שלום שוב

שלום שוב

אז חזרתי עם שאלות נוספות לאחר התייעצות אצל מומחה אנדו׳.

נמצא אצלי מוקד רקטווגינלי ללא מוקדים נוספים. יתכן שכל הכאבים שאני סובלת מהם (כאבי גב תחתון/אגן עם הקרנה לירכיים) הם רק מהמוקד הזה?? בנוסף אני סובלת מבעיות במע׳ העיכול (אבל במהלך הפגישה הרופא לא נתן לעניין דגש)
הרופא לא שלח אותי לבדיקות נוספות והמליץ על טיפול הורמונלי או ניתוח לכריתת המוקד.
החלטתי על ניתוח מאחר ואני רוצה לשפר את איכות חיי, כמו גם שיש לי ילדים קטנים בבית ואני חייבת גם לחשוב עליהם!

מאז ההחלטה (ביום ראשון) אני בקשר עם המשרד שעדיין לא העביר לי את כל הטפסים (אני אעשה ניתוח פרטי).
מניסיונכן, האם מדובר על פרק זמן מקובל להתנהלות? אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה לרדוף אחרי המזכירה (שאגב בכל ההתנהלות הזאת לא התקשרו אפילו פעם אחת לעדכן איפה הדברים עומדים) ורק לאחר טלפונים מרובים מצידי, הועברה לי חלק מהניירת... ואני לתומי חשבתי שבפרטי כל ההתנהלות הזאת אמורה להיחסך לי

ושאלה אחרונה: האם זה תקין שלא שולחים אותי לבדיקות נוספות (למעט בדיקות דם ושתן) לבירור מעורבות של מע׳ העיכול? ממש לא רוצה שלאחר הניתוח ״יגלו״ ממצאים נוספים שיכלו כבר לדעת עליהם מראש..

תודה רבה לכל מי שטורחת לקרוא

שמיץ1

New member
היי

עד כמה שידוע לי, מוקד רקטווגינלי עשוי להיות אחראי לכאבים שאת מתארת כמו גם לתסמינים של מערכת העיכול (שלשול / עצירות). ייתכן שהרופא ראה בבירור את המוקד ולא חשב שיש צורך בבדיקה נוספת.
מה שכן... זה שלא ראו עוד מוקדים, זה לא אומר שאין. לא את כל המוקדים ניתן לראות בבדיקה גניקולוגית או בבדיקת הדמיה כזו או אחרת. תמיד טוב לדעת מראש איפה הם מסתתרים, כדי להחליט אם יש צורך במעורבות של כירורגים נוספים, אבל לא תמיד אפשר לדעת. אני מניחה שבמקרה של מוקד רקטווגינילי ממילא מערבים כירורג מומחה, ואם אין עוד תסמינים (כמו בעיות עם שלפוחית השתן, כאבים בכתפיים וכו') אז אולי אין באמת טעם לעבור עוד בדיקות פולשניות. לא יזיק לשאול שוב את הרופא ליתר ביטחון, והייתי גם מתעניית אם כירורג כללי או כירורג קולורקטלי יהיה מעורב בניתוח.

שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב :)

ואוו איזו מהירות :)

תודה על התשובה המפורטת. אני ממש לא מתלהבת לעבור בדיקות נוספות שרובן די פולשניות.. אבל הבנתי שכל עוד אין ממצאים נוספים לא תהיה מעורבות של כירורג נוסף... אולי באמת כדאי לשאול שוב את הרופא ולא את המזכירה, כי זה מה שהבנתי ממנה. ואגב, ב״ה אני לא סובלת משלשולים ועצירויות כל כך, אלא יותר מנפיחות/גזים כואבים/שריפה אבל לא בקיבה אלא יותר למטה..
בקיצור אפילו לי קשה להסביר... הדבר היחיד שברור הוא שאני סובלת..

לגבי מה ששאלתי על התנהלות המרפאה, יש לך ניסיון בעניין?

שמיץ1

New member
אין בעד מה :)

הייתי אמורה לעבור ניתוח בציבורי (מה שלא קרה בסופו של דבר) והסחבת אכן הייתה מוגזמת. זה פחות מתאים לפרטי. איפה הניתוח העתידי?
בטוחה שלא יהיה כירורג נוסף? נשמע לי קצת תמוהה.
אגב, עברת קולונוסקופיה או סיגמואידוסקופיה או כל בדיקה אחרת שיכולה להעיד אם המוקד חודר את דופן המעי הגס או רק מחוצה לו?

ניתוח

הניתוח העתידי אמור להיות אצל סוריאנו. כששאלתי אותו במהלך הפגישה אם יש צורך לראות גסטרו׳, הוא טען שאין טעם.. אז לא. לא עברתי בינתיים שום בדיקות נוספות מאחר שדי חיכיתי לפגישה איתו והוא יתווה את הדרך..

מקווה שהיום הם יחזרו אלי עם עוד אינפורמציה כי כל ההתנהלות הזאת מרגישה מוזרה..

liats80

New member
היי

המוקד שנראה יכול להיות אחראי לכל הכאבים שתיארת. זה כמובן לא אומר שאין מוקדים נוספים.
בכל אופן מעורבות מעיים היא יותר נדירה והבדיקה היא אכן חודרנית. כנראה שלמיטב שיקול דעתו של סוריאנו אין טעם שתעברי את הבדיקות הללו.
אני יכולה לומר לך שאצלי היו את כל הסימנים למעורבות מעיים ועברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה והכל היה בסדר למרות הסימפטומים. ובניתוחים (שניים שעברתי) לא נמצאה מעורבות מעיים בכלל.
בנוגע להתנהלות - אני לא נתקלתי בסחבת שאת מתארת. יכול להיות שפשוט היה שבוע עמוס במיוחד.
מתי הניתוח אמור להיות?
אני ממליצה ליצור קשר שוב עם מיכל ביום ראשון אחר הצהריים המאוחרים כשהיא במרפאה , להסביר שעבר שבוע ולא קיבלת את כל הטפסים וזה מדאיג אותך ולבקש ממנה שתפקסס לך הכל בהקדם האפשרי.
אני מקווה שהכל יסתדר במהרה.
ליאת.

תודה רבה

תודה על התגובה. אני מקווה שאצלי באמת יש "רק" את המוקד שנמצא בבדיקה הוא זה שאחראי לכל הכאבים שאני סובלת מהם.
ובע"ה, אני מקווה שהניתוח (+ ההורמונים שאקח לאחר מכן) יפתור את שלל הבעיות שסבלתי מהם בתק' האחרונה.

הניתוח בע"ה מתועד לסוף החודש
. מחר אני אתקשר שוב למרפאה ואבקש את שארית הטפסים. אני רוצה כבר להריץ את הדברים מול הקופ"ח והביטוח הפרטי - שונאת להיות תלויה באוויר..

shir1411

New member
אני גם עשיתי ניתוח פרטי אצל סוריאנו

אני יכולה להרגיע אותך ולומר לך שאת בידיים טובות, אני עשיתי אצלו ניתוח פרטי ואני מאוד מרוצה מהתוצאות, הוא סופר מקצועי בתחום והוא הציל אותי.
מה גם שאחרי הניתוח הרגשתי הרבה יותר טוב ו 4 חודשים לאחר הניתוח נכנסתי להריון :)
אז גם אם ההתנהלות נראת קצת מוזרה, שווה לך להיות זו שמתקשרת ומבקשת ומתזכרת, בסופו של דבר מה שחשוב זה מי היד המקצועית שנוגעת בך ואני לא הייתי מוותרת עליו!
מאחלת לך המון הצלחה :)

אשמח לתגובות נוספות

רוצה לדעת האם יש לי ציפיות גבוהות מידי או שכך פשוט מתנהלים הדברים...

ובנוסף האם להתעקש על בירורים נוספים בתחום הגסטרו׳ או שפשוט לסמוך על זה שאני הולכת למומחה והוא זה שיודע ובעל הניסיון?

תודה.

חגית2001

New member
גם אצלי היתה הסחבת הזו!

זה מוכר וידוע...
הכל היה בדקה ה-90...
ואחרי תחנונים והתכתבות במייל...
גם לי זה היה נראה מוזר!

שאלות נוספות שהיו לי ביקשתי מהמזכירה שלו (שנראה לי שזו אשתו)
שתיכנס אליו ותענה לי במייל.
אין מה לעשות...זה הרופא..וזו המזכירה...
ושניה לפני הניתוח הייתי צריכה לגולל לו שוב..את המקרה שלי..
\
בכל מקרה גם אני עברתי את הסרט הזה בדיוק אצל אותו רופא.

תודה על הכנות

לפחות עכשיו אני יודעת שאני לא היחידה או כמו שאומרים ״צרת רבים נחמת טיפשים״

לפני כמה זמן עברת הניתוח? האם בעקבות הניתוח איכות חייך השתפרה?

חגית2001

New member
לפני חצי שנה

אם איכות חיי השתנתה?...
האמתי הכל רץ מאד מאד מהר...
לפני הניתוח סבלתי מכאבי אגן עזים!!!-בקושי יכולתי לשבת על הכסא...

אחרי הניתוח..לקח חודש פלוס..עד שהכאבים חלפו..
אבל בתקופה אחרי הספקתי להכנס להריון...ולהפיל...
והכאבים באגן חזרו..אמנם לא באותה עוצמה..

אבל כבר חוששת מניתוח נוסף..
אבל זו לא נחלת הכלל..

פז08

New member
הי לך.....לגבי הסחבת, לרוב בניתוחים פרטיים

אין סיבה להרבה סחבת... זה אמור להיות דווקא הייתרון, שלניתוח פרטי לא מחכים הרבה....
לגבי בדיקות נוספות, בגדול, את אמורה לסמוך על מי שאת הולכת אליו....
אני כן הייתי מבקשת ליתר בטחון US של כליות ודרכי שתן, כי שם דווקא לפי הספרות יכולים להיות מוקדים מבלי שהאישה תחוש בסימפטומים בחלק מהמקרים..... חוץ מזה שזו בדיקה פשוטה ולא פולשנית.....
מעבר לכך, נראה לי שבהחלט ניתן לסמוך על המנתח..... מה שכן, כתבת שאת לא רוצה הפתעות בניתוח. קחי בחשבון, שבמקרים רבים גם אם עושים בדיקות לפני, מה שיודעים על המוקדים לפני הניתוח זה רק קצה הקרחון, כלומר בהחלט יכול להיות שבניתוח יגלו עוד דברים או שיגלו שהמוקד עמוק יותר ממה שחשבו, גדול יותר ממה שחשבו וכו'....
אצלי היו הפתעות בכל ניתוח שעברתי, למרות כל הבדיקות שעשיתי לפני.... לפני הניתוח השני עשיתי שלל בדיקות, ולמרות זאת המוקד היה נרחב יותר הרבה ממה שחשבו......
אין מה לעשות, ככה זה באנדומטריוזיס..... מאחלת לך המון בהצלחה בניתוח ובריאות....

תודה רבה

תודה על התגובה. למען האמת יש לי אולטראסונד של בטן +כליות שאני עוברת השבוע.
ההפניה עוד מלפני שעלינו על עניין האנדו' (הרופא משפחה שלח אותי במסגרת הבירורים לכאבי בטן + גב שלי). אולי נמצא שם משהו מעניין...

תודה על כל התגובות, שיהיה לכולן בהצלחה ורק בריאות

shir1411

New member
אגב

גם אני הייתי בטוחה שיש לי בעיות גסטרו וגם אובחנתי אצל גסטרו כמי שסובלת ממעי רגיז.
כשהייתי אצל ד"ר סוריאנו הוא הסביר שהכל ככל הנראה מהאנדו וכך באמת היה, אחרי ניקוי של כל המוקדים, ההידבקויות והציסטה אני יכולה להגיד סוף סוף שאני לא סובלת מהבטן!
ומי שמכיר אותי יכול להעיד שכל הזמן היו רואים אותי סובלת מהבטן, כך שבחלק מהמקרים באמת כל הכאבי בטן קשורים לאנדו, כמובן שיכול להיות גם אחרת אבל אני הייתי סומכת עליו.
בכל אופן אם זה לא יעבור לך אחרי הניתוח, תוכלי לטפל בזה בנפרד (מקווה שהכל יסתיים בניתוח ולא תסבלי יותר).
בהצלחה :)

תודה

תודה על תגובתך

אני מקווה שניתוח אכן יהיה הפיתרון עבורי.
ראוי לציין שהרופא חזר אלי בטלפון בכדי לענות על כל השאלות שעלו לי לאחר הפגישה ובפרט אחרי השיחה אני לא מערערת על המקצועיות של האדם. אבל למרות הבקשות החוזרות ונשנות ט-ר-ם קיבלתי את כל הניירת לקראת הניתוח. ליתר דיוק הניירת הכי קריטית שבלעדיה אני לא יכולה להתחיל להתנהל מול הקופ״ח והביטוח הפרטי. ברור לי שאני לא הפציינטית היחידה שלו, אבל למה כל כך קשה לעמוד במילה (כבר כל כך הרבה פעמים הבטיחו לי שעובדים על זה והניירת ממש בקרוב תשלח). כבר נראה לי יותר מקצועי לומר מראש: ״יקח לנו x ימים לטפל בבקשה שלך״ ולא לתת תחושה שאני צריכה לרדוף אחריהם... כבר יצא לי בעבר להתנהל מול כמה וכמה גורמים רפואיים ציבוריים ופרטיים בארץ ובחו״ל ובאמת שכל ההתנהלות הזאת ממש אבל ממש חדשה לי

למעלה