף אחד מאלו שדיברתי איתם לא ידע על מה אני מדברת כששאלתי על המוט הדינאמי. בנוסף, הוא לא זול... אבל, בסופו של דבר המחיר ששילמנו על המרקל והדובס היה זהה להצעה הכי זולה שקיבלנו על נעלי דניס בראון ויקר בכ- 200 ש"ח מהמחיר של נעלי ג'ון מיטשל. כך שההפרשים לדעתי הם לא בשמיים.

אני ממש ממליצה על המוט הזה למי שיש אפשרות. מה גם שד"ר פנסקי הצביע בפנינו על יתרון נוסף של המוט הדינאמי- כף הרגל יושבת על משטח קפיצי ששומר עליה בדורסיפלקסיה (מרים את החלק הקדמי של כף הרגל וגורם למתיחה של העקב), מה שלמיטב הבנתי עוזר לשמור/לשפר את טווח התנועה של כף הרגל.

למעלה